Odp: KIMB 2007 - III tura
Hej:)
Spoko, spoko...jeśli wypali impreza konkurencyjna i wszyscy pognają obchodzić 100-lecie osuwiska, to z chaszczowania nici. Na razie szukam 20-tek terenu, który mnie interesuje:D Na 60-ce też mam pierwsze projekty. Umówmy się, że zapodam skany pomysłów na 60-ce Ruthenusa pod koniec przyszłego tygodnia i obgadamy, czy to ma sens. OK?
Serdecznie pozdrawiam,
Derty
Czytam, ja czytam, o tym "chaszczowaniu" i rozumiem, że tu chodzi o pójście na przełaj. Czy może się mylę ?
Jeśli się nie mylę, to jestem zdecydowanie "za". I piszę się na taką wyprawę, chociażby po nocy i w deszczu.
Jest tylko jedno małe, dodatkowe niebezpieczeństwo, a mianowicie - wnyki na płową zwierzynę. Uwolnić się z tego samemu może być cholernie ciężko. Zwłaszcza gdy wejdzie się w sidła działające na zasadzie szubienicy.
Czyli dobrze byłoby, gdyby w grupie ktoś miał ze sobą narzędzie do przecinania drutu, np. kombinerki z takim ostrzem.
Derciku, ja też się piszę na taką wyprawę i nawet te kombinerki wezmę. Dla mnie nie musi mieć taka wędrówka konkretnego celu, chociaż...... Derciku - zrobisz wędrówkę z wykładzikiem???
Buziole od wiecznie pracującej....
<cmok>
Cytat:
Zamieszczone przez
Derty
zapodam skany pomysłów na 60-ce Ruthenusa pod koniec przyszłego tygodnia
Trzymamy za słowo i czekamy z niecierpliwością.
Cytat:
Zamieszczone przez
Jagna
Derciku, ja też się piszę na taką wyprawę i nawet te kombinerki wezmę. Dla mnie nie musi mieć taka wędrówka konkretnego celu, chociaż...... Derciku - zrobisz wędrówkę z wykładzikiem???
Buziole od wiecznie pracującej....
<cmok>
Czyżby jakieś szkolenie w terenie? Ja chcę, ja też chcę wykładzik. :lol:
Nawet może być z entomologii. Chociaż wolałabym temat: jak ustrzec się w Bieszczadach przed skonsumowaniem nas przez wilki albo wpływ Miśki z Otrytu na rozwój turystyki w Bieszczadach.
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Czyżby jakieś szkolenie w terenie? Ja chcę, ja też chcę wykładzik
Lycyna, co z tymi wykładami? Ty będziesz prowadzić?
Nie ja uwielbiam się szkolić. Słuchać, a nie gadać. Mam czasami takie wrażenie, że wiem co za chwilę któryś z kolegów powie. Czasami to sprawdza się. Chcę poznać nowe metody szkolenia. Takie które pozwalają łazikować, włóczyć się, chaszczować i jednocześnie chłonąć wiedzę.
Cytat:
Zamieszczone przez
lucyna
Nie ja uwielbiam się szkolić. Słuchać, a nie gadać. ...
Lucyno od kiedy to przewodnicy słuchają? Ja zawsze myślałem że praca przewodnika polega na gadaniu. Kiedyś jeden ze starszych przewodników (to było w czasach gdy byłem członkiem PTTK-u, czyli lata 80-te) powiedział mi coś takiego - "Dobry przewodnik to taki, który swoim gadaniem potrafi klijenta zachwycić obiektem". I co Ty na to?
Tak, miał rację. To jest nasza rola. Tylko widzisz dziś pomiędzy 8, a 11 obsługiwałam stady tour (objazdówka biur podróży), poźniej do 16 imprezę integracyjną. Chyba ich Bieszczadami zachwyciłam. Mam nadzieję, że chociaż przedstawicieli biur. Od tego zależy, czy bedziemy mieli na podatki, może nam jeszcze zostanie na papu. Prywatnie jestem milczkiem. W gronie kumpli przeważnie milczymy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Derty
jeśli wypali impreza konkurencyjna i wszyscy pognają obchodzić 100-lecie osuwiska, to z chaszczowania nici.
Derty, rozmawiałem przed chwilą z Bożeną z Duszatyna. Ona jest w komitecie organizacyjnym i po prostu nie wyobraża sobie, że moglibyśmy nie wziąć udziału w obchodach 100-lecia Jeziorek Duszatyńskich.