Odp: Przetarg - Schronisko Jaworzec
PTTK Sanok daje takie ceny że głowa boli.Startowałem do jednego przetargu i niestety lub na szczęście przegrałem.Nawet przy kredycie hipotecznym w wysokości 1000000zł raty kredytu będą niższe od czynszu za schronisko w Cisnej.Czynsz za Jaworzec jest o połowę niższy ale przy ttym przepływie ludzi to i tak za dużo.Romantyzm i klimat to jedno a ZUS i skarbówka to drugie
...jaki romantyzm.. Diabelski zapiernicz... 3 miesiące wycięte z życiorysu w ciągu roku.. a czasem i dłużej... do tego piniendzy nimo... ot romantyka... bajka o romantyźmie? Roman , tyś mnie dziecko zrobił.... i długa bez alimentów
Cytat:
Zamieszczone przez
diabel-1410
PTTK Sanok daje takie ceny że głowa boli.Startowałem do jednego przetargu i niestety lub na szczęście przegrałem.Nawet przy kredycie hipotecznym w wysokości 1000000zł raty kredytu będą niższe od czynszu za schronisko w Cisnej.Czynsz za Jaworzec jest o połowę niższy ale przy ttym przepływie ludzi to i tak za dużo.Romantyzm i klimat to jedno a ZUS i skarbówka to drugie
Sądzę że PTTK nie dostosowuje kwot czynszowych do miejsc. Im dalej od głównych szlaków turystycznych tym mniejszy czynsz ... Bo jak na tą chwilę wiecej ma minusów zostanie gospodarzem niż plusów. W sumie jeden plus - tak jak napisałeś "romantyzm", a pod tym wyrazem każdy znajdzie coś dla siebie. Jedni brzuchatą kobietę, tańce i śpiewy do samego rana, inni zaś ciekawe rozmowy przy kominku itp itd !!
1 załącznik(ów)
Dla mnie konie,kury(szczególnie ta kulejąca),kaczki i kogut:-)dodają kolorytu temu schronisku,byłem tam tylko chwilkę ale spotkałem bardzo miłych ludzi.Nie zmienie to oczywiscie faktu,że Jaworzec wymaga dofinansowania.
Ja jestem również ZAAA :)
Mariolka ze sowją obstawą daje dużo pozytywnej energii :-P daje koloryt itp ... Dzięki niej to schronisko zyskuje, lecz bez inwestycji to i tak będzie kulało. Nocowanie w zimie, gdy jest zepsuty piec - to nic fajnego ...
Ale konie muszą być zagrodzone, tak aby nie spacerowały przy Chacie. Tak aby mogło być pole namiotowe na trawie a nie na oborniku. I tak samo z psami - zbudować im "zagrode"
http://www.facebook.com/media/set/?s...type=1&theater
W związku z nagłą zmianą Gospodarza w Bacówce "Jaworzec" poszukiwane są graty... i inne.. chodzi o sprzęt potrzebny w uruchomieniu obiektu ponownie po zmianie, która następuje za tydzień... Nowi Gospodarze - Madzia i Michał potrzebują mnóstwo rzeczy kuchennych i innych wynalazków niezbędnych w funkcjonowaniu schroniska... w związku z tym prośba o przekazanie, jeśli ktoś ma zbędny dobry sprzęt, albo zna namiary na porządne komisy, w których można by się w takowy zaopatrzyć, proszę o kontakt przez forum lub bezpośrednio z nimi na Jaworzcu, w Hotelu Górskim Wetlina, bądź też w Bacówce pod Małą Rawką
Jakoś ta nagła zmiana gospodarza przy tym czynszu mnie nie dziwi.Sam dzwoniłem do PTTK-u i cena była powalająca-ludziom którzy zdecydowali się wejśc w ten biznes gratuluję odwagi i życzę powodzenia:-)
hmm ... może zmniejszyć czynsz w ten czas dłużej zagości gospodarz na Jaworcu ?
PS: Czy ktoś w zaistniałej sytuacji ogarnia gdzie jest Mariolka ?
Mariola jeszcze na Jaworcu... schodzi na dół do Siebie... ma dom w Kalnicy
Dzięki za info - już myślałem że Mariolce coś się stało (wypadek) ...
o Kalnicy to wiem ...