Odp: Bieszczady po raz pierwszy! Potrzebna pomoc.
Wspaniała wycieczka! Fajnie, że Ci sie udało. Czytałem to krótkie streszczenie z ciarkami na skórze, bo to moje ulubione rejony. Miło powspominać. Tym bardziej, że 20. maja byłem na Płaszy i na Dziurkowcu i jeszcze mam przed oczami tą nie do końca rozwiniętą zieleń na tych stokach. Dzięki!
Widzisz Cranku !
Jednak dałeś rady.
Dałeś rady przejść i dałeś rady skrobnąć relację którą przeczytałem z zainteresowaniem.
Myślę że ty więcej potrafisz tylko nad wiarą musisz popracować.
Dotknąłeś zaledwie kilku procent, a całe morze przed Tobą .
Powodzenia
Piszesz że o Oqurwieńca było fajnie :
Cytat:
Pierwszy dzień po przyjeździe spędziłem w schronisku "Koniec świata" gdzie bardzo miło mnie przywitano :) Jeśli dobrze pamiętam, to Pan Łukasz tam urzęduje. Fajny facet :)
Możesz czasem zaglądnąć na stronę
http://www.oqrwieniec.pl/
Witam ponownie!
Za kilka dni jadę ponownie w Bieszczady, bo dłużej nie wytrzymam. Tym razem będę miał ze sobą jeszcze dwóch kompanów, więc będzie dużo raźniej wędrować.
Póki co mam zarys trasy mniej więcej taki, że startujemy z Komańczy czerwonym szlakiem i idziemy nim cały czas aż do Ustrzyk Górnych. Później Tarnica i dalej chciałbym iść na wschód tak aby dojść na ten cypel Polski w okolicach Sianek. Możecie mnie nieco nakierować, gdzie mam się kierować zaczynając od Tarnicy i na co zwrócić uwagę na tej trasie? Oczywiście sam będę szukał wszystkich informacji, ale wolę zapytać się jeszcze Was :)
Jak myślicie, na ile dni jest to trasa?
No od Tarnicy to się nie skierujesz bo szlaków nie ma w tamtą stronę. Najprościej dojechać samochodem do Bukowca i spacerek do źródeł Sanu.
Cytat:
Zamieszczone przez
marmota_m
No od Tarnicy to się nie skierujesz bo szlaków nie ma w tamtą stronę. Najprościej dojechać samochodem do Bukowca i spacerek do źródeł Sanu.
No nie do końca, bo z UG można pomknąć czerwonym szlakiem na Szeroki Wierch i Tarnicę, następnie niebieskim szlakiem pojść na Krzemień i Bukowe Berdą zejść żółtym do Mucznego a z tamtąd do Tarnawy Niżnej i Bukowca a później przez Beniową do żródeł Sanu.
no ale ja zakładam że piechtolot po asfalcie odpada - co to za przyjemność? A z tego co pamiętam jakiś tam marny asfalt jest.