Odp: Powsimordy 2011 - głosowanie
Asiu, rozumiemy się doskonale. Oddajesz głos na kogo chcesz, a jeśli okaże się, że Twój zestaw nicków będzie identyczny z zestawem nicków zwycięzców, możesz wziąć udział w losowaniu. Ale jeśli chcesz oddać głos kierując się NIE swoimi preferencjami, ale kalkulacją (bo np. uważasz, że ktoś inny ma większe szanse wygrać w jakiejś kategorii), to Twój wybór.
Innymi słowy - nie ma "drugiego głosowania". Głosując typujesz. Albo na odwrót :-)
Asia999 ma rację. Zmieniaj Marcowy zapis o mordolotku. Chociaż jako dyktatorowi... hmmm ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
to Twój wybór.
wyjaśnione. Ja zagłosuję. :-)
(Recon - nie naciskaj Marcowego, bo mnie ukarze za wzniecanie zamieszek..;))
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
Asiu, rozumiemy się doskonale. Oddajesz głos na kogo chcesz, a jeśli okaże się, że Twój zestaw nicków będzie identyczny z zestawem nicków zwycięzców, możesz wziąć udział w losowaniu. Ale jeśli chcesz oddać głos kierując się NIE swoimi preferencjami, ale kalkulacją (bo np. uważasz, że ktoś inny ma większe szanse wygrać w jakiejś kategorii), to Twój wybór.
Innymi słowy - nie ma "drugiego głosowania". Głosując typujesz. Albo na odwrót :-)
To nie jest zgodne z regulaminem, wg którego można przecież oddać głos tylko na jednego kandydata w jednej kategorii i głos będzie ważny.A tu powstaje wymóg głosowania na 5 kategorii. Moim zdaniem głosowanie to jedno a typowanie- drugie. Z tym zastrzeżeniem, że żeby typ w Mordolotku był ważny należy prawidłowo zagłosować. Tak to widzę, howk!
Łomatko...
Mordolotek to tylko kolejny element zabawy, który ma dodatkowo zmotywować do oddawania głosów. Jeśli się okaże, że czyjś głos pokrywa się z układem finalistów, to przecież będzie to dziełem przypadku. Nie wierzę, żeby ktoś głosując na Powsimordy wpisywał tylko te nicki, które mają - w jego ocenie - największe szanse wygranej. I to tylko po to, żeby wziąć udział w losowaniu niewiadomej nagrody nieznanego sponsora ;) Choć teoretycznie jest taka możliwość, bo - jak wiadomo - nie ma sztywnych kryteriów wyboru.
Nie widzę też sprzeczności z regulaminem głosowania, bo nie ma w nim zapisu, że wszyscy głosujący mogą czy muszą wziąć udział w Mordolotku.
Nic nie będę zmieniał, howk! ;)
Tylko 9,5 godziny do końca I tury!!!
Edit - kolejne głosy:
31. sir Bazyl
32. Małgocha
33. Capricornus
34. mAAtylda
http://forum.bieszczady.info.pl/imag...orum_stats.pngStatystyki Bieszczadzkie Forum Dyskusyjne
Wątków 5882 Postów 111373 Użytkownicy 4215 Aktywni Użytkownicy 382
Znaczy się co dziesiąty jest Super Aktywny, czy 90% jest leniwych?
;)
Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
don Enrico
Doroto ! Poetycznie to ujęłaś !!!
Czy mogę zagłosować na Ciebie w kategorii POETA ROKU ?
Nie wiem czy patetycznie. Poetką jestem raczej "szufladkową".
Stara jestem, mam jakieś może inne kryteria oceny...
Relacja Buby z wyprawy na Krym zachwyciła mnie pod każdym względem - poezja, poezja wędrówki, krajobrazu, przygód nie zawsze poetyckich (w potocznym rozumeniu), nie zawsze zamyka się w pięknym wierszyku o Połoninie i rozbitej cerkwii...
Marcowy w regulaminie ujął to tak :
Cytat:
Nie ma sztywnych ram ani wytycznych dotyczących wyboru kandydata, ale podstawą oceny powinna być aktywność forumowa przejawiona przez niego w danej kategorii między 1 stycznia 2010 a 31 grudnia 2010.
Można więc głosować na forum bieszczadzkim również za najpiękniejszą relację z Chin
Aktywność forumową możemy wykazać nie biorąc udziały ani w ubiegłorocznym głosowaniu , ani tegorocznym czego przykładem jest .
Bertrand pyta :
Cytat:
czy 90% jest leniwych?
... e tam !, może po prostu wyjechali w górki i spędzają mile czas bez dostępu do netu.
i dobrze im z tym.
Cytat:
Zamieszczone przez
don Enrico
Bertrand pyta :
... e tam !, może po prostu wyjechali w górki i spędzają mile czas bez dostępu do netu.
i dobrze im z tym.
Nieprawda,ja jestem leniwy.