Odp: Aktualna POGODA w Bieszczadach
Od wczoraj jestem w UG. Pogoda jest wyborna-dzisiaj z Halicza wróciłem opalony jak murzynek.W górze jest jeszcze dość dużo śniegu(dużo więcej niż w zeszłym roku o tej samej porze).Co najważniejsze ludzi brak-wczoraj jedna osoba(rejon Caryńskiej),dzisiaj dwie.
Ehhh jak to czytam to tylko mi się marzy, żeby się tam wybrać w końcu :):)
Witam, na sam początek chciałbym się przywitać, gdyż jestem nowy na forum i to mój pierwszy post.
Wybieram się w bieszczady 26 kwietnia, mam zamiar odwiedzić połoniny, rawkę, oczywiście tarnicę i może wdepne na szlak graniczny, wie może ktoś jaka pogoda obecnie tam panuje no i jaką zapowiadają na długi weekend.
pozdrawiam wszystkich
dla mnie taka pogoda na tydzień z góry to raczej wróżenie z fusów....ale z drugiej strony sama bym chciała wiedzieć jak to będzie z pogodą w weekend majowy:smile:
może ta strona Ci coś podpowie: www.pogodynka.pl
i miłego pobytu w Bieszczadach życzę!!!
Dziś ciepło i bez opadów, jutro jeszcze cieplej i najważniejsze - wszystkie znaki na niebie wskazują ;), że zapowiada się piękny weekend. Bosssko...
Jak dzisiaj wygląda pogoda w Bieszczadach?
Swieci słońce, wieje wiatr i chłodno.
24 listopada 2008 r. GOPR przestrzega turystów przed wędrówkami
W górach panują fatalne warunki turystyczne. Wiatr wieje od 90 do 120 km na godzinę!
W niektórych partiach połonin leży już półtora metra śniegu, a w rejonie Wielkiej Rawki obowiązuje pierwszy stopień zagrożenia lawinowego.
Dziś rano na Połoninie Wetlińskiej temperatura spadła do 11 stopni poniżej zera. W dodatku wieje tak mocno, że idąc z łatwością można stracić równowagę. Co to oznacza?
- W żadnym razie nikt nie powinien wybierać się na górskie szlaki - przestrzega Waldemar Olszewski, dyżurny ratownik GOPR w Sanoku. - W takich warunkach bardzo łatwo zgubić drogę i wychłodzić organizm.
Mimo że w niedzielę w paśmie połonin było spokojniej niż dziś, to i tak turyści najedli się strachu.
- Zabłądzili, na szczęście mieli telefon komórkowy i zadzwonili do nas po pomoc - informuje Waldemar Olszewski. -Nikomu nic się nie stało, ale to nauczka, by nie lekceważyć zimą gór.
http://www.odkryjbieszczady.pl/
A lekko tydzień temu miałem jeszcze taką ładną pogodę :)
Niech nikogo nie zmylą promienie słoneczne oświetlające dzisiaj niektóre partie Lutowisk. Niech nikogo nie zmylą zielone miejscowe łąki be krzty śniegu.
ON JEST
i czaji się.
Zaczajił się skrycie układając się na połoninach. Porobił zasadzki sięgające kolan, w lasach wymieszał się z wodą tworząc przemaczającą bryję.
A do tego jego kumpel wiatr pozwiewał wszytkich turystów (razem z przewodni(cz)kami.
Pozostał spokój i widoki siegające poza Pasmo Pikuja.
Tak, było dzisiaj.