Ech... :roll: :?
Wersja do druku
Ech... :roll: :?
...a jak juz wyciąg stanie i zacznie nawet funkcjonować, to i tak pewnej nocy przyjdą złomiarze... Niedawno zwinęli kilka ton drutu, (głosna sprawa była) tylko nie pamiętam gdzie... ech starość, nie radośc.
witam,
na dziś sprawa Jasła wygląda następująco: gmina która wraz z towarzystwami rozwoju chce wyciągu musi wykupić teren od Lasów Państwowych (spore pieniądze).
Poza tym ten teren pod Jasłem jest w III strefie uzytkowania (tam nie wolno realizować takich inwestycji jak np. wyciągi), a to jest spora przeszkoda, którą gmina musi przeskoczyć.
Pod Okrąglikiem planowany jest swojądroga rezewat "Okrąglik" , to też blisko Jasła.
Organizacje ekologiczne czuwają, przywiązywanie się do drzew to ostateczność.
Poki co na razie to prawo administracyjne łamie w stosunku do naszego stowarzyszenia Urząd Wojewódzki i Gmina Cisna nie odpowiadając w wyznaczonym terminie na wysłane przez nas pisma.
Pozdrawienia dla wszystkich którzy chcą bronić gór.
Grzegorz Bożek/ www.pracownia.org.pl
Ostatnio słyszałam dobrą wiadomość od dwóch osób. Wyciąg nie powstanie. Czy ktoś może to potwierdzić? Wole miec pewność.
8) Iles lat temu Pan redaktor Zielonacki wymyslił " Kolorowy zawrót głowy" czyli jak zaje...ć Bieszczady. o panu redaktorze juz nikt nie słyszy a jego chore pomysły dalej szwendają sie po głowach lokalnych wladz albo pożal się Boże biznesmenów, którzy chca uczynic z Bieszczadów drugie Zakopane. Precz!!!!
Zainteresowal mnie ten post, wiec postanowilem go sobie przeczytac. Akurat zblizaja sie wybory i przypadkowo zobaczylem na miescie plakat pani Elżbiety Łukacijewskiej...tak na marginesie plakat bardzo ladny, dlatego pewnie mnie zaintrygowal :D Jak wiadomo w czasie kiedy poslanka E.Ł byla wojtem Cisnej uczestniczyla w przygotowaniu strategii rozwoju gminy i koncepcji budowy wyciagu miedzy innymi na Jaslo.Cytat:
Zamieszczone przez lucyna
W kazdym razie bedac pewnym co do glosowania na PO, ale zarazem nie bedac jeszcze zdecydowanym na kogo konkretnie glosowac (pomimo swiadomosci braku wyborow jednomandatowych) postanowilem napisac do pani E.Lukacijewskiej, aby wyjasnila mi dlaczego upiera sie przy absurdalnym pomysle budowy wyciagu narciarskiego.
Otoz poinformowala mnie, ze to przede wszystkim mieszkancy wyrazaja swoja wole odnosnie zagospodarowania swojej małej społecznosci jaka jest gmina i to przede wszystkim im zalezy na budowie tego wyciagu, a to nalezy uszanowac. Oczywiscie ona tez popiera ten projekt i jesli zostanie znowu poslanka to ze wzgledu na wieksze kompetencje bedzie robila wszystko, aby koncpecja wyciagu zostala zrealizowana.
Cytuje: "...Wyrazam przekonanie ze budowa wyciagu dojdzie do skutku co w jeszcze wiekszym stopniu uatrakcyjni turystycznie Gmine Cisna..."
Ironia jest, ze pani E.Ł. byla i zamierza ciagle byc czlonkiem Sejmowej Komisji Ochrony Srodowiska, Zasobow Naturalnych i Lesnictwa :D
Chyba stracila moj glos :shock:
No to na kogo ja mam teraz głosować. To pytanie retoryczne
Wcale nie...podpowiadam... PiS. Szykują na ministra środowiska W. Cz. Prof. Jana Szyszko, a temu bliższe są sprawy przyrody niż lokalnych bonzów szukających sposobów na pomnażanie kasy kosztem wszystkiego i wszystkich. Jest on też przeciwnikiem prywatyzacji lasów! Ale...ups...to nie miejsce na propagandę wyborczą :PCytat:
Zamieszczone przez lucyna
To nie ironia tylko celowe działanie. Tu przypomnę role niejakiego Bachledy-Curusia w powstaniu niekorzystnych zapisów w Ust. o Ochronie Przyrody, czy o PN-ach. Ludzie wrogo nastawieni do idei ochrony przyrody są u źródeł stanowionego prawa najskuteczniejsi - po prostu :)Cytat:
Zamieszczone przez cointreau
Jeśli chcecie lepszej ochrony przyrody, w tym zachowania dzikich Bieszczad, nie głosujcie na Platformę Obywatelską i panią Łukacijewską. Grzegorz