1 załącznik(ów)
Odp: 11 listopada - Narodowe Święto Niepodległości
Cytat:
Zamieszczone przez
Ala
Ta zagranica to ta bliska zagranica, ta o rzut beretem:-)
Strzeż się. Wkraczasz na grząski grunt.
Rzucony beret może polecieć w różne strony. A niektórzy na tym forum dostają drgawek, gdy berety latają w niewłaściwą stronę :wink:
Ażeby moja wypowiedź nie została potraktowana bardziej poważnie, niż na to zasługuje, skupię się może na temat beretu...
Załącznik 21296
Glinolud w berecie, praca własna, 1973
Wojtek, przednie:-)
Jak to mowia, ja juz po strachu, ale za ostrzezenie dziekuje, czujna bede;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
Jeśli ja u siebie nie mam ochoty zdejmować flagi, to też by ci to przeszkadzało?
Jeśli u siebie, to dlaczego mam mieć coś przeciwko? W tym konkretnym przypadku mówimy o tzw. 'przestrzeni publicznej'.
Cytat:
Zamieszczone przez
bertrand236
Jaka inna flaga może znaleźć się na polskim szczycie i z jakiej okazji. Możesz dać przykład, bo pojąć nie mogę?
Czytając niektóre wątki, to proponuję 16 listopada - flagi tolerancji UNESCO.
Cytat:
Zamieszczone przez
mavo
[wyedytowano]
Pozdrowienia dla R 20.
Pozdrawiam równie serdecznie.
fajnie chlopaki ze powiesiliscie flage!!!! tylko trzeba bylo ja jakos porzadnie przymocowac bo tak troche glupio zeby polska flaga potem lezala gdzies w blocie albo darla sie o krzaki...
Mi się to nie najlepiej kojarzy.
W roku 1982 w dniu 1 maja w schronisku w Pięciu Stawach (najpierw aby tam dojechać trzeba było mieć delegację z PTTK, bo na Wierch Porońcu stali żołnierze i nie wpuszczali nikogo dalej bez przepustki, ale delegacja z pieczątką załatwiała sprawę) robilismy sobie "pochód pierwszo-majowy". Ktoś miał czerwoną kurtkę więc tą kutkę powiesiliśmy na czekanie i z taką "flagą" paradowali po zamarzniętym stawie śpiewając Międzynarodówkę.
Ja nie wiem, ale od czasów komuny mam głęboką niechęć do wszelkich demonstracji.
Ale to moje osobiste uczucia - i rozumiem jeżeli ktoś inny odbiera to wszystko zupełnie inaczej.
Jednak lata życia w komunie wyrobiły we mnie głęboką niechęć do wszelkiego robienia czegoś "na pokaz" zarówno akademii ku czci, jak i wieszania flagi.
(ale w swoim oknie na 11 listopada flagę jednak wywieszam , jedyna na całej ulicy).
B.
Cytat:
Zamieszczone przez
buba
fajnie chlopaki ze powiesiliscie flage!!!! tylko trzeba bylo ja jakos porzadnie przymocowac bo tak troche glupio zeby polska flaga potem lezala gdzies w blocie albo darla sie o krzaki...
Oj, głupio! :(
Słuszna uwaga, następnym razem mocniej zostanie przymocowana!
Przepraszam za moj wczorajszy post.
Prosba do Modow,zrobcie z tym cos.
Pozdrawiam R 20