Odp: Nowa kamerka w Bieszczadach
Cytat:
Zamieszczone przez
PaweleS
Zmusza do patrzenia?
Nie.
Wolna wola.
Jeden patrzy, inny nie.
Ot, tyle.
no nikogo nie zmusza do patrzenia... ale kamerka patrzy na kazdego w strone ktorego jest wymierzona- czy on tego chce czy nie... tu juz nie wolna wola...
Cytat:
Zamieszczone przez
PaweleS
I żeby od razu się wzajemnie obrażać.
Kompletnie tego nie rozumiem.
tez tego nie rozumiem.. co innego dyskusja - poglady wymienic zawsze mozna a wzajemne obrazanie sie jest bardzo paskudne...
Cytat:
Zamieszczone przez
anka-szklanka
kochana Dorotko, ja i egzaltacja! w Bieszczadach pierwszy raz byłam jak Ciebie jeszcze na świecie nie było, nawet Twojego forum ii na szczęscie ani 1 jeszcze kamerki
Aniu, przykro mi to wyznać na Forum, ale urodziłam się w pamiętnym 1953 roku... Kilka dni po śmierci Józefa Stalina...
A może jestem za stara aby wydawać opinie o kamerkach...
No cóż - pozostaję przy swoim zdaniu.
Ależ macie problem z tą kamerką :twisted: A wystarczy starannie omijać Przysłup Caryński bo i tak nic tam ciekawego nie ma.Poza tym ta kamerka jest skierowana na góry i chyba się nie da wejść w jej kadr.
Cytat:
Zamieszczone przez
Browar
Ależ macie problem z tą kamerką :twisted: A wystarczy starannie omijać Przysłup Caryński bo i tak nic tam ciekawego nie ma.Poza tym ta kamerka jest skierowana na góry i chyba się nie da wejść w jej kadr.
masz racje browar- z dwojga zlego lepsza kamerka niz kolejne schodki, mostki, porecze, poloniny w siatce, czy kolejne metry nowego asfaltu wkraczajce w las.. lepsza nawet kamerka niz rozwalenie starego schroniska na przyslupie.. jak juz co musza unowoczesniac bo ich rozpiera energia i chec zmian- to niech to bedzie kamerka..ona mniej lezie w oczy- acz ogolnie rozplenianie sie monitoringu wszytskiego wokol nie jest chyba powodem do radosci..
[QUOTE=buba;108444]no nikogo nie zmusza do patrzenia... ale kamerka patrzy na kazdego w strone ktorego jest wymierzona- czy on tego chce czy nie... tu juz nie wolna wola...
No chyba musiałby być na drzewie i to wysoko by można go było na tej nowej kamerce zobaczyć :)
Zresztą na tej w Lesku i na Rawkę też ewentualnie tylko sylwetki ludzi może być widać,a na pewno trudno kogoś rozpoznać.
Nie chodzi o to czy kogoś widać czy nie. Chodzi o to, że jeśli chcesz stanąć na szczycie Tarnicy to MUSISZ zaakceptować to, że jesteś w zasięgu tej kamery bo drugiej alternatywnej Tarnicy nie ma. Jeśli ta kamera najbardziej przydaje się do sprawdzania pogody to czy nie można skierować jej na niebo?:???: możliwe, że za rok zostaną uruchomione kolejne kamerki (w miejscu - wedle życzenia:mrgreen: -mostków) bo ktoś stwierdzi, że tak bardzo kocha Bieszczady, że chce na bieżąco sprawdzać poziom wody w strumieniach albo na drzewach czy krzaczorach bo inny miłośnik będzie chciał na co dzień w pracy obcować przez szkiełko monitora ze ściółką leśną albo z ruinami leśniczówki Brenzberg...
nie lubię tych wszystkich "high-techów" w Bieszczadach, no nie lubię i już. Nawet światła w Lesku powodują, że się gubię:mrgreen::mrgreen:
wolę swojskie, przyjazne mostki na których mogę do woli poddawać się egzaltacji:wink: w wyrażaniu radości...:razz::razz:
ale pewnie po prostu jestem już stara...
A ja wolę jednak kamerki od mostków;-)
bo Ty Krysia jesteś młoda, nowoczesna i jesteś hardcorem:razz:
Ludzie, śmieszni jesteście, nie obraźcie się.
Na fejsbukach, naszych klasach i innych społecznościówkach wrzucacie zdjęcia oscylujące wokół lub przekraczające granicę dobrego smaku, a tu boicie się wejść w kadr kamerce robiącej zdjęcia z opłakaną rozdzielczością, w której wasza twarz miałaby szerokość mniejszą niż 2px.
Wyluzujcie trochę, cieszcie się, że powstaje nowa funkcjonalność, która przybliży ludziom Bieszczady chociaż w tym jednym, odświeżającym się co pięć minut obrazku. Nie każdy może tu przyjechać.
Pierwszą czynnością, jaką wykonałem po tym, jak dowiedziałem się kilka dni temu o kamerce było wrzucenie jej na aktywny pulpit, dzięki czemu co chwilę mam samozmieniającą się tapetę wspaniałych Bieszczadów.
[QUOTE=asia999;108473]Nie chodzi o to czy kogoś widać czy nie. Chodzi o to, że jeśli chcesz stanąć na szczycie Tarnicy to MUSISZ zaakceptować to, że jesteś w zasięgu tej kamery bo drugiej alternatywnej Tarnicy nie ma.]
Asiu!!!!!!!
Jesteś w stanie dostrzec na tych kamerkach sylwetkę człowieka na Tarnicy bądź Rawce????Naprawdę????