Jimi - serdeczne gratulacje!!!!
Wersja do druku
Jimi - serdeczne gratulacje!!!!
Pozwolę sobie na dwa w jednym: serdeczne gratulacje dla Jimi i Bananowego Tolka!
.... Jimi... gratulacje i wszystkiego, wszystkiego dobrego.... a najbardziej.... dobrych ludzi wokół Ciebie...
Gratulacje i niegasnącego zauroczenia życzę .
Gratuluję wszystkim zwycięzcom. Moim faworytem była od początku Jimi ;)
Drodzy i Szanowni,
Formalna część VIII edycji nagród forum bieszczady.info.pl Powsimordy 2015 przeszła do historii. Na szczęście czeka nas jeszcze radosne fetowanie finalistów w maju w Balnicy, na którym to wydarzeniu - jak mniemam - zjawią się obecne i byłe Powsimordy, jak i caluśki P.T. Elektorat.
Bardzo dziękuję wszystkim, którzy się w zabawę zaangażowali - wyborcom, sponsorom i innym życzliwym ludziom. Bicie rekordów nie jest nawet pobocznym celem wyborów, ale to miłe, że jednak liczba uczestników tego ekskluzywnej akcji z roku na rok nie maleje. A mam wrażenie, że jest wręcz przeciwpołożnie :-)
Tytułem podsumowania tegorocznych zmagań:
Powsimordą 2015 w kategorii: Kronikarz Roku został coshoo, który otrzymuje:
- pamiątkowy dyplom i gadżet,
- niespodzianka od Piskala,
- nietuzinkowa książka-niespodzianka od Wojtka Pysza,
- ćwiartka soku z gumijagód na podkładzie polmosowskim od anonimowej dobrodziejki,
- książka Mariana Hessa "Kim ja jestem?" od anonimowego darczyńcy,
- butelka zacnej nalewki lubuskiej od przemolli,
- "Bieszczady. Przyroda polska" K. Zarzyckiego i Z. Głowacińskiego oraz okolicznościowa wypalanka od Jimi,
Powsimordą 2015 w kategorii: Debiutant Roku został tolek banan, któremu przypadły w udziale:
- książka Stanisława Krycińskiego "Bieszczady od Komańczy do Wołosatego" od anonimowego darczyńcy,
- książka Mariana Hessa "Kim ja jestem?" od anonimowego darczyńcy,
- "Bieszczady. Przewodnik" S. Kłosa i okolicznościowa wypalanka od Jimi,
Zaś Powsimordą 2015 w kategorii: Forumowicz Roku została Jimi, która zdobywa:
- figurka turysty plecakowego od Klubu Rzeszowskiego,
- butelka wina z dzikiej róży od Pete'a Fijałkowskiego,
- ćwiartka soku z gumijagód na podkładzie polmosowskim od anonimowej dobrodziejki.
Niestety, w II turze nikt poprawnie nie wytypował mimochodem finalistów, wobec czego nie mamy zwycięzcy w Mordolotku. O przeznaczeniu nagród zdecydują jak zwykle sponsorzy, na razie w puli mamy:
- książka "Góry mojego życia" W. Krygowskiego od Jimi,
- książka Mariana Hessa "Kim ja jestem?" od anonimowego darczyńcy.
Liczę, że do KIMB-u urośnie nam worek z nagrodami dla obecnych w Balnicy głosujących, na razie mamy w nim:
- zgeokeszowana flaszka do samodzielnego wykopania od Wojtka1121.
Jeszcze raz wielkie dzięki i do zobaczenia na KIMB-ie! :-)
Wasz Ojciec Dyfuzor
Serdecznie gratuluję zwycięzcom ! Przegranym także należy się szacunek ! :grin:
Gratulacje dla Wszystkich !
:) A Tobie Marcowy dziękujemy za zaangażowanie i organizację konkursu :)
A ja tak sobie pomyślałam, że może warto - przy okazji wyborów Powsimord, jako "imprezę towarzyszącą" pokusić się o wybór postów/wątków minionego roku. A raczej nie wybór tylko wskazanie - w osobnym wątku. Każdy forumowicz mógłby wskazać jeden post/wątek z 2014 roku, który uznałby za taki, który na takiej liście powinien się znaleźć. Mogłoby to być też - oprócz przypomnienia dla stał(r)ych forumowiczów również dobrą wizytówką - takim forumowym portfolio - dla nowych forumowiczów. Pomysł oddaję w Czcigodne Ręce Marcowe. :)))
Masz na myśli bardziej posty ? - czyli jednorazowe błyskotliwe odpowiedzi którymi onegdaj obdarzał nas Pastor ?
czy raczej watki - czyli tematy ciągnące się przez dłuższy czas na forum i wzbudzające zainteresowanie?
Ja byłbym za tym drugim.
...ale czy to jest w temacie wątku ?
wrócę do tego co napisał
.
napisał przemollaOdp: Powsimordy 2015 - głosowanie
.... Jimi... gratulacje i wszystkiego, wszystkiego dobrego.... a najbardziej.... dobrych ludzi wokół Ciebie...
Nie wiem co miałeś na myśli , ale wczoraj w czasie co-miesięcznego spotkania klubu rzeszowskiego wszyscy chcieli przytulić naszą Jimi, co trzeba przyznać znosiła z cierpliwością. a byli to sami dobrzy ludkowie
Czemu nie, propozycja do przedyskutowania :-) Pojawił się już kiedyś pomysł na kategorię "Wątek Roku", ale - o ile pamiętam - upadł tylko z tego powodu, że trochę się gryzł z ogólną ideą nazewnictwa - nagradzamy konkretne osoby, czyli Forumowicza, Kronikarza czy Debiutanta Roku - w tym sąsiedztwie Wątek Roku trochę zgrzyta. Ale może np. trzeba nazwać kategorię: Autor Wątku Roku czy coś w ten deseń...Cytat:
Zamieszczone przez asia999
Można też w ogóle zmienić formułę nagród, np. zrobić rewolucję i - jak proponował Recon jakiś czas temu - honorować konkretne dzieła, a nie autorów, tzn. wybierać Wątek Roku, Post Roku, Relację Roku, Debiut Roku itp. itd. Temat wtedy upadł, bo jakoś nie zyskał poparcia, ale może po prostu Recon za słabo lobbował, a Asia ma większy dar przekonywania ;)
Co Wy na to?
No to miała dobry trening przed KIMB-em, tam to dopiero będzie chętnych do przytulania :-DCytat:
Zamieszczone przez don Enrico
Mam na myśli jedno i/lub drugie - do wyboru. Jeśli ktoś chciałby wyróżnić np jakieś zdjęcie to wskazałby konkretny post a jeśli całą dyskusję czy np relację to wskazałby wątek. Albo jedno i drugie. Pewnie jakoś trzeba byłoby dopracować reguły - takie, żeby wątek nie zamienił się w zalew linków albo dodatkową dyskusję.
Ale nie chodzi mi o wchodzenie w paradę Powsimordom. Powsimordy są super! :-D i nie potrzebują żadnej rewolucji. Dlatego napisałam o "imprezie towarzyszącej" :) - takiej nawet bez specjalnych nagród. Po prostu wątek będący sam w sobie wyróżnieniem - przede wszystkim dla treści (szeroko rozumianej) a przez to w oczywisty sposób również dla autora tej konkretnej treści. :))
A mnie się pomysł Asi podoba. Do dodatkowych kategorii dodać kategorię "Wątek Roku" (bo post roku to już za dużo) i nagradzać autora. Jestem za.
Serdeczne gratulacje wszystkim tegorocznym Powsimordom!
Dzięki za Powsimordę
Zaskoczony jestem
pozdrawiam
Szymek
tu cytat,
usta nie pozwalają mi wymówić autora,nie śmiem nawet zacytować całości wypowiedzi ...
jako sługa uniżony oczywiście :
Tak oto ósme wybory Powsimord 2015 przeszły do przeszłości. Dziękuję wszystkim za udział i sponsoring, a Bartkowi szczególny szacun za oprawę plastyczną, czyli za baner i pingwinka http://forum.bieszczady.info.pl/imag...icon_smile.gif
jaki pingwin?
z szacuneczkiem proszę...
jako zagorzały oglądacz filmów Zdenka Milera,pozwalam sobie na sprzeciw (pozdrawiam bartolomeo M... ! );
to nie jest pingwin tylko KRTEK (na terenie Polski -posługujący się imieniem -Krecik)- bohater czechosłowackiego hitu ,
porównywalnego popularnością z "Modą na Sukces"-(ten serial niestety nie był już produkcją naszych południowych sąsiadów ).
pingwin to nie żart.
ostrzeżenie bez przedawnienia (podpisano Kowalski).
życzliwie przekazuję
( kolejny ...bo 5 pingwin w.g Castingu)
Wasza eminencyj -a Piskalowa
( Pozdrawiam serdecznie Kornela - nie jestem sam )
Z racyj i piastowania urzędu nie wypadało eminencyj i protestować...,
a jedynie stwierdzić...,
a raczej tylko przekazać stwierdzenie :)
...
(proszę wybaczyć po dwakroć:
-gdyż nie bywając na placu forumowym pominąłem pewnie nie tylko ten wpis :)
-i pozwalam sobie ( A CO ! )serdecznie pozdrowić trzykropka również w podobny sposób [ ... ] )
aha,
to nie zmienia formy ostrzeżenia:
BEZ PRZEDAWNIENIA .
:)
Eminencyj o
-sługa uniżony( i co wyszło dodatkowo) ,nieoczytany ,ba... niegramotny.:oops:
Pytanie logistyczno-organizacyjne: czy będzie na KIMB-ie jakaś dobra dusza, która mieszka lub bywa w Lublinie lub okolicach, a na dodatek zechciałaby przysłużyć się idei Powsimordowej? Chodzi o zabranie po KIMB-ie niedużej paczki z giftami dla jednego z finalistów. Chętnych proszę o kontakt na PW :-)
Edit: sprawa załatwiona, dzięki :-)
Czy wiecie, że... za cztery tygodnie KIMB! :-D
W związku z czem mam uprzejmą prośbę do wszystkich Sponsorów:
1. jeśli wybieracie się na KIMB, przywieźcie upominki ze sobą,
2. jeśli się na KIMB nie wybieracie, ale wybiera się Wasz przedstawiciel, to niech on przywiezie prezenty do Balnicy,
3. jeśli nie wybieracie się ani Wy, ani - o zgrozo! - Wasz plenipotent, to skontaktujcie się ze mną pilnie na PW, by uzgodnić kwestie wysyłkowe.
Darz buk! :-)