Odp: Droga Dołżyca - Terka
eeee, a moze twoj ford w ten sposob okazuje swoja radosc?? :D ;) moze poskrzypywanie, popiskiwanie, gruchotanie i bulgotanie to objaw radosci i chce ci przekazac ze cieszy sie ta droga??? ;) tavria kumpla byla zachwycona jak podtopil ja w oslawie! :D ja do konca nie zrozumialam co mi chciala przekazac (w koncu pewnie po ukrainsku gadala ;);););)
cieszyć to on się cieszył, ale na drodze z Polany do Lutowisk bo tam somoczynnie zrobiła się szutrówka (z małymi plackami asfaltu)
droga przez skorodne to juz jest calkiem super!! mozna wysiasc z samochodu i przyrzadzic sniadanko na srodku drogi, na znalezionym platku asfaltu! :D przynajmniej ze 4 lata temu tak tam jeszcze bywalo!...
Pokonuję tę drogę zawsze kilkakrotnie przu każdym pobycie w Bieszczadzie a,że jestem często tych przejazdów trochę się uzbierało.
zawsze coś skrzypi chrobocze itd: a jednak jeżdże tą trasą,ileż emocji się wiąże z pokonaniem tej drogi.
Ba ostatnio pojechałem w Biesy samochodem córki sportową mazdą mx i też jeżdziłem tą drogą,w którymś momencie zagapiłem się i w efekcie urwałem tłumik.
Pewnie nie ja pierwszy bo na stacji benzynowej w Cisnej mają uszczelniacz do tłumików,który i tak odpadł.
pozdrawiam.
Hej hej
A w przyszłym roku już nie będzie takich problemów
Też kiedyś po drodze w górki urwałam tłumik więc wiem co to znaczy:?
Mojego nie dało rady pospawać , tzreba było nowy...
Takze co do modernizacji jestem ZA
A do końca roku - jak pisałam wcześniej- oba kawałki drogi zostaną skończone
Pozdrawiam
Jest na tej drodze takie cudownme miejsce, gdzie woda podmyła drogę tak, że za chwilę nie będzie można w ogóle przejechać bo się zarwie. No i wspaniała agrafka osuwająca się do Solinki. Stabilizacja tych dwóch miejsc może kosztować więcej niż cała nawierzchnia i te zjazdy....
Dodając ciężkie pojazdy z drewnem tylko czekać jak to się posypie, czas najwyższy na remont zaprawdę...
Ostatnio widziałem, że ktoś pogłębia rowy na Łopience, ale żadne plotki o dziwo do mnie nie dotarły.
Bardzo lubię drogę Dołżyca-Terka... przemierzalem ją wielokrotnie, nigdy nie samochodem, często pieszo i czasem autobusem i zgadzam się z Piotrem i Lechem... Tam trzeba remontu!
Pozdrawiam
[QUOTE=buba]czyli droge cisna- roztoki tez by chcieli remontowac?? I w cichej nadgranicznej osadzie zrobic przejscie dla sznurow samochodow
Buba troszkę pomyśl(z drugiej strony rozumię Cię ) i wstaw się w położenie miejscowych , Oni też chca w miare normalnie żyć ,pracować i zarabiać - to nie sa mieszkańcy skansenu.
a Bieszczady na tyle są rozległe ,że ustronne miejsca można jeszcze znależć ...Ty przyjeżdżasz 2 , 3 razy do roku w ten rejon, a Oni tu są cały rok.
Jeżeli szukasz naprawdę odludzia , to jeszcze długoooo znajdziesz i w Bieszczadach i w Beskidzie.
Wracam do tematu bo zbliża się ten czas, w którym ponownie moje stopy staną na bieszczadzkiej ziemi. W związku z tym mam pytznie. Czy ktoś przemieszczał sie ostatnio po taj drodze. Interesuje mnie zwłaszcza odcinek od parkingu przy szlaku na Sine Wiry do Jabłonek. W zeszłym roku serpentynki były już prawie nie przejezdne. Jak jest teraz? Podobno mieli tam wejść z robotami drogowymi - czy są utrudnie np. zamknięta droga tak jak z Dwernika na Brzegi.
od kilku dni przemieszczam sie tą drogą jest w gorszym stanie jak w ubiegłym roku ale ostrożnie da się przejechać.
Pozdrawiam