Odp: Stowarzyszenie Miłośników Bieszczadzkiego Parku Narodowego
Pewno mnie zjecie ale srać na Park Narodowy, jak coś ma w nazwie narodowy/e to z góry jest do D. Choc w sumie dobrze że jest bo nie wykupia dziady z kasą tych terenów, a z drugiej strony już mam dość omijania wszelkiej straży jak chce sobie strumyczkiem gdzieś poczłapać, człapali ludzie, wypasali owce i jakoś wszystko działało, a teraz wam te połoniny zarosną i heja!
Cytat:
Zamieszczone przez
eldoopa
Pewno mnie zjecie ale srać na Park Narodowy
Nie zjemy, zasrane nie smakują
Długi
Cytat:
Zamieszczone przez
eldoopa
człapali ludzie, wypasali owce i jakoś wszystko działało, a teraz wam te połoniny zarosną i heja!
Człapali, wypasali, tylko człapało ich po Bieszczadach parędziesiąt razy mniej. Pozwolisz teraz człapać wszystkim to niedługo nie będzie gdzie człapać w ogóle i doopa zbita.
Cytat:
Zamieszczone przez
eldoopa
mam dość omijania wszelkiej straży jak chce sobie strumyczkiem gdzieś poczłapać
A ja mam trochę dość mentalności typu: "jak mi się przepisy nie podobają, to mogę je mieć w doopie". Między innymi dzięki takiemu podejściu ten kraj wygląda tak, jak wygląda.
ale Park Narodowy to nie tylko połoniny, jest sporo miejsc które mozna by udostępnić, troszke 'innym' turystom, komu chciało by się podchodzić pod Hnatowe? a jak czasem ktoś podejdzie to go przecież nie wdepcze w ziemie. Jakimś jarem czy strumykiem też z połonin na dziko nie będzie się chciało ceprastym zchodzić bo do tego trzeba trochę zacięcia a nie tylko ekwipunku za parę stów. Wolałbym własnie żeby Park pilnował tych co biegają po połoninach poza szlakiem niż kogos kto chce jakimś potokiem z granicznego zejść do Wetliny. Wieżę w to mocno że nie znajdzie się tylu turystów żeby zadeptać te wszystkie tereny, bo ilu grzybiarzy chodzi przecież na dziko w jednym określonym miejscu i jakoś te tereny funkcjonują całkiem nieźle, chyba lepiej nawet niz połoniny, które i tak zarosną...taka mała zemsta. W tatry już sprowadzano owieczki żeby zjadały chwasty :D