Odp: Prośba o pomoc przy ułożeniu trasy !!
Nie obrażaj się WILKU o to myślenie. Ale i nie dziw się odrobinie ironii. Przyszedłeś po gotowe rozwiązanie – pomóżcie ułożyć mi trasę…a nikt nie wie jak chodzisz, z kim idziesz, czy na ciężko czy bardziej niż ciężko, czy szlakami, czy czytacie mapę itd…Pozbawiasz się pięknego momentu jakim jest układanie trasy. Rzadko chodzę w zimie więc zima to dla mnie czas na planowanie nadchodzącego „sezonu”. Wymyślam góry, rozkładam mapy i popołudniami, wieczorami gapię się w nie…którędy iść, czy bardzo wyrypa, gdzie nocować, zejścia awaryjne…ja w tych górach jestem kilka razy nim pójdę w nie naprawdę…i choć sam układam trasę, a chodzę po górkach od 30 lat, to i tak ulega ona mniejszym lub większym modyfikacjom „w praniu”…bo nie ma gotowych rozwiązań. Powodzenia :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
creamcheese
Nie obrażaj się WILKU o to myślenie. Ale i nie dziw się odrobinie ironii. Przyszedłeś po gotowe rozwiązanie – pomóżcie ułożyć mi trasę…a nikt nie wie jak chodzisz, z kim idziesz, czy na ciężko czy bardziej niż ciężko, czy szlakami, czy czytacie mapę itd…Pozbawiasz się pięknego momentu jakim jest układanie trasy. Rzadko chodzę w zimie więc zima to dla mnie czas na planowanie nadchodzącego „sezonu”. Wymyślam góry, rozkładam mapy i popołudniami, wieczorami gapię się w nie…którędy iść, czy bardzo wyrypa, gdzie nocować, zejścia awaryjne…ja w tych górach jestem kilka razy nim pójdę w nie naprawdę…i choć sam układam trasę, a chodzę po górkach od 30 lat, to i tak ulega ona mniejszym lub większym modyfikacjom „w praniu”…bo nie ma gotowych rozwiązań. Powodzenia :-)
Hej ponownie,
Źle mnie odebrałeś. Chodziło mi o realną ocenę czy da się ten odcinek zrobić w 5 dni.A że ludzie znają te trasę z praktyki to spytałem też o szatę i rzeźbę terenu.Bo wolę ocenę praktyczną niż teoretyczną.Od dawna (tzn. paru lat) robie podobnie od jak Ty - wybieram teren, kupuję jego mapę (możliwie w jak największym powiększeniu), wybieram szlak lub szlaki,oceniam pod względem czasowym, noclegowym, pogodowym,zostawiam namiary "osobie z którą mam być w kontakcie" gdzie się wybieram, zabieram niezbędniki i ruszam. Samo ww. "logistyczne"przygotowanie daje nie tylko niesamowitą satysfakcję ale jest bardzo ważne gdyż ma się "rozpoznanie terenu" w który się rusza.Pewnie, że "w praniu" wychodzi co ma wyjść ale to z góry wiadomo, że "norma".To też dreszczyk emocji ;-).Dzięks za linki o Bieszczadach, na pewno przeczytam materiały.
Pozdrawiam
no to się WILKU trzymaj :)