-
Odp: [Toruń] Spotkania bieszczadzkie
Piskal jak widzę na warcie, wiec słuchaj ja zasięgnęłam opinii w sprawie trunków. Marek twierdzi ze nie powinno być użyte słowo gorzałka, a wino ;] ale to i tak kwestia gustu. po rozprawiać możemy o tym przy okazji. postaram się by nasz gość M. także był. a ponieważ jest to ostatnie spotkanie przed świętami, czy jakieś specjalne atrakcje sa przewidywane, albo szanowni może ma ktoś jakiś pomysł?
Słuchaj zrzeszona- myślisz ze można tak nazwac kogoś kto jest tu troche atrapą jeżeli chodzi o turystę górskiego?
;]
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Fioletowa Woda
Piskal jak widzę na warcie, wiec słuchaj ja zasięgnęłam opinii w sprawie trunków. Marek twierdzi ze nie powinno być użyte słowo gorzałka, a wino ;] ale to i tak kwestia gustu. po rozprawiać możemy o tym przy okazji. postaram się by nasz gość M. także był. a ponieważ jest to ostatnie spotkanie przed świętami, czy jakieś specjalne atrakcje sa przewidywane, albo szanowni może ma ktoś jakiś pomysł?
Słuchaj zrzeszona- myślisz ze można tak nazwac kogoś kto jest tu troche atrapą jeżeli chodzi o turystę górskiego?
;]
Ad 1.Jest to forum bieszczadzkie, więc zdecydowanie gorzałka, bo wino, to może być wino Niedźwiedź, ale może to dla Ciebie być porównanie niezbyt przychylne.Wino raczej z niskiej półki.
Ad 2.Nie wiem, czy będą szczególne atrakcja, pewnie śpiewy, może projekcje, jesli Michał, syn WUKI, będzie mógł wreszcie dołączyć. No i nasze, mam na myśli nas wszystkich, znamienite towarzystwo.
Ad3. Na razie. W maju wszyscy jedziemy w Bieszczady. Potraktuj to jako polecenie służbowe!
-
Ja myśle że Marek myślał o innym, ale ok nie ma tematu
;]
teraz uciekam ale tez pomyśle moze nad atrakcja jakąś ;]
Maj mówisz... już sie boje, ale biorę pod uwagę...
buźka
-
A może Fioletowa Woda braciszku Piskal to po prostu Denaturata - Siostra Denaturata :-)
-
Ze Zgromadzenia Sióstr od Aniołów Bieszczadzkich.
Ewentualnie Sióstr do Upadłych Aniołów.
-
No piękna widze rozwineła sie debata... Sistra Denaturata, pięknie! prędzęj ta od Upadłych Aniołów...;] niefortunna więc ta nazwa... ale łatwa do zapamietania ;D
-
witanko niestety z przykrością zawiadamiam iż mnie nie będzie 22go na spotkaniu no chyba że będzie kataklizm na drogach gdyż jadę wcześniej do rodziców na święta i chcę odwiedzić Bieszczady a więc po powrocie mogę jakieś fotki zaprezentować
-
To żałuj, bo właśnie siedząc w MIRze szykuję niespodziankę muzyczną :>
-
no tak zawsze wtedy jak mnie nie ma ale cóż siły wyższe ale za to będę w Bieszczadach :-)
-
A cio to będzie za niespodzianka ? 8-) a uchyl rąbka tajemnicy...
koniecznie w każdym razie musi się znaleźć aparat fotograficzny miedzy ludźmi...
-
Tak jak napisałem - niespodzianka będzie typowo muzyczna. Nie planuję żadnych ewolucji na stołach czy też na żyrandolach ;) więc nie rozumiem czemu miałby być potrzebny aparat ;)
-
Achtun, achtung!
Jutro toruńsko-bieszczadzko-opłatkowo-wigilijne spotkanie! Moc atrakcji i niespodzianek tak tajemniczych, że sam nie wiem jakie będą.
Gdzie? "Zezowate Szczęście". Św. Ducha 5, Toruń
Kiedy? 22 grudnia, godz. 18
Co robimy? Zapraszamy!
-
A tu sie mylisz... cuda na stołach zawsze są ...;] no chyba nie muszę wspominać co mam na myśli....;] no ja chciałam wiedzieć jaka niespodzianka będzie ta właśnie muzyczna, ale będę cierpliwa...
Piskal tak sie zaśmiałam do siebie że ciekawe czy jakby wasz kociak był to czy by coś powiedział nam ciekawego. albo co tam usłyszysz od niego w wigilie ;]
No bo jak sie mają cuda wydarzyć....
Szanowni Państwo, ponieważ jest strasznie zimno nie mogę doczekać sie spotkania z wami, jak zawsze panuje gorąca atmosfera...!!
Dobra a kto zrobi za Mikołaja? 8-)
-
Cieszę się, że mogłam uczestniczyć w spotkaniu. Pierwsze koty za płoty, teraz będzie już znacznie łatwiej. Bardzo dziękuję Wam za ciepłe przyjęcie, bawiłam się bardzo dobrze, czekam kolejnego spotkania. :-P
-
Piskal pewnie jeszcze śpi więc....
Spotkanie okazało się cudownym przeżyciem i sukcesem. szczegółowe relacje zamieści Piskal, nie będę wyręczała go w tej pracy.. chciałabym także podzielić sie sukcesem.... zgadnijcie kto pierwszy ułożył układankę ;D 8-)
Zdjęcie dokument posiada Wojtek.....
miłego dnia wam wszystkim życzę:mrgreen:
-
Ja też czekam na relację nadwornego Kronikarza.Witaj ARmio,nasz nowy przemiły "przybytku"! Gratuluję błyskawicznego ułożenia łamigłówki! Cieszę się,że spotkanie było czymś,co wniosło wiele radości i ciepła w moje piernikowe serce!
-
Tak jest! Kolejne spotkanie za nami. Udane bardzo (jeszcze mnie boli głowa;)). Był opłatek,życzenia,prezenty- aniołki od Wojtka,cwane układanki od WUKI, które, jak to układanki, trzeba ułożyć, a nie jest to wcale takie proste. Wiola rzeczywiście ułożyła. Były pastorałki, bieszczadzkie ballady i szanty śpiewane przez Czossiego. No i mamy nową osobę (Witaj Aniu). Zdaje się, że na KIMB przyjedzie spora reprezentacja grodu Kopernika i piernika.
Następne spotkania: 8 stycznia Katarynka- śpiewanki, 10-go WOŚP, 11-go Jaromir Nohavica, Filharmonia Pomorska w Bydgoszczy (przynajmniej WUKA i Piskalscy) i wreszcie 12 stycznia spotkanie bieszczadzko- toruńskie w Zezie, przypuszczam, że zdominowane przez koncert Nohavicy.
-
Nie dość,że mamy Ojca Chrzestnego i własny Zespół muzyczny to jeszcze teraz wzbogaciliśmy się o własną...ARmię!Jak tak dalej pójdzie.....
-
no proszę nie zapominać o Siostrze pod wezwaniem fioletowego trunku.... ;D
-
"Siostrę Denaturatkę" też tylko my mamy! Oby nam się...
-
Ha! Ja tyż ułożyłem cwaną układankę! Taki jestem.
-
Ale przyznacie,że zabawy było?
-
Musisz im Wuka dostarczyć układanki dla grupy wiekowej 7-12 lat to zobaczymy czy tacy mądrzy :-))
Spotkanie cudowne. Trzeba jeszcze dodać że Piskal przeszedł tajne komplety nauki gry na gitarze. Czosnek pokazał cały swój kunszt pedagogiczny. Piskal obiecał że będzie ćwiczył w domu nadgarstek i palce. Bo jak mówią starożytni krzyżacy -
"Übung macht Meister".
A nasza orkiestra powiększy się o jeszcze jedną gitarę. "I popłynie pieśń po połoninie"
-
Kuligiem chciałbym do Was jechać,
lecz kare konie nie chciały czekać.
Porwały sanie, mkną pod gwiazdami
a ja zostałem sam z życzeniami.
Ale gdy tylko okno otworzycie,
w świeżym płateczku życzenia złożę,
w gwiazdce co spada tutaj z
obłoków będę Wam życzyć spełnienia.
-
Dzięki Dziadzia! Te życzenia już z Torunia,czy jeszcze spod Połonin?
-
-
Witajcie!Czy wspólny Nowy Rok zaczynamy w piątek od "Śpiewanek turystycznych"w Katarynce?Dajcie znać na kogo liczyć?
-
Jeśli wyrobię się z renowacją stołu to zdecydowanie tak, jeśli nie to kiepsko. Julia chora.
-
Jako zachętę napiszę, że będą tam osoby znające "Bar w Beskidzie" lepiej niż ja ;)
-
Zostałem zobligowany do przekazania pozdrowień wszystkim uczestnikom toruńsko- bieszczadzkich spotkań od Diabła 1410, który w tej właśnie chwili bawi, czyli pije piwo za nasze zdrowie w Zajeździe pod Caryńską. Howgh!
-
....gdzie dochodzi do siebie po noclegu w namiocie!!!
-
"NASERCOWE GRANIE" w ramach Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy
zagrają:
Adam "Mufka" Błyszczak
Adam Szarek
Leonard Luther
Pearl Harbour
Tomek Lewandowski
Calcjumfolii
Oczy Mam Niebieskie
Wszystko w Rodzinie
Adam "Wója" Wachowicz
Jacek Ciechanowski
SOBOTA 9 STYCZNIA GODZ. 18:00 - KUBRYK - dolny pokład BYDGOSZCZ
http://nasza-klasa.pl/profile/3409757/gallery/68
-
2 załącznik(ów)
Toruńsko- bieszczadzki opłatek, 22 grudnia Zezowate Szczęście.
-
Tego opłatka to tam raczej nie widać, ale słowo honoru, że był :-D
-
A ja na zdjeciu to juz się nie załapałam... ech ;D
-
Bo kto późno przychodzi...!Dziś o 20 tej "Katarynka" i śpiewanki turystyczne!
-
W śpiewankach udział wzięli-Czossi (muzycznie),Wuka i Wojtek Myśliwiec (wspomagająco)!
-
Ale jutro (wtorek) spotkanie aktualne...? :grin:
-
Śniegi na drogach nam raczej nie straszne :D
więc z przyjemnością się z Wami zobaczę.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
ARmia
Ale jutro (wtorek) spotkanie aktualne...? :grin:
No właśnie nieaktualne. Spotykamy się we wtorek w przyszłym tygodniu, czyli 18 stycznia. Tak ustaliła rada starszych. A głównie WUKA, która ma tam jakieś swoje powody. Sorki.