Biały walc, biały sen.... Siostro! Tlen!Cytat:
Zamieszczone przez T.B.
Pozdrawiam
Wersja do druku
Biały walc, biały sen.... Siostro! Tlen!Cytat:
Zamieszczone przez T.B.
Pozdrawiam
A ja na to:Cytat:
Zamieszczone przez T.B.
http://www.oftm.com/chupamex.jpg
Chupcia, bierz Go !!!
No to zazdroszczę. Ja niestety nie byłam w klasie humanistycznej, a moja polonistka skutecznie obrzydziła mi poezję. Na szczęście nie całą literaturę. Efekt jest taki, że jak czytam Wasze posty to aż czerwienię się ze wstydu, że tak koszmarnym laikiem jestem :oops: .Cytat:
Zamieszczone przez Stały Bywalec
Ale mam nadzieję, że miłość do poezji jest chorobą zakaźną i jeszcze ją złapię.
Tak więc proszę wszystkich o cd., nie udzielając się, jednak jestem z Wami.
Witajcie! Ale tu ladnie - dawno sie nie udzielalam, ale teraz napisze tak:
"Nasza milosc w malym domku w brzozach
Juz tyle lat tak samo mloda i biala
Nasza lawka na ktorej zostaniemy oparci o gory
Nasza milość biała w brzozowym zagajniku
Bedzie zbierac poziomki do konca swiata...."
To tez Jerzy H, ale najwazniejsze, ze ten oto fragmencik zostal umieszczony na naszym ( tj. moim i Konrada) zaproszeniu slubnym - a slub juz 28 sierpnia :lol: !
I ta wlasnie wiesc chcialam obwiescic na forumie, bo w biesach bedzie jak co roku cykac, pachniec, szumiec, beda morza zoltych kwiatkow - na drodze z Terki do Sinych Wirow cale tabuny ( moze ktos mi je przywiezie do bukietu??? :lol: ) a my - pierwszy raz chyba od 15 lat opuscimy sierpniowe Biesy zeby do nich wrocic juz naprawde RAZEM.
Chyba z tej szczesliwosci zaraz sie rozplyne, a wiec podrawiam wszystkich Forumowiczow serdecznie, piszcie dalej tak ladnie
kasiek
p.s. a z kwiatkami wcale nie zartuje, tylko nie wiem czy one by wytrzymaly w bukiecie :roll:
Kasia:
Znam taką fajną przyśpiewkę weselną:Cytat:
ale najwazniejsze, ze ten oto fragmencik zostal umieszczony na naszym ( tj. moim i Konrada) zaproszeniu slubnym - a slub juz 28 sierpnia !
"A kiedy była panną, panieneczką
Siusiała cienką, cieniutką strużeczką,
A kiedy za mąż została wydana
Bul, bul, bul - jak ze dzbana !"
hi hi hi :D
No moje ciotki takiej chyba nie znaja :lol:
Swietna, piszcie dalej !
Kasieczku, mówię teraz powaznie, zaproś Cioteczki na nasze Forum. Zobaczysz, po kilku miesiącach, cała Polska Ci Cioteczek pozazdrości....
Taaa....cioteczki sa juz w ferworze tworczym,. ale zapytam czy by nie chcialy poforumowac :wink:
a moja ulubiona cioteczka co to niestety sie jej biedaczce wzielo i umarlo to nawet po lasowiacku rymowala :lol:
pozdrowienia
zapomnialam napisac jak rymowala :lol:
oto probka:
"Fora fora z mego dwora
Zebys se to wieeedziol
Stolki lawki powyrzucom na ktorych zes sieeedziol
I podloge kaze umyc zeby nie smierdziaaala
Zeby ludzie nie gadali zem durnia kochaaala"
To wszystko z lasowiackim zaspiewem
Piekne, no nie?? :wink:
No to może jeszcze jedna zaśpiewka na Twoje wesele. Ale tę to musi śpiewać jedna kobieta (solo):
"Ja się bede łopierała
Wy mnie chłopy ciungta
Zabierzta mnie do stodoły
I mnie tam wyrumbta !
U - ha !!! "