Odp: Foto-Powsimorda 2011-nagroda skonsumowana
hallo,
od przewracania drzew to specjalistą jest Komisarz,gdy zacznie śpiewać....
może przechodził niedaleko i nieopatrznie coś mu się wymsknęło...
Asiu, z tak fajnym spojrzeniem fotograficznym zapraszam do wątku Galerii,wszak bycie Kobietą-Fotografikiem Forum jest znacznie widowiskowe...zwłaszcza gdy spódnico-sukienka powiewa...!
A ściany galerii właśnie pobielone mrozem...
wracając do fotografii Twojej mieszczańskiej kreacji kostiumowej -chciałem zauważyć,że siano ważne było dla kobiet już od zamierzchłych czasów:lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
janek pląsajacy
.....już postawiłem żagle... więc niechybnie
mnie na Twój "rewir" przywieje....To może regaty ?
Ahoj!
spacjalnie na tę okoliczność podwójny obiad spożyłem (rybkę aby było w morskim klimacie), będę użyteczny, znaczy będziesz mógł wydawać komendy - balast na prawą/lewą burtę!
Cytat:
Zamieszczone przez
Asia Zmiennocieplna
...u mnie zdjęcia jak wino leżakują... bezpieczne w RAWach... zgrywane co wyjazd, pieczołowicie zapisywane i z każdym miesiącem czekają... i czekają...
...chyba się zaraz rozpłynę w uśmiechu, ...
I na to też nie pozostanę obojętna, i zdjęcie ciężko zapracowanej mieszczki przesyłam :)
z tymi zdjęciami nie jesteś osamotniona :)
jak juz się z tymi "zakutymi łbami" zadajesz to 100% klimatu epoki? z zawodowej ciekawości pytam? ;>
Cytat:
Zamieszczone przez
Pierogowy
od przewracania drzew to specjalistą jest Komisarz,gdy zacznie śpiewać....
może przechodził niedaleko i nieopatrznie coś mu się wymsknęło...
oj Pierożny w Silesi inne bajki czy jak, od wyrywania drzew to spacjalistą jest niejaki Wyrwidąb, a ślady jego działalności widzieliśmy w okolicy Stuposiańskiej.
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
komisaRz von Ryba
"zakutymi łbami"
tu w wersji wczesnośredniowiecznej czyli jeszcze mało zakute
Załącznik 27031
Cytat:
Zamieszczone przez
janek pląsajacy
....a warto było głowy nadstawiać, bo choć zwiewna z niej niewiasta,
nie tylko do sianka się nada ale i wino wyśmienitych smaków sporządzić potrafi!
Lej nam więc w kielichy trunek szlachetny - Niewiasto droga,
a ja już biegnę winorośl pielęgnować by rodził owoc godny rąk Twoich..!
Janku miałam nadzieję, że cichaczem, po nocy podedytujesz trochę swoje słowa w przypływie namiętności jakowejś wklepane... ale cóż... pewno takie ich przeznaczenie aby dumnie tutaj wisiały... więc niech i tak będzie... zwłaszcza, ze temat bilski też innym ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Pierogowy
...chciałem zauważyć,że siano ważne było dla kobiet już od zamierzchłych czasów:lol:
wygląda na to, że "impreza sę nam znowu rozkręca"... i znowu będzie trzeba cenzurować ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
komisaRz von Ryba
jak juz się z tymi "zakutymi łbami" zadajesz to 100% klimatu epoki? z zawodowej ciekawości pytam? ;>
A cóż to za naiwne pytanie drogi komisaRzu! "100% klimatu" to żelazna zasada, której łamać nie wolno i basta... bo kara sroga....
a wiem co piszę, bo lata temu, w moim mieszczańskim odziewku domieszkę sztucznego włókna wykryto... i na wygnianie musiałam odejść... i po świecie się tułałam i pokutę odprawiałam... od tego czasy wszystko w kurfach leży, nie śmiem tam zaglądać... klucz w piwnicy zamurowałam...
ale jeśli tutaj takie towarzystwo średniowieczne bywa... to może i klucz do kufra się znajdzie :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Asia Zmiennocieplna
A cóż to za naiwne pytanie drogi komisaRzu! "100% klimatu" to żelazna zasada, której łamać nie wolno i basta... bo kara sroga....
a tak z ciekawości pytam, po częsci zawodowej gdyż w wikipedji wyczytałem
Cytat:
Bielizna noszona bezpośrednio na ciele pod ubraniem, do której obecnie majtki się zaliczają, pojawiła się w Europie pod koniec
średniowiecza, ale wówczas
jeszcze nie znano majtek lub podobnej części garderoby.
;)
Jejku!! to zaczyna być coraz bardziej interesujące hobby te średniowieczne inscenizacje ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Asia Zmiennocieplna
wygląda na to, że "impreza sę nam znowu rozkręca"... i znowu będzie trzeba cenzurować ;)
A najbliższa już za tydzień, strach się bać...
Cytat:
Zamieszczone przez
Zbyszek
Jejku!! to zaczyna być coraz bardziej interesujące hobby te średniowieczne inscenizacje ;-)
To może tym razem zrobimy tematyczną, ciekawą, a nie nudną jak wszystkie poprzednie...
Cytat:
Zamieszczone przez
nkrz
To może tym razem zrobimy tematyczną, ciekawą, a nie nudną jak wszystkie poprzednie...
Propozycja bardzo kusząca. Jestem za:razz:
Cytat:
Zamieszczone przez
Zbyszek
Propozycja bardzo kusząca. Jestem za:razz:
hehe... i wychodzi na to, ze każdy, drobnym nakładem... a w zasadzie brakiem jakiegokolwiek nakładu... może mieć strój "100% w klimacie" :)
[QUOTE=Asia Zmiennocieplna;126416]Janku miałam nadzieję, że cichaczem, po nocy podedytujesz trochę swoje słowa w przypływie namiętności jakowejś wklepane... ale cóż... pewno takie ich przeznaczenie aby dumnie tutaj wisiały... więc niech i tak będzie... zwłaszcza, ze temat bilski też innym ;)
Asiu...com napisał, napisałem i nie cofnę tego, choć bym kołem był łamany ku uciesze forumowej gawiedzi :wink:
..a wątek o „..przypływie namiętności jakowejś...”;) zostawmy może na późne, nocne godziny, bo już "sianko" i "spudnico-sukienka" tak rozpędziły brać forumową, że cel osiągnięty :lol: i chciało by się rzucić jednym tytułem od Woodego Allena: "Co nas kręci, co nas..." i dodać z pewnej epoki "...nie jest nam obce";)
...a zawsze mówili, że średniowiecze mroczną epoką było...ciekawe...?