Właśnie solidaryzując się z protestem i wpełni popierając kończę pracę, zamykam pliki i nie będę już nic robił, nie będzie mi szef kazał co mam robić, żądam skrócenia czasu oczekiwania na KIMB. Nie podejmę żadnej pracy bez dania gwarancji...
Długi
Wersja do druku
Właśnie solidaryzując się z protestem i wpełni popierając kończę pracę, zamykam pliki i nie będę już nic robił, nie będzie mi szef kazał co mam robić, żądam skrócenia czasu oczekiwania na KIMB. Nie podejmę żadnej pracy bez dania gwarancji...
Długi
Ja też ... i dobrze , a co ...po KIMB-e zostaniemy w Bieszczadach jako " zakapiory" :wink: ( i tu przepraszam "Zakapiorów Artystów")
Ps. " damy radę ,damy radę k.j.m." ---co mi tu będzie szef p.... :razz:
Długi prosimy, tylko nie zaniedbaj przy tym warzenia Kimbowego piwa!!!!!!
Cieszę się ,że nie ma drugiej tury głosowania , bo tak się orobiłem przy tej pierwszej że aż ...., ale na "obradach " musimy wypracować inną formę wybierania miejsca nastepnych KIMB-ów
A właściwie jaka jest etymologia słowa 'zakapior'?
Iras wcześniej cytuje jednego z "niedoszłych zkapiorów"(przypuszczam nawet wg.którego)
-----------------------------------------------------------------
Napisał Iras>
Ja was pogodzę Zakapior to (wg jednego z zakapiorów) człowiek lubiący potrzymć za ka...
"Gwoli informacji-wg.Praktycznego Słownika Współczesnej Polszczyzny:
ZAKAPIOR-pochodzenie niejasne.rzecz.r.m.;D.B.zakapiora.Ms.zakapiorze.l. mn.M.zakapiory.D.B.zakapiorów;potoczny,przestępc zy "mężczyzna skłonny do bójek i awantur,zaczepiający innych"Unikał tego zakapiora jak ognia,bo wiedział czym grozi kontakt z nim.Bliskoznaczne:awanturnik,chuligan,zawadiaka,za bijaka,oprych.
Czy inspiracją do "powołania"zakapiorów,było odwołanie się do typów spod ciemnej gwiazdy rodem z westernowego Dzikiego Zachodu?"
------------------------------------------------------
Trudno wyczuć jakie jest pochodzenie nazwy "zakapior" ;-) który jest który??
Czas aby admin oficjalnie ogłosił wyniki głosowania.
Zanim Admin to uczyni (jeżeli w ogóle uczyni, bo ostatnio coś milczy), to pragnę - z ostrożności procesowej - zauważyć, iż lokalizacja VI KIMB w Ustrzykach Górnych bynajmniej nie osiągnęła wymogu większości bezwzględnej.
Bo, Moi Kochani, większość bezwzględną liczy się jako 50% głosów + 1 głos. Zaraz różne Szanowne Panie na mnie wskoczą:? , ale to przecież fakt. Ktokolwiek i kiedykolwiek uczestniczył w pracach jakiejkolwiek komisji skrutacyjnej, ten o tym doskonale wie.
A zatem:
1) głosowało 65 osób (razem z manipulatorami, w co już nikt nie wątpi),
2) Ustrzyki Górne uzyskały 33 głosy, co nie stanowi większości bezwzględnej, gdyż
3) większość bezwzględna wynosi w tym wypadku 34 głosy (a dokładnie 33,5).
Ps. Przypomnijcie sobie (niektórzy) pamiętne wybory Prezydenta PRL w lipcu 1989 r. Głosowało wtedy Zgromadzenie Narodowe (Sejm i Senat). I wtedy chodziło m.in. o to, aby - dla ważności wyboru - Wojciech Jaruzelski został wybrany przewagą co najmniej 1,5 głosu, a nie 0,5 głosu ponad połowę liczby głosujących (liczba głosujących elektorów była nieparzysta).
A ja widzę na ankiecie 50,77%, biorąc ten stan pod uwagę 0,77 zaokrągla się do 1,00, więc mamy 51,00%. Czy jeszcze długo ta woda będzie mącona?Zgadzam się z Marcowym , że czas dać spokój tym dywagacjom.
Takich Szanowych Pań jest więcej i liczyć też potrafią.
Matyldo, powinnaś wiedzieć, że zaokrąglać wolno tylko wtedy, gdy odpowiednie przepisy na to zezwalają. I że należy to czynić tylko w sposób ściśle określony w tych przepisach. Myślę, że akurat Ty powinnaś o tym wiedzieć lepiej od pozostałych Szanownych Pań (nic Im nie ujmując).
Ja w tym miejscu chciałem przeprosić Admina za posądzenie Go o przedłużające się "milczenie". Nie zauważyłem Jego postu w sąsiednim wątku.:cry:
Ale widzę, że Admin poparł ideę powtórzenia głosowania. Wprawdzie prywatnie (nie służbowo), ale poparł.:-D