Odp: Czy "zakapior" Bieszczadzki to idol?
Kto lubi obłudę i nie walczy ze świętojebliwością nie godzien jest przyjacielem Bieszczadu być.Teraz czepiam się słów ale nieraz silenie się na orginalność wiedzie nas na manowce i to nie te cudne. Zakapior to twór sztuczny jak miód z cukru.Znam takiego jednego, który nie bardzo ma się gdzie podziać więc robi za Zakapiora, wożą go na zloty, złazy czy jakoś tak. Przynajmniej nie głodny i kąt ma. Pewnie nie raz zadaje sobie pytanie: być albo nie być.
Cytat:
Zamieszczone przez
partyzant
Kto lubi obłudę i .... Pewnie nie raz zadaje sobie pytanie: być albo nie być.
Opłaci się , czy nie ??? Czy Andrzej P. zarobi też na tym?.. i tu Szekspirowskie pytanie.
;)
Cytat:
Zamieszczone przez
joorg
Opłaci się , czy nie ??? Czy Andrzej P. zarobi też na tym?.. i tu Szekspirowskie pytanie.
A jeśli nawet Zarobi.....to co z tego? czyż to nie dzięki Jego książce mamy w głównej mierze ten temat......
to tylko dodam....Sikorka, Bogdan, czyli jak sam się określał taki ktoś kto chodzi dla chodzenia - łazior.... zawsze pamiętał , aby 1-go sierpnia zapalić znicz przed pawulonem Rysia, na placu.....w końcu pochodzenie zobowiązuje....
Właśnie
Po powrocie z tegorocznego Bieszczadowania czuję ogromny niesmak.
W Ustrzykach górnych spotkaliśmy niestety kreującego się na zakapiora i legendę za życia "Rumianka". Idol jakich mało! A jakże, najlepszy w przechwałkach.
Pamiętam jeszcze nasze wojaże i postacie przyciągające i warte zapamiętania za to jakimi są.
:) no Rumianek ma Kremenarosa wraz z Martą, więc i tam przeniósł się z komańczy. w ustrzykach jest jak jest, dlatego ja tam nigdy nie nocuję. raz o mało tam nie ugrzęzłam na noc (ludzie z którymi miałam wracać stopem mi uciekli a ja na nich czekałam), więc choćby ciemną nocą i choćby mocno lało - postanowiłam, że w UG spać za cholerę nie będę i ruszyłam dalej. była noc, zero świateł, deszcz w ogóle nie przestawał kosić, zmokła jak kura szłam aż w połowie drogi się ktoś nade mną zlitował:) jest trochę typowo turystycznych wiosek i tam właśnie zazwyczaj siedzą owe zakapiory, ponieważ tam są turyści (nie mam na myśli Rumianka). więc po prostu jeździj tam gdzie cisza i spokój a unikniesz niesmaku, w zasadzie to mało powiedziane. i właśnie tam możesz poznać ciekawych ludzi
Gość pasący stado z Odrzechowej na Polanach Surowicznych jest dla mnie bardziej zakapiorski niż reszta z Bieszczadów. Podobno od wiosny do jesieni sam pilnuje tam krów, wygląd też odpowiedni - pokazywali wczoraj w TVP ;)
....on raczej jest kowbojski niż zakapiorski....a może to to samo albo nie?
on zajmuje się konkretną robotom ...do knajp daleko..deptaków tam też nie ma...
Cytat:
Zamieszczone przez
tomas pablo
on zajmuje się konkretną robotom ...do knajp daleko..deptaków tam też nie ma...
I z tym bardziej zakapiorstwo mi się kojarzy a nie z menelstwem ;)