5 załącznik(ów)
Odp: Stoh triplex, panna młoda, Pop Ivan i польський міністр
Wchodząc na Połoninę Szczawnik zobaczyliśmy (tak nam się wydawało) autentyczną Pannę Młodą z gośćmi Weselnymi
Załącznik 43215Załącznik 43216Załącznik 43217
Zapytałem (tak mi się wydawało) Ojca Panny Młodej czy jest jeszcze przed ślubem (i szansa na odbijanego)
czy już niestety po.
I Tu czar prysł i na dodatek nieźle tym pytaniem ubawiłem "Ojca" Panny Młodej - okazało się że Panna Młoda jest już mężatką od 5 lat a "Ojciec" Panny Młodej jest profesjonalnym fotografem z jednego z większych zakarpackich miast i idą sobie zrobić sesję na Popa Iwana przy oryginalnym "zamku" jakim niewątpliwie jest BIAŁY SŁOŃ.
No to jak to takie perfidne oszustwo, to z powrotem skoncentrowaliśmy się na przyrodzie i równie ładnych obiektach....
Załącznik 43218Załącznik 43219
9 załącznik(ów)
Zeszliśmy z głównej grani na Połoninę Gropa, gdzie u Bacy kupiliśmy pyszny biały ser (który szybko zniknął), sało i bryndzę
Załącznik 43232Załącznik 43231Załącznik 43230
W dole Staja na Połoninie Gropa
Załącznik 43234Załącznik 43233
Potem znowu wdrapaliśmy się z powrotem na graniczną grań (PL/CZ) omijając Waskul, podziwiając kilka ostatnich pozostałych słupków granicznych.
Załącznik 43235Załącznik 43236Załącznik 43237Załącznik 43238
6 załącznik(ów)
Drapiemy się po wolutku dalej na północ. Pop Ivan jak na dłoni, a tu masz
-znowu przebierańcy.
No ale jak sesja zdjęciowa, to sesja - wziąłem w niej udział. Oczywiście nie jako model, bo się chyba nie bardzo komponowałem.
Niestety, ku zasmuceniu twarzy moich koleżków z wycieczki (moim absolutnie nie :wink:) tym razem pojawił się też PAN MŁODY, który jak się okazało był chłopakiem córki Pana zakarpackiego profesjonalnego fotografa.
Strasznie skomplikowane to Pop Iwanowe małżeństwo.
Załącznik 43251Załącznik 43252Załącznik 43253
Załącznik 43254Załącznik 43255Załącznik 43256
1 załącznik(ów)
Widzę ,że znikło coś co leżało tuż przed samym atakiem szczytowym na Popa
Załącznik 43257
4 załącznik(ów)
Oj Iza zdziwiłabyś się -widziałam ten kaloryfer, niewiele się zmienił.
Pop Iwan Cz. Po wyjściu na główny grzbiet nie można było się oprzeć urokowi Czarnohory całej obsianej różanecznikami. Czarnohora stała się cała różowa.
Załącznik 43274 Załącznik 43276 Załącznik 43277
Im zbliżaliśmy się do Białego Słonia pogoda psuła się coraz bardziej -niebo już całkowicie się zachmurzyło.
Załącznik 43278
Cytat:
Zamieszczone przez
wadera
Widzę ,że znikło coś co leżało tuż przed samym atakiem szczytowym na Popa
Załącznik 43257
A ja ten kaloryfer przeoczyłem. Ciekawe skąd się tam wziął. Z obserwatorium chyba, no bo nie chce mi się wierzyć że go ktoś tam wytargał.
6 załącznik(ów)
Jimi, Wadera dzięki że piszecie i wklejacie, bo już sobie myślałem że sam se piszę, sam se wklejam i sam se czytam.
Ekipa Panny Młodej przestraszyła się nadciągających chmur i mgieł i fotki z Białym Słoniem ewakuowała się do swojej terenówki.
A Supermanka i Mani szczytowali z Białym Słoniem lub Popem Iwanem (jak kto woli) - w tle.
Załącznik 43287Załącznik 43283Załącznik 43284
Załącznik 43285Załącznik 43288Załącznik 43289
Czytamy, czytamy i cieszymy się, że naczelny wschodniokarpacki Zdobywca w końcu zaczął opisywać swoje podboje :wink:
Zachęciłeś do powrotu w tamte rejony!
Cytat:
Zamieszczone przez
sir Bazyl
Czytamy, czytamy i cieszymy się, że naczelny wschodniokarpacki Zdobywca w końcu zaczął opisywać swoje podboje :wink:
Zachęciłeś do powrotu w tamte rejony!
Rozumiem Bazyl, że jesteśmy umówieni na styczeń 2018 na poprawkę Zimowego Popa Iwana.
Może tym razem spróbowałby od Szybenego - takie rozwiązanie forsował wcześniej Heniu i sugerował Wojtek. Wydaje mi się teraz, że to jest właściwy trop.
pusto na Popie, kilka godzin wcześniej były tłumy ...;)