-
Odp: KIMB 2013- lista obecności i rozkład jazdy.
Brawo za przejście takiej trasy. Więcej chętnych do pójścia z Wami nie było?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
andrzej627
Brawo za przejście takiej trasy. Więcej chętnych do pójścia z Wami nie było?
A to był zaplanowany jakiś marsz wspólnotowy ?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
don Enrico
A to był zaplanowany jakiś marsz wspólnotowy ?
Już w marcu Stały Bywalec rzucił wyzwanie:
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
Oczywiście jestem głęboko przekonany, iż zdecydowana większość KIMB-owiczów do nas dołączy.:lol:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
Potwierdzam, lekko tylko modyfikując:
1. Zatwarnicę wykreśl. Z lasu nad Sanem wychodzi się na osadę Sękowiec. Sękowiec rozciąga się po obu stronach Sanu. Zatwarnica znajduje się jakiś kilometr dalej. Chyba że traktujesz to "administracyjnie" - Sękowiec już od ok. 10 lat nie istnieje jako odrębna wieś (włączono go do Zatwarnicy).
2. Ja zapamiętałem, że nasza wyprawa trwała 9 godzin, z czego 8 godz. przypadło na marsz dość solidnym tempem 4 km/godz. Godzinę przeznaczyliśmy na odpoczynki.
Dzięki za uściślenia w relacji :-) Było tak jako rzeczesz.
Andrzej 627 -
Wiecej chętnych głosów na forum nie było więc Bywalec zainicjował wyprawę już w środę przed KIMB-em, może jak byśmy to jeszcze raz zaproponowali tuz przed sobotą może skład się powiększył.
-
O ambitnym planie wspólnej "wyprawy traperskiej" kimbsmenów w dn. 18 maja, oraz o jego faktycznej realizacji, napiszę w relacji na zielonym forum, gdy tylko dojdę do tej daty.
Na razie dziękuję Wojtkom z Torunia. Szczególnie podziwiam seniora, który okazał się prawdziwym old boyem. Zapie...lał ok.32 km po bieszczadzkich wertepach lepiej niż 50% trzydziestolatków, o starszych już nie wspominając.
Dzięki temu wszyscy mogliśmy iść jednym tempem, nic nie spowolniało nam marszu.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
O ambitnym planie wspólnej "wyprawy traperskiej" kimbsmenów w dn. 18 maja, oraz o jego faktycznej realizacji, napiszę w relacji na zielonym forum, gdy tylko dojdę do tej daty.
Na razie dziękuję Wojtkom z Torunia. Szczególnie podziwiam seniora, który okazał się prawdziwym old boyem. Zapie...lał ok.32 km po bieszczadzkich wertepach lepiej niż 50% trzydziestolatków, o starszych już nie wspominając.
Dzięki temu wszyscy mogliśmy iść jednym tempem, nic nie spowolniało nam marszu.
Bo Wojtek to twardziel i stary partyzant. Opowiadał jak w czerwcu 1944 przebijał się z okrążenia w Lasach Janowskich podczas akcji "Sturmwind I" ;-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
WojtekMyśliwiec
Bo Wojtek to twardziel i stary partyzant. Opowiadał jak w czerwcu 1944 przebijał się z okrążenia w Lasach Janowskich podczas akcji "Sturmwind I" ;-)
A mnie opowiadał, jak w 1920 r. prowadził szwadron kawalerii do szarży na armię Budionnego pod Zamościem.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
A mnie opowiadał, jak w 1920 r. prowadził szwadron kawalerii do szarży na armię Budionnego pod Zamościem.
a gdybyście wiedzieli co mnie opowiadał :D nieprzeciętna istota z tego Wojtka :)
-
Dziś miałem trochę więcej czasu, więc napisałem (na zielonym forum) dwa kolejne odcinki relacji - w tym ten o naszym bieszczadzkim "maratonie" dn. 15 maja. Jest tam również o Wojciechu (a nawet o dwóch).
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
Dziś miałem trochę więcej czasu, więc napisałem (na zielonym forum) dwa kolejne odcinki relacji - w tym ten o naszym bieszczadzkim "maratonie" dn. 15 maja. Jest tam również o Wojciechu (a nawet o dwóch).
Zainteresowałeś mnie :-)
-
W swojej równoległej relacji http://bieszczadzkieforum.pl/majowka...54.html#p26298 doszedłem już do 18 maja. Napisałem tam również kilka zdań o KIMB, ale uważam, że obszerniejszą relację powinien zamieścić - z urzędu - Piskal.
-
Piskal-z urzędu- desygnuje Stałego Bywalca.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
Piskal-z urzędu- desygnuje Stałego Bywalca.
Uważaj, bo to droga HG-W. Ona też tak cedowała swoje urzędowe czynności na innych i w końcu doczeka się referendum ws. jej odwołania.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Stały Bywalec
Uważaj, bo to droga HG-W. Ona też tak cedowała swoje urzędowe czynności na innych i w końcu doczeka się referendum ws. jej odwołania.
łejeryyyyy Piskal....... uważaj!! ;)
-
W końcu ktoś napisze, jak tam było? Działo się coś ciekawego?
-
No dobra...
jak dla mnie KIMB jest przereklamowany... fajnie było się spotkać, poznać... ale dlaczego wszyscy się tak szybko rozmyli... nagle zniknęli i tyle ich było...i to jeszcze jak się nawet ciemno nie zrobiło... zostało może z 12 osób i to takich co w Sękowcu byli przed KIMBem i zostawali jeszcze po KIMBie na kilka dni...
na KIMBie byłam pierwszy raz i szczerze to nasłuchałam się wcześniej o długim siedzeniu przy ognisku, śpiewach i różnych takich... a tu.... no ... tyle...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
calanthe
No dobra...
jak dla mnie KIMB jest przereklamowany...
...na KIMBie byłam pierwszy raz i szczerze to nasłuchałam się wcześniej o długim siedzeniu przy ognisku, śpiewach i różnych takich... a tu.... no ... tyle...
Oczywiście, że były fajne spotkania, jak choćby to sprzed roku: http://forum.bieszczady.info.pl/show...anizacja/page9 (od tej strony zaczynają się wspomnienia). A dlaczego w tym roku tak nie było? Z pewnością przyczyn jest wiele... Jedną z nich na pewno jest pobyt części forumowiczów z dziećmi ( w tym ja ) i po prostu trzeba było je położyć spać. A kto wie jakie były inne? Czekamy na opinie...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
calanthe
No dobra...
jak dla mnie KIMB jest przereklamowany... fajnie było się spotkać, poznać... ale dlaczego wszyscy się tak szybko rozmyli... nagle zniknęli i tyle ich było...i to jeszcze jak się nawet ciemno nie zrobiło... zostało może z 12 osób i to takich co w Sękowcu byli przed KIMBem i zostawali jeszcze po KIMBie na kilka dni...
na KIMBie byłam pierwszy raz i szczerze to nasłuchałam się wcześniej o długim siedzeniu przy ognisku, śpiewach i różnych takich... a tu.... no ... tyle...
Jo. Ale sama poszłaś tyż w miarę wcześnie.
A co do powodów, to innym powodem było zakwaterowanie się części kimbowiczów daleko, hen hen od miejsca obrad.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
Jo. Ale sama poszłaś tyż w miarę wcześnie.
.
Nooo tak samo wcześnie jak i Ty :D hehe
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
A co do powodów, to innym powodem było zakwaterowanie się części kimbowiczów daleko, hen hen od miejsca obrad.
Z tego wynika, ze trzeba robić KIMB w Ustrzykach Górnych.
-
Peeewnie. Albo od razu w Polańczyku:-|
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
Peeewnie. Albo w Solinie. Konkretnie bar Solina ul. Legionów 24 87-100 Toruń ;-)
-
A może jednak w miejscu, gdzie trzeba dojść i po ciemku nie będzie chciało się wracać?
Krywe, Chata Socjologa, Schronisko Smolnik, Schronisko Łupków, Chatka Puchatka...
Pozdrawiam
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
Jestem jak NAJBARDZIEJ za ,wtedy będę miał blisko...:roll:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bertrand236
A może jednak w miejscu, gdzie trzeba dojść i po ciemku nie będzie chciało się wracać?
Krywe, Chata Socjologa, Schronisko Smolnik, Schronisko Łupków, Chatka Puchatka...
Pozdrawiam
No właśnie - odciąć drogę łatwej ucieczki plus wprowadzić obowiązek wypicia trzech pięćdziesiątek aby zniechęcić do siadania za kierownicą.
-
myślę, że Schronisko nad Smolnikiem to jest najlepsza propozycja ;P
-
Wiedzaiałem, wiedziałem....
Pozdrawiam
-
Hihi, zwyczajnie jako gospodarz miło byłoby mi Was gościć u siebie. Ale do tego czasu jeszcze kupa czasu i wszystko się może zmienić (oby nie). Jeżeli będzie gdzie indziej -na pewno bardzo będę starała się przyjechać (czasami wiadomo -działa siła wyższa). Kwestie zarobkowo finansowe mnie nie interesują (idealistyczne podejście do pracy w górach) ale kto inny trzyma nade mną nad tym pieczęć, więc nie ode mnie to zależy. Nie jestem nastawiona na zbijanie interesów (gdyby tak było pracowałabym dalej jako księgowa w Krakowie) bo to chyba ostatnia rzecz jaka mogłaby przyjść komuś (bez kasy na inwestycje) do głowy przeprowadzając się w Bieszczady gdzie bida aż piszczy po kątach ;)))
-
Mam potwierdzenie od Krysi, że przyszłoroczny KIMB z radością powita w Radosnym swoim Szwejkowie, za dwa lata może być, też z radością, u Jimi. Jak tak dalej pójdzie, to zapisy będziemy prowadzić na kilka lat na przód.:-D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bertrand236
Pozdrawiam
Witam, nie jednakową wszyscy mają naturę i powroty nie zawsze stanowią przeszkodę. Z autopsji wiem, że człeka ciągnie tam gdzie zrzucił plecak, z Zatwarnicy, nocą bez przeszkód trafiłam od Chaty Socjologa, chociaż mogłam śnić kolorowo na Sękowcu. Ze Smolnika o 2 rano spokojnie doszłam do Krysi na Łupkowie. Skoro deklaruję się na odpoczynek w konkretnym miejscu, zawsze tam docieram, nie chcę aby Gospodarzowi, Gospodyni było przykro, iż porzucam ich. Nie ma pewności, że Kimbowiczów uda się przytrzymać w czasie dłuższym, niż sami przewidują. Pozdrawiam Was
-
czy jest gdzieś miejsce, gdzie można by zobaczyć zdjęcia bądź filmiki z ostatniego KIMBU?
-
Też bym chętnie zobaczył. Podobno Hero gdzieś umieścił zdjęcia.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Albertina
czy jest gdzieś miejsce, gdzie można by zobaczyć zdjęcia bądź filmiki z ostatniego KIMBU?
Zapytam wprost : po co ?
Piskal napisał już :
Cytat:
... Primo- głównie na KIMB jeżdżą te same osoby,...
czyli kimb nabrał charakteru spotkania starych znajomych.
Czy jest potrzebna wirtualna widownia ?
Hero zamieścił już zdjęcie i to wystarczy. Kto chce wiedzieć więcej niech ruszy własną osobą, (a najlepiej niech się zaangażuje w organizacje takiego spotkania.)
-
Wirtualna widownia? Ta strona jest wirtualna, nie każdy miał czas i możliwości spotkania się z Wami. Forum stanowi odrobinę pocieszenia, skoro nie udało się osobiście dotrzeć na zjazd Kimbowiczów. Zdjęcia są Waszą prywatnością, decydujecie komu i czy w ogóle je udostępnicie. Skoro Hero je umieścił, to don Enrico miło by było gdybyś wskazał pytającemu gdzie. Oczywiście nic lekką ręką nie przychodzi, jednak czasami odnoszę wrażenie, że nie zawsze panuje na forum sympatyczna atmosfera. Często pytający dostają złośliwą odpowiedź, zaznaczam to są moje, może mylne odczucia. Prawdopodobnie wynika to z faktu, iż mało uczestniczę w życiu forum. Pozdrawiam i życzę pięknych wypadów w góry i uśmiechu na twarzy
-
Bywa, że i uczestniczący w KIMBie nie wszystko później pamiętają;). Hero ma zdjęcia na Picassie, przesłał uczestnikom. Więc jeśli ktoś chce, to proszę do Hero na PW z prośbą o link.
A Enrico, to trochę racji też ma..
-
Pewnie, że ma trochę racji. Jednak pisząc tu i uczestnicząc w życiu tej strony, stanowimy nie jako wirtualną publikę. nie będę poruszać już owego tematu.Pozdrawiam
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bieszczadzka kuna
Często pytający dostają złośliwą odpowiedź
Myślałem, że KIMB jest spotkaniem otwartym dla wszystkim forumowiczów. Okazuje się, KIMB nabrał charakteru spotkania piszących złośliwe odpowiedzi.:shock:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
Bywa, że i uczestniczący w KIMBie nie wszystko później pamiętają;).
Ważne, że mają sympatyczne wspomnienia i deklarują swoją osobą pomoc przy następnym spotkaniu. Prawdopodobnie w wyniku zmęczenia materiału, nie wszystko pamiętają. Ważne również, że tradycja nie zanika i chcecie dalej organizować spotkania. Oby było więcej chętnych uczestników, oby grono powiększało się.
-
Satelity wroga i tak nas namierzaja ;););) Google street view niedlugo i tak zawita do Zatwarnicy czy innego Smolnika ;)
Zapraszam na flaszke do Radocyny w najblizszych 2 tygodniach. Zdjec robic nie bede ;)
P.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
andrzej627
Myślałem, że KIMB jest spotkaniem otwartym dla wszystkim forumowiczów. Okazuje się, KIMB nabrał charakteru spotkania piszących złośliwe odpowiedzi.:shock:
To jest złośliwa odpowiedź Andrzeju;)