...
Wersja do druku
...
Jezeli to byl za ciezki zart to kontynuuj ;)Cytat:
Zamieszczone przez Piotr
to nie zlosliwosc :)
...
Jesli o mnie chodzi, to wolę żeby w miejscach, gdzie przewalają się tabuny ludzi, staly "tojtoje" niż oglądać "zaminowany" las, pelnem triumfalnie powiewających papierów toaletowych, ledwo skrywających wielkie śmierdzące kupska.
No chyba że w jakiś sposob uda się wyegzekwować, żeby każdy po sobie zakopywal ten skarb... ;)
Niektore miejsca po pewnym czasie przypominaly by ruchome piaski albo trzęsawiska, kończe, bo mnie wyobraźnia zaczyna ponosić... :lol:
...
Tu raczej nie bo glownie my tu (ty i ja) dyskutujemy a na esanok jest szersze grono. Tam mozna moze bardziej anonimowo (ja sie staram podpisywac ale z rozpedu zapominam ale mam stale ip wiec widomo ktore wypowiedzi sa moje).Cytat:
Zamieszczone przez Piotr
Smieci nie - tam jest wiele innych wypowiedzi ale chyba te smieci to jeden z niewielu sensownych zarzutow w ankiecie :(.
Kiedys potrafiles sie smiac z takich artykulow "niedzwiedzie niebespieczne, wilki atakuja itp. a teraz zaciecie bronisz ankiety ktora nadaje sie moze do super ekspresu czy faktu.
Osoby bardziej obeznane zorientuja sie ze ta ankieta dotyczy glownie rejonu jeziora solinskiego a odpowiedzi na nia udzielali osoby najmniej kompetetne, ale calosc dla laika kojarzy sie z calymi bieszczadami.
Zdaje sobie sprawe ze w jakims stopniu jestes powiazany z panem O. autorem ankiety ale myslalem ze masz zdrowe i sensowne podejscie do tego tematu, jezeli uwazasz jednak ze ta ankieta to cos dobrego to
soorryyy wwiinneettu :(
Zakonczmy ta dyskusje miedzy nami bo uwazam cie za kolege a takie publiczne przepychanki to nie to - piwo kiedys i mozna dyskutowac cala noc ;)
Co do g...wien to np w miastach psy obsrywaja wsystkie skwery itp leja pod drzewa ktore pozniej usychaja i jest ok. Ale czlowiek jak sie wykupka w lesie ;) to juz afera ;) nawet jak beda staly nad solina toj toje co 10 metrow a nie beda sprzatali w nich i nie bedzie tam czysto to i tak wszyscy beda srail za wychodkiem w krzkach. A te wizje to porywanie sie z motyka na ksiezyc koszty takich toalet i ich utrzymanie sa kolosalne i nikt po tej ankiecie ich nie postawi (walka z wiatrakami). Jezeli ktos jest na jakims polu namiotowym czy kempingu to raczej jest tam wychodek a jak go przypili gdzies w oddali to co ma zrobic ;) Moze te brzegi soliny obsrywaja wedkarze nie turysci ? bo czasami tam biwakuje i co pre metrow slady po ogisku i kupki w krzakach. A co robisz idac np na Carynska i ci sie zachce wracasz do Ustrzyk Gornych?
Pozwole na koniec sie zankietowac -
Co mi sie podoba - wszystko
Co mi sie nie podoba
brak kontenerow na smieci
i kurde mysle i mysle i nic mi do glowy nie przychodzi.....
no jest jeszcze pare drobiazgow ale to nie problem na skale swiatowa
no co jeszcze
kupilem kiedys maslanke w cisnej wypilem sobie a potem zauwzylemze termin jej sie skonczyl miesiac wczesniej ale spoko nie zatrulem sie nie musialem kupkac gdzies w krzakach i pomyslalem sobie to sa bieszczady :)
Dojazd nie jest tak tragiczy no moze odcinek od rzeszowa do skretu na barwinek ale od skretu na sanok jest ok
ooo jesze jeden plus bedac w listopadzie w qultowym sklepie w kalnicy chcialem zakupic kefir ale qultowa pani expeietaka powiedziala ze mi nie sprzeda bo on od wakacji stoi :)
I taka jest zeczywistosc sezon sie skonczy i stoi sobie kefirek w lodowce a potem pisza ze w biesach drogo a co ta pani musi zarobic w lato by na chlebie, winie i kiwlbasie utrzrymac sklep do natepnego sezonu:(
kurcze ale sie rozkleilm ;) ale to koloryt tego miejsca i jak stanie sie wzorem to nie bedzie juz atrakcyjne:(
Zrezta Bieszcady tak sie dostosowaly do roznego klienta jak zaden inny region znajda tu cos dla siebie i ci z zasobnym portfelem jak i ci co dreptaja z plecakiem pojadajac paprykarz szczecinski
a ankieta to jeden wielki kicz komedia i kabaret i szukanie dziury w calym
takie jest moje zdanie :evil:
sorry za jakies bledy przecinki itp ale jest 1 w nocy i nie bede tego sprawdzal
heja
Kazdy powinien zadbac o porzadek po sobie a pozniej wypowiadac sie w ankietach. Nie wierze, ze jakies damulki z autokarow co lataja po poloninach w obcasch na 20cm. nosza ze soba smieci. A pozniej narzekaja ze ich wszedzie pelno i do obsasa papierek jej sie przykleil.
Krzysztof Bross chcialby posprzatac brzegi jeziora, ale ZEW musi sie dopiero "zastanowic" czy to sie oplaca.
"kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamien" -chyba niewiele osob o tym pamietalo wypelniajac ten formularz.
Amen jak to Asiczka wczesniej zapodala
Apel do wszystkich tych, którzy są po "stronie" Biesów. Nie nakręcajmy się na spory między sobą. Przeciez i tak jesteśmy po TEJ SAMEJ stronie!
Amen
...
Mam na mysli wlaśnie okolice Soliny, ani mi sie śni stawiać tojtoja na Carynskiej. :PCytat:
Zamieszczone przez irek
Ale Solina i tak skażona jest cywlilizacją, więc nie można udawać, że problemu nie ma...
I trudno, jeśli gmina chce zarabiać na turystach, to musi zainwestować w takie kible i je sprzątać (bo rzeczywiście, do brudnego nikt nie wejdzie, i pewnie 50 gr też bedzie szkoda zaplacic). Np. w Gdansku juz to zrozumieli, i w sezonie stawiają takie kibelki, żeby nie mieć zasikanych bram i zasranych podwórek.
Przynajmniej stalo na polkach cos poza alkoholem, chlebem i kielbasą. ;)Cytat:
ooo jesze jeden plus bedac w listopadzie w qultowym sklepie w kalnicy chcialem zakupic kefir ale qultowa pani expeietaka powiedziala ze mi nie sprzeda bo on od wakacji stoi :)
Oooo, jescze jeden plus Bieszczadów mi sie nasunąl - można sie tam napić alkoholu w sklepie, i nie dość, że cie nie wyrzucą, to jeszcze szklaneczkę podadzą, i krzeselko podstawią...