Odp: Czy "zakapior" Bieszczadzki to idol?
Potocki akurat wcale nie jest żałosny, to kumaty facet który odniósł jakiś tam sukces....Jego książki sprzedają się znakomicie... czego wielu maluczkich i podłych nie może Mu wybaczyć, takie Nasze polskie piekiełko ,i Da sobie radę doskonale bez Jano...
Cytat:
Zamieszczone przez
delux
Potocki akurat wcale nie jest żałosny, to kumaty facet który odniósł jakiś tam sukces....Jego książki sprzedają się znakomicie...
Tego nikt nie kwestionuje, zaś wątek nie jest jak się zdaje o Potockim (żadnym, w tym także Szczęsnym Potockim) a o tym czy zakapior to idol. Cytowana wypowiedź świadczy, że Pan Potocki przejrzał na oczy.
ale bezmózgowie, a kto tutaj spożywa na torach trunki, a kto robi zadyme przed Siekierką...no kto? słabizna to zalatuje, intelektualna....
tak zakapior to idol, każdy kto ze mna przy ognisku zasiądzie to zakapior, każdy kto zrobi zadyme przed Siekierką tez.....nie ma grzecznych zakapiorów, jestesmy "rokewnderolowcami pijącymami tanie wino, pijącymi je ltrami"...dośc jużtyuch inteletkualnych dyskusji ozkapioryxmie, więcej sexu więcej luzu....
Cytat:
Zamieszczone przez
bieśdziad
tak zakapior to idol, każdy kto ze mna przy ognisku zasiądzie to zakapior, każdy kto zrobi zadyme przed Siekierką tez.....nie ma grzecznych zakapiorów, jestesmy "rokewnderolowcami pijącymami tanie wino, pijącymi je ltrami"...dośc jużtyuch inteletkualnych dyskusji ozkapioryxmie, więcej sexu więcej luzu....
Można pić tanie wino litrami...jak ktoś lubi i....musi...ale to jeszcze o niczym nie świadczy,natomiast jeśli ktoś robi zadymy przed Śiekierezadą to świadczy o tym że jest.... lumpem
Cytat:
Zamieszczone przez
bieśdziad
tak zakapior to idol, ....nie ma grzecznych zakapiorów, jestesmy "rokewnderolowcami pijącymami tanie wino, pijącymi je ltrami"...
Cytat:
Zamieszczone przez
delux
Można pić tanie wino litrami...jak ktoś lubi i....musi...ale to jeszcze o niczym nie świadczy,natomiast jeśli ktoś robi zadymy przed Śiekierezadą to świadczy o tym że jest.... lumpem
No to ja już się całkiem pogubiłem, czy ten zakapior to idol czy lump?
Cytat:
Zamieszczone przez
bieśdziad
dośc jużtyuch inteletkualnych dyskusji ozkapioryxmie, więcej sexu więcej luzu....
Nasermater! Strasznie przed tą Siekierezadą niebezpiecznie, jak ryja nie obiją to pewnikiem zgwałcą...
Wracając do tematu kapliczki, to może orientujecie się gdzie można kupić medaliki i obrazki święte z ich podobiznami? Czuję tu niezły biznes!
Jadę ja któregoś wieczoru listopadowego, a właściwie już nocy… śnieżkiem trochę posypuje, do Wetliny. Słusznie przypuszczając, ze sklepy już mogą być nieczynne, a ja nawet piwa złamanego nie mam…zatrzymuję się koło sklepu oświetlonego w Cisnej.
Z ciemności zasklepowej wyłania się niespodziewanie On, mikry jakiś, z gębą podrapaną, może i okiem podbitym, w lichej kurteczce, brudnej troszkę, choć noc i widać niewiele. Przemówił do mnie i prosi o wsparcie…o bułkę jakąś (nie chleb ale bułkę właśnie!!) i pasztecik mazowiecki (a może inny jakiś ale z nazwy wymieniony, pewnie Jego ulubiony)…nic poza tym, ni piwa, ni złotówki na wino.
Kupiłem tą bułkę i ten pasztecik dla Niego i dla siebie co nieco. Podziękował i zniknął tak jak się pojawił, w ciemności.
Wtedy jeszcze pojęcia nie miałem o forum bieszczadzkim…ale teraz, naczytawszy się go, wiem, że straciłem ogromną szansę…choćby fotę z Nim trzeba było zrobić sobie i teraz Wam pokazać…a patrzcie ja i zakapior! Albo wziąć Go na zwierzenia i dopisać ciąg dalszy do Potockiego…a może On jest już w książkach Mistrza…tym bardziej szansę jedyną zatraciłem. Może bezpowrotnie…ale mnie zmylił tą bułką i tym pasztecikiem ulubionym i przebierańcem mi się wydał.
Nadzieję mam tylko, że Jego wizytówka nie wisi jeszcze na kapliczce w Cisnej…
Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
sir Bazyl
No to ja już się całkiem pogubiłem, czy ten zakapior to idol czy lump?
Nasermater! Strasznie przed tą Siekierezadą niebezpiecznie, jak ryja nie obiją to pewnikiem zgwałcą...
Wracając do tematu kapliczki, to może orientujecie się gdzie można kupić medaliki i obrazki święte z ich podobiznami? Czuję tu niezły biznes!
Żeby było jasne! Nie ma już zakapiorów w starym stylu,Ci co Ocaleli to się Zestarzeli i Sporządnieli...reszta nowych pretendentów, to jakieś nieudane klony które absolutnie nie mogą być Żadnym wzorem...bo i Ci co na niebieskich połoninach ,też nie Byli...
Kiedyś WUKA napisała że określenie "zakapior"dotyczy człowieka u którego cechy negatywne przeważają nad pozytywnymi. I to jest prawda. Tylko,według mnie "zakapior Bieszczadzki"to określenie człowieka który żyjąc w Bieszczadzie, coś dla niego robi.I jeszcze jedno.Jak nazwać Tych co nie mieszkając w Bieszczadach przez niemal całe życie wszystkie swoje siły Im poświęcili.
Chylę czoło,
Z poważaniem.
Wojtek z...
Masz pewnie, Wojtku, na myśli wyszukaną w słowniku definicję słowa "zakapior", którą gdzieś zamieściłam. Ja tego słowa po prostu nie lubię (jak też szufladkowania ludzi i przypinania im etykietek). Mam (lub miałam, bo niektórzy już odeszli) Przyjaciół, których ktoś kiedyś sklasyfikował. Nie interesuje mnie to. To byli i są ludzie, którzy (jak każdy z nas) mają swoje zalety, wady, pomysły na siebie i integrowanie się z innymi w różny sposób. Czy mi się to podoba, to już o to mniejsza zupełnie. Pozdrawiam.