Odp: Co warto zobaczyć po drodze w Bieszczady?
Cytat:
Bzdureczki, bajeczki, bęc, pora na merytorykę.
O przyszła dyrektorka i już ustawia, heheheh
Porządek obrad Ci jednak zaburzę;)
Cytat:
interesuja mnie tylko okolice komańczy
No to zacznij od tego:
http://www.komancza.info/component/o...page/Itemid,1/
Te Burzycielu, a gdzie rekompensata?
Opis swego skoku w bok (oczywście drogowego) i zdjęcia proszę położyć mi tu na wirtualne biurko.
Cytat:
Zamieszczone przez
vm2301
phi ... ten serwis to sama znalazłam sobie już wcześniej :roll:
EEEChwastku, to Ty juz zaawansowana w poszukiwaniach;)
No to co Cię tam zaintrygowało...ktos na pewno tam był, więc konkretami sypnie:)
@Lucyno
Jak skacze w bok, to zdjęć nie robię...a drogowy, OK, jak się zbiorę do kupy, to coś pokażę.
Cytat:
Zamieszczone przez
vm2301
EEEChwastku, to Ty juz zaawansowana w poszukiwaniach;)
No to co Cię tam zaintrygowało...ktos na pewno tam był, więc konkretami sypnie:)
uznałam że komancza to poczatek bieszczadzkich okolic ... jakis poczatek musiałam sobie wyznaczyć - zrobiłam to z mapą w ręku ...
nie znam nikogo kto tam był. nikt z moich znajomych nie wypuścił sie az tak daleko na wschód.
a informacje np. o sprawdzonych noclegach i jadłodajniach sam przyznaj, są bardzo przydatne - nie lubie eksperymentowac na własnym organizmie jak nie muszę ... dlatego licze na onformacje w tym temacie ... na owe konkrety
Hmm gdzie dobrze zjeść w Komańczy? Byłam tam z 200-500 razy ale Bóg mi świadkiem nie wiem. Niektórzy chwalą sobie co nieco w schronisku. Na pewno pyszne jedzenie jest u państwa Być ale to raczej dla wypoczywających u nich. Dobra kuchnia ale bardzo prosta serwowana jest dla mieszkańców i gości pensjonatu mieszczącego się w klasztorze nazaretanek. Naprawdę bardzo dobrze zjadałm na festynie w Komańczy.Z tego co pamietam pyszne pasty i domowy chleb pochodził z "Chryszczatej" w Smolniku.
Komańcza jest stosunkowo dobrze opisana ale ja chciałabym polecić Ci platformę widokową na ścieżce spacerowej wokół Komańczy. Zresztą owa ścieżka opasuje całą miejscowość (jest już zrewitalizowana) więc prezentuje wszystkie atrakcje w okolicy. Na scpejalne względy zasluguje izba pamięci pani Darii Boiwki.
No to w kwestii noclegów Ci nie pomogę...nie korzystam:(
Co do jadłodajni, to w Komańczy...czy okolicach korzystałem z usług jednej...której nie polecę nikomu, więc przemilczę;)
Cytat:
Zamieszczone przez
vm2301
No to w kwestii noclegów Ci nie pomogę...nie korzystam:(
Co do jadłodajni, to w Komańczy...czy okolicach korzystałem z usług jednej...której nie polecę nikomu, więc przemilczę;)
jesteś bardzo mało pożyteczny ... czuję sie rozczarowana ... podwójnie rozczarowana
lucyna, dziekuję ... zbieram wszystkie informacje i będę chciała je wykorzystac :)
mało pożyteczny kurna...ale wymagająca bestia...
Chciałaby tak szast prast, jedno pytanie i pół tony odpowiedzi...
...tak to pani tylko w erze...