Odp: Para prezydencka spocznie na Wawelu, w krypcie obok Józefa Piłsudskiego
Cytat:
Zamieszczone przez wp.krzysztof
Pozwalam sobie przytoczyć cały tekst, bo to artykuł niezwykle ważny
A co w nim takiego ważnego? Moim zdaniem tekst jest najzwyczajniej niesmaczny i podły. Jeśli autor chciał oddać cześć Ś.P. Prezydentowi mógł to zrobić w bardziej wyważony sposób, a nie okazując komukolwiek pogardę czy nienawiść. Stojąc nad grobem przyjaciela pan profesor załatwia prywatne porachunki z nielubianymi mediami i politykami - tak to odbieram.
Cytat:
Zamieszczone przez bertrand236
Wiem, że piszecie w Dziale Oftopik, ale jest to BIESZCZADZKE FORUM DYSKUSYJNE. Jeżeli znacie przypadek, kiedy Lech Kaczyński był w Bieszczadzie to opiszcie go. Chętnie poczytam. Macie uwagi, co do swojej oceny tego Św. Pamięci Człowieka, to piszcie na Onetach, WP i innych forach
Drogi Bertrandzie, moim zdaniem nazwa "bieszczadzkie forum" oznacza, że społeczność tę tworzą ludzie zakochani w Bieszczadach, a nie żyjący samymi Bieszczadami 24 godziny na dobę - nie ma takich twardzieli :razz: Owa "bieszczadzkość" wiąże się ze specyficzną wrażliwością, dzięki której łatwiej dyskutuje się o niektórych - nawet mocno pozabieszczadzkich - sprawach na tym forum niż "na Onetach czy WP".
Cytat:
Zamieszczone przez bertrand236
Wydaje mi się, że na tym forum „prawie wszyscy” się lubiliśmy… I co? I teraz mamy się podzielić? W imię czego???
Niby dlaczego mamy się na forum dzielić i przestać lubić? I to akurat teraz?! :shock: Jeśli nawiązujesz w ten sposób do listu Wajdów, to wieszczenie podziału narodu na tle miejsca pochówku uważam za wypowiedź egzaltowaną i niepotrzebną. Osobiście jestem zdania, że Powązki są bardziej "naturalnym" miejscem pochówku Pary Prezydenckiej, ale uważam również, że miejsce Ich spoczynku jest sprawą zdecydowanie drugo-, trzecio- czy dwudziestorzędną w całej tej tragedii.
A nawoływanie do zaprzestania dyskutowania o sprawie wydaje się - wybacz, Bertrandzie - trochę naiwne. Rozmawiając o nurtujących nas sprawach radzimy sobie ze stresem, to po prostu forma terapii. Ja akurat cieszę się, że tak wiele osób daje wyraz swoim poglądom na tym forum, bo to dowód zaufania do pozostałych dyskutantów. Ważna oczywiście jest forma wypowiedzi, ale nie zauważyłem dotychczas jakichś większych przegięć, w odróżnieniu od wpisów na "Onetach czy WP". Zauważcie, że niektóre portale (w tym Wyborcza) całkowicie zablokowały możliwość dodawania komentarzy do artykułów, zapewne podejrzewając, co może się w nich znaleźc.
Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
...
A nawoływanie do zaprzestania dyskutowania o sprawie wydaje się - wybacz, Bertrandzie - trochę naiwne. ...
O.K. Nawoływanie do zaprzestania dyskutowania na TYM forum
Tyle mojego w tym temacie.
Pozdrawiam
Ja uważam, iż każdy ma prawo do swej opinii,którą tu właśnie wszyscy wyrażają.
Fakt jest jeden,że klamka już zapadła.
Pogrzeb odbędzie się na Wawelu,czy to komuś się podoba,czy tez nie.(osobiscie mnie się to nie podoba),ale cóż...
Ba nawet powiem w prost.
Biedny nasz kochany Papież Jan Paweł II czeka 5 lat na beatyfikacje,a panu prezydentowi L.Kaczyńskiemu (świeć panie nad jego duszą) zorganizowano miejsce pochówku w jeden dzień i to gdzie???!!!!!!!!!!!!
Cytat:
Zamieszczone przez
darkangel79
Biedny nasz kochany Papież Jan Paweł II czeka 5 lat na beatyfikacje,a panu prezydentowi L.Kaczyńskiemu (świeć panie nad jego duszą) zorganizowano miejsce pochówku w jeden dzień i to gdzie???!!!!!!!!!!!!
A co ma piernik do wiatraka, że się tak zapytam?:shock:
Cytat:
Zamieszczone przez
darkangel79
..a czemu biedny? Że się tak wcisnę offtopowo w offtopicowy temat...
Fakt wystarczyło napisać samo Papież(mój błąd) PRZEPRASZAM!!!
A piernik do wiatraka ma mąkę!!!
Ja napisałam tylko swoje odczucia i to wszystko....
No tylko wiesz kto inny decyduje o jednym, a zupełnie kto inny o drugim. Z pogrzebem wręcz sprawa prosta-wymagana jedna zgoda, co do nazywania kogoś świętym to znowu nie wiem, ale z góry dziękuję za linki-ja się modlę do Boga bezpośrednio tak jak jest napisane w Ewangeliach, a nie poprzez pośredników.
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
...ja się modlę do Boga bezpośrednio tak jak jest napisane w Ewangeliach, a nie poprzez pośredników.
Spróbuj!
Czasami działa! Wiem, ze nie zawsze...
Po co mam zmieniać system, który działa perfekcyjnie?
Naprawdę!!!To działa!!!Tylko (albo aż) trzeba uwierzyć.
Ja tez się modle codziennie,co niedziele (o ile mi nic nie wyskoczy)chodzę do koscioła i wiem jaka instytucja się czym zajmuje!!!
Chodziło mi troszkę o sprawiedliwość,fakt może i nie ten przykład podałam,ale takie miałam odczucie i je napisałam!!!!