-
"Cóż jest piękniejsze, niż droga w lesie
gdy słońce świeci i wóz się toczy.
Cóż nam nowego zakręt przyniesie
czym się napełnią zdziwione oczy..,"
Kwitnące sady w maju w Rabem, świergotek (nie mylić ze skowronkiem) w okolicach Beniowej, ciepły szum Osławy w lipcowy zmierzch w Duszatynie, czerwona bukowina pod Płaszą, zaśnieżona Czertycz i wejście na Smerek w lutym.
Rozmarzyłem się
Długi
-
Najładniejsze
Ja uważam że po Weremieniu, najładniejszą wioską leżącą w oległości 40 km. od Bieszczadów jest Lesko.
-
Misiek twojke ukochane Lesko bedzie najprawdopodobniej wiosna znowu areną Miasta Marzeń. TV na pewno pokaże jego urodę w odpowiednim świetle. I nikt już z nas nie bedzie miał wątpliwości, że Lesko jest the best w Bieszczadach. pozdrawiam
-
MM
Czytałem że MM znowu gości w Lesku. Myślę że tym razem zatrudnią słynne gwiazdy dziennikarstwa z www.rzeszow.tvp.pl. Te"sławy" dykcji, narracj i geniuszu dziennikarskiego na pewno odkryją gdzie Ewa B. przepiła gitarę "jedyną taką gitarę w europie, jak wyraził się sprzedawca".
ps.Serdecznie pozdrawiam Lucynę i Olszanicę, miejscowość nierozerwalnie związaną z Ustrzykami Dolnymi dzięki lini kolejowej i dworcom PKP, które są w posiadaniu nielicznych większych miejscowości w Bieszczadach.
-
Dewagacje na temat .....
Do Ustrzyckiego liceum uczęszczałem i ukończyłem w latach, kiedy chemii uczył prof. Kazimierz K. i był wychowawca mojej klasy.Tu gdzie w tej chwili jest pizzernia "Manhattan"(nie wiem czy dobrze napisałem) , była speluna pt. Bunkier. W "Bunkrze" lampkami wina marki "Wino" (15 zł. szkalaneczka) tępiliśmy strach przed "Dziadkiem" prof.matematyki i przed lekcjami z "Helgą"
Być może to nie tamat tego forum, ale mam nadzieję ze nie dostanę upomnienia.
ps.Pozdrawiam z Ustrzyckiej Syberii (w nocy -29 C), w Stuposianach podobno było -30, ale to niesprawdzone plotki i myślę że prywatna Stacja METEO z siedzibą w Lesku je potwierdzi.