Odp: Ptaki w Bieszczadach
O ptakach wątki różne już tu były, a i w nieptasich czasem o ptakach można to i owo znaleźć.
ja jestem takim zapaleńcem, w Bieszczadach bywam rzadko, ale zawsze coś ciekawego "się nawinie" ;)
Ostatnio nawinęły mi się raniuszki. Całe stadko. Śliczne kłębuszki waty z ciemnymi ogonkami.
Zaświergotało to, i frry odleciało
Długi
1 załącznik(ów)
A ja ostatnio cyknąłem takiego bombowca:D Zwykła wrona, a jaka piękna:)
Są już gile. Wybarwione niczym tancereczki z variete. Niestety jak zwykle na aparacie było szerokokątnie:/
Cytat:
Zamieszczone przez
michałtw
Witam wszystkich
Jestem nowym użytkownikiem forum i jednocześnie nowym mieszkańcem Bieszczadów dlatego też najpierw się witam ze wszystkimi. Założyłem ten wątek ponieważ jestem miłośnikiem ptaków i przyrody, dlatego też chciałbym zapytać czy są w okolicy jacyś ornitologiczni zapaleńcy? Może wymiana obserwacji wchodziłaby w grę albo utworzenie ciekawych inicjatyw. Pozdrawiam
Witaj Zapaleńcu,
Ciekawą inicjatywą byłoby pojechać w Bieszczady z tele i statywikiem i pocykać... Co inni na to?:D
Cytat:
Zamieszczone przez
Derty
Są już gile. Wybarwione niczym tancereczki z variete. Niestety jak zwykle na aparacie było szerokokątnie:/
Cóż...zjawisko nadzwyczaj częste i u mnie :wink:
Gil na patyku - tele w plecaku:
http://paszczx.jalbum.net/pieniny/slides/DSC_3109.jpg
[QUOTE=Derty;111837]Witaj Zapaleńcu,
Ciekawą inicjatywą byłoby pojechać w Bieszczady z tele i statywikiem i pocykać... Co inni na to?:D[/QUOTE
Wyprawa foto na ptaki? Jestem jak najbardziej za! Choć nie mam teleobiektywu to lornetka też daje dużo satysfakcji. Ostatnio mam okazję podziwiać dzięcioła białogrzbietego, którego nie miałem możliwości podziwiać nigdzie indziej. Pozdrawiam