Odp: Renowacja cmentarzy (wspólna akcja)
co do kapliczki ''na skale'' w Rajskim - obecnie jest rozebrana !!! Rajszczanie niebawem wyleją fundament. Więc -myślę, co by już można zbierać datki by Szymon miał co robić na wiosnę .co Wy na to ?
nasze grosze i złotówki można wpłacać na STOWARZYSZENIE RAJSKA DOLINA -RAJSKIE 3
nr.konta 36 86 42 10 12 20 03 12 09 50 05 00 01 PBS /oddział Lesko
z dopiskiem -NA REMONT KAPLICZKI W RAJSKIM
ps. niebawem wkleje fotkę z przed roku, jak wyglądała.Jak by KTOŚ miał świeżą fotkę, może mnie ubiec !!!
1 załącznik(ów)
tak jeszcze wyglądała równo rok temu......
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
szymon magurycz
To miejsce to Berehy Górne... a tam nagrobki rodziny Buchwaków, a to Iwana, dwóch Hryciów i Paraski Buchwak. Zajmowaliśmy się nimi, ale to było 20 lat temu... Nagrobki te ze względu na swoją formę są wyjątkowo ważne, cenne (choć najważniejsze jest to, że są i to czemu służą)
ale numer!
Właśnie rozmawiam z kumpelą, fajna z nich parka, przemiłe dzieciaki.
No i zeszło na Bieszczady, że teraz byli, że wyślą mi fotki i że on stamtąd pochodzi. W ogóle wcześniej nie załapałam, że on ma na nazwisko Buchwak!
Tak czy siak on z TYCH Buchwaków.
Niesamowite te ludzkie losy są.
Szymon ja nie mogę Ci odpowiedzieć na PM, nie wiem czemu.
Ale dostałam Twoją PM i zrobi się;-)
Dziękuję Krysiu, bardzo dziękuję!
Cytat:
Zamieszczone przez
tomas pablo
co do kapliczki ''na skale'' w Rajskim - obecnie jest rozebrana !!! Rajszczanie niebawem wyleją fundament. Więc -myślę, co by już można zbierać datki by Szymon miał co robić na wiosnę .co Wy na to ?
nasze grosze i złotówki można wpłacać na STOWARZYSZENIE RAJSKA DOLINA -RAJSKIE 3
nr.konta 3684210122003120950050001 PBS /oddział Lesko
z dopiskiem -NA REMONT KAPLICZKI W RAJSKIM
....
Dorzucając do ogniska, przypomniano mi o tym wątku. Pomogliśmy Szymonowi w Berehach, to może i uda się pomóc w Rajskiem? To taki mój mały apel jest. tomas pablo ma chyba kontakt ze Stowarzyszeniem, to może co jakiś czas mógłby podawać stan zebranej kasy....
Pozdrawiam
Oj pomogliście, bardzo pomogliście, inaczej, bez Was raczej w tym rou nic byśmy w Berehach nie zrobili, po raz kolejny dziękuję!
Cytat:
Zamieszczone przez
bertrand236
Dorzucając do ogniska, przypomniano mi o tym wątku. Pomogliśmy Szymonowi w Berehach, to może i uda się pomóc w Rajskiem? To taki mój mały apel jest. tomas pablo ma chyba kontakt ze Stowarzyszeniem, to może co jakiś czas mógłby podawać stan zebranej kasy....
Pozdrawiam
ok. Czuję się zobowiązany ;)
Tę kapliczkę warto wspólnymi siłami i szczerymi rękami Szymona odtworzyć...mamy szansę zostawić coś dla przyszłych bieszczadników,bo bez naszej pomocy za kilka lat może nie być wielu z tych kapliczek,cerkiewek,grobów,krzyży na rozdrożach...już i tak coraz więcej tam pensjonatów dla bogatych ,znudzonych gburów... to już nie będą nasze biesy w których niemal każdy kamień ma swoją smutną historię. Pomóżmy w zbiórce funduszy na renowację kapliczki w Rajskiem!
A tak na marginesie, to na kończący się rok podatkowy na Stowarzyszenie Rajska Dolina będzie można przelać swój % podatku.