Odp: Campus i Alpinus w upadłości
Zanim powstała marka Alpinus chłopaki szyli dla VauDe. Można było kupić sprzęt z jakichś powodów odrzucony z eksportu - za cenę dużo niższą niż markowy. Mam taki plecak, ma 20 lat, paskudny różowy kolor i niestety wydaje się być nieśmiertelny, a zmieniłbym tylko nie mam powodów.
Polar Campusa też posiadam, również słabo zniszczalny. Owszem, słyszałem że wypuszczali buble (głównie buty i kurtki) ale ja nie mogę złego słowa powiedzieć o tych markach.
Decathlon mam pod nosem, co tydzień robię przegląd w poszukiwaniu okazji, mam sporo rzeczy z niego. Warto mieć kartę - nie trzeba wtedy zachowywać paragonów. Obsługa gwarancyjna jest nienaganna - jak się coś zepsuje to wymieniają lub zwracają kasę nawet bez oglądania sprzętu. Widząc moją konsternację przy tej okazji obsługująca dziewczyna stwierdziła tylko - pan jest niezadowolony,proszę wziąć nowe lub zwrócę gotówkę :)
Niestety jakość oferty systematycznie w Decathlonie spada.
Co dziwi mnie bardzo bo flagowa marka decathlonu Quecha(chyba dobrze napisałem)Jest bardzo popularna we Francji,a egzemplarze które były noszone przez turystów widzianych prze zemnie wyglądały na dobrej jakości
Quechua to produkt masowy dla "sieciówek" jak Decathlon. Nie znaczy, że jest marnej jakości...choć miałem kilka drobiazgów (np koszulki oddychające lub impregnaty) które okazały się szajsem (merd'em;))
Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
diabel-1410
Co dziwi mnie bardzo bo flagowa marka decathlonu Quecha(chyba dobrze napisałem)Jest bardzo popularna we Francji,a egzemplarze które były noszone przez turystów widzianych prze zemnie wyglądały na dobrej jakości
Może źle mnie zrozumiałeś - nie twierdzę że jakość sprzętu jest coraz gorsza, tylko jakość oferty, czyli coraz mniejszy wybór np dawniej były co najmniej dwa rodzaje sandałów, teraz jeden i to słabszy itd
Latam obecnie drugi rok w butach Quechuy (forclaz 800) i muszę przyznać że to kawał solidnego buta z dobrym stosunkiem jakość/cena.