Ja wiem kto akcję organizuję. Rozmawiałam z członkami zarządu i komisji. Jesteśmy wszyscy zaskoczeni zbiórką pieniędzy.
Wersja do druku
Ja wiem kto akcję organizuję. Rozmawiałam z członkami zarządu i komisji. Jesteśmy wszyscy zaskoczeni zbiórką pieniędzy.
Ja wiem, że nic nie wiem. Rozmawiałam z Zefirem Wojciechem Jaroszem prezesem niezarejestrowanego naszego stowarzyszenia. Prosiłabym aby wyjaśnił to na forum. Jest w pracy. Ponoc nic nie wie o tej informacji, którą zamieściłaś.
Pod informacją jest podpisany
Radek Michalski
(Fundacja Dziedzictwo Przyrodnicze)
Przepraszam, że nie przekleiłam podpisu.
A ja otrzymałam ten list z forum sympatyków SKPB W-wa
Przekleiłam w dobrej wierze, bo wiem że na tym forum są osoby zainteresowane Turnicą.
Nie jest moim celem sianie jakiegokolwiek zamętu.
Poza tym ta akcja wydaje mi się sensowna i wreszcie jest to jakiś konkret.
Pozdrowienia
Basia
Zawiązane ale nie zarejestrowane Stow. na rzecz TurPN nie prowadzi żadnych zbiórek pieniężnych ponieważ nie posiada osobowości prawnej i nie jest do tego typu działań uprawnione.Nie wiem skąd, kto i dlaczego wysunął taki wniosek skoro informacja nie wyszła od Stowarzyszenia tylko od Fundacji Dziedzictwo Przyrodnicze...
Jak widać - zbiórke prowadzi Fundacja...która oczywiście ma osobowosc prawną.
Nie jestem członkiem tej Fundacji...
O akcji wie Zarząd, P. Lucyna też - została poinformowana telefonicznie w dniu 19.10.2008r. (o ewidencjonowaniun drzew pomnikowych)
Ta cześc Zarządu, która o akcji nic nie wie - zostanie rzecz jasna poinformowana, akcja ma miejsce w dniach 8-11 listopada a wiec czasu na informowanie wbród :)
Reasumujac - zbiórke -jesli mozna tak to nazwać - prowadzi Fundacja, która prawnie jest upowazniona do prowadzenia tego typu działań.Chodzi o wsparcie finansowe (nocleg, wyzywienie) dla osób, które chca pomóc, ale ich na to nie stać...
Osobiście nie jestem zwiazany z żadna akcja zbierania funduszy tylko z przygotowaniem akcji rejestraji drzew pomnikowych - w cytowanej informacji zostałem podany jako osoba kontaktowa, do której należy zgłaszać cheć uczestnictwa. Na tym moja rola się kończy. O "zbiórki" nalezy pytać prezesa Fundacji podpisanego pod cytowana przez BasieZ informacją.
Ze swojej strony moge powiedzieć, że będę uczestniczył w akcji ewidencjonowania potencjalnych drzew pomnikowych i zapraszam gorąco wszystkich chętnych.
Osoba (y), które robia z tego powodu zamęt na forum powinny sie powaznie zastanowić zanim cos napiszą.
Pozdrawiam....
Tak zostałam poinformowana o akcji liczenia drzew. Tylko o akcji liczenia drzew.
Ten apel został wystosowany w imieniu Stowarzyszenia. Został podany Pański meil. Wniosek można wysnuć tylko jeden.
Proszę nie zmieniać sensu wypowiedzi już po napisaniu mojej odpowiedzi.
W komunikacie, który wysłano na listę SKPB i który dostałam jest podany tylko jeden mail kontaktowy - do Ciebie.
Przepraszam, nie wiedziałam że nazywasz się Wojciech Jarosz.
Zarówno na tym forum, jak i na innych podpisujesz się jako "Zefir".
Być może podpisywałeś się kilka razy imieniem i nazwiskiem, ale na prawdę nie skojarzyłam Twojego nicka z tą osobą do której podany jest kontakt.
A akcję liczenia drzew na prawdę uważam za bardzo sensowną. To jest duży konkret.
Przepraszam, ale czy to do mnie ?
Nie czuję się winna zamętu na forum.
Przekleiłam otrzymany apel.
Pozdrowienia
Basia
Nie Basiu, nie do Ciebie...Tak na marginesie zapraszam na akcje rowniez Ciebie.
Powstało male nieporozumienie bo do tekstu "apelu" nie dodalaś jego ...autora.Ale zrobilas to nieswiadomie więc nie ma sprawy.
I zanim dałoby się cokolwiek wyjasnić...bec...zamęt, placz i zgrzytanie zębów...:-P:-P:-P
Szczegołowe informacje podam za kilka dni. W kazdym razie im wiecej osób i GPS-ow tym lepiej.
Pozdrawiam.
Rejestracja drzew pomnikowych będzie miala miejsce w dniach 8-11 listopada. Serdecznie zapraszam.
Co do Stowarzyszenia - zostalo zawiazane, ale nie zostało zarejestrowane z powodu brakow formalnych...
Na spotkaniu w dniu 19.10.2008 r. miały być uzupełnione pewne uchybienia (np. podpisy pod ststutem, lista załozycieli, itp.)
Niestety na spotykaniu były tylko 3 osoby. Z tego względu nie jest mozliwa rejestracja Stowarzyszenia i jego dalsza działalnosć.
Jednoczesnie od dziś nie jestem jego prezesem tylko zwykłym czlonkiem, gdyz zrzekam sie tej funkcji.
Razem z grupą osób przeprowadzamy akcję inwentaryzacji drzew pomnikowych. Uważam, iż jest to działalność praktyczna konkretna - a takiej w tej chwili potrzeba.
Poza tym liczę, że stery w "Stowarzyszeniu" obejmie inna osoba i doprowadzi do tego, że na spotkaniach będą wiecej niż 3 osoby.
Ja uciekam do lasu:) bo tam moje miejsce...i zachęcam do tego innych.
8-11 listopada - Ratujmy drzewa projektowanego Turnickiego Parku Narodowego.