Dawno nic się tu nie działo więc w ramach reanimacji ponownie monstrum z Zagórza. Pięknie się umalowało więc zachowam je w kolorze ;)
http://www.bmiller.pl/forum/parowoz.jpg
Wersja do druku
Dawno nic się tu nie działo więc w ramach reanimacji ponownie monstrum z Zagórza. Pięknie się umalowało więc zachowam je w kolorze ;)
http://www.bmiller.pl/forum/parowoz.jpg
Troche się różnią...
http://img237.imageshack.us/img237/9632/dscf2067ex9.jpg
Z lewej poza kadrem malują, Twoje monstrum dopiero tam jedzie a moje już wróciło.
ma ktoś zdjęcia kukkumów coś jak lkt
kockumów
Szkoda, że tak mało się dzieje, w tym tak klimatycznym wątku. Poszperajcie w fotach.
Tytułem prowokacji - monstrum z parkingu na Przełęczy Wyżnej - bixenon...
Pozdrawiam
JanK
Jank mnie zmobilizował 8-), monstra pstrykam cały czas kiedy tylko sie nawiną pod obiektyw, czasem pod komórke tylko... Grzebnąłem w gigabajtach zdjęc i tych kilka pospiesznych fotek wrzucam z miejsc gdzie sie pałętac lubię...
1. różowy decik, tak różowy w rzeczywistości że az wydaje sie nierzeczywisty:)
2. i 3. Quadzik z daszkiem i przyczepka
4. machina projektowana w zeszycie w kratkę:)
5. leśny gladiator opasany łańcuchami
6. ciagnik zrywkowy Liaz??? czy ktos sobie jaja robi?
7. Nowy monster kojarzący mi sie z SeeBee z wysp Pacyfiku...z tyłu poczciwa pszczółka pleckami do nas
8. tak! Jeździ! i to całkiem całkiem:)
9. po pracy można zaprosic państwa do walca...
przewspaniale to nr 4 !!!!! :) jak ja uwielbiam takie pojazdy!
może ogłosimy konkurs na najpiękniejsze "bieszczadzkie monstrum 2008" ? :-)
Tylko należałoby chyba zebrać wszystkie zdjęcia cuzamen do kupy...
Wiele osób "to" mija. Stoi przy często uczęszczanym szlaku.
Pomysł prima sort...,
Czy Admin ma może jakąś możliwość sklejenia w jednej galerii zdjęć ze wszystkich załączników ??
Pozostanie jeszcze kwestia jak godnie nagrodzić zwycięzcę:
- jakiś energetyczny napitek byłby wskazany albo... może puszka towotu na spracowane kończyny?
Pozdrawiam
Jank
:oops:
Dzięki
no to teraz trzeba głosowanie technicznie rozwiązać :-)
Witam!!! dysponuje duzą kolekcją zdjec na temat zrywki drewna skiderami Kockums 822 chciałbym powiekszyc o nie wasza stronke tyle co sie zalogowałem i nie barzdo trybie jak mógłbym to zrobic może ktoś mi pomoże????heh
Klikasz "odpowiedz" piszesz co ci do głowy przyjdzie, byle ciekawie i na temat. Potem poniżej masz "zarządzaj załacznikami" wybierasz fotki (odpowiednio pomniejszone) i "wyślij" :))) Jak kolega (witamy na forum!) załapie system, poprosze moderów o usunięcie tego posta...
ok spoko i dzieki za info
Kockums 822 okolice Bezmiechowej były traktor Nadleśnictwa Wetlina najlepsza maszyna w bieszczadzkie knieje szwedzka technologia
to już N-stwo Wetlina przeprawa przez Wetlinke koło Jaworca Kockums 822 woda poroztopowa kwiecień 2008
to kolorowe to Zawój Nadleśnictwo Wetlina(Osuwisko)
czaro biale stoki Jawornika to jeszcze za komuny hehe
Kockums 822
na dzisiaj tyle heh
Oj widziało sie w lasach cuda o jakich sie BHPowcom nie śniło:)))) ja po takich kłodach potem kicałem z klupa i taśmą przy odbiórce... potem wracało sie do ogniska i słuchało "opoweści przy wyrębie lasu"... Fajnie że zatrybiłeś że można więcej fotek dawać w jednym poście bo nie chciało mi sie specjalnie pisac...;)
zjazd z ładunkiem z niemal 45 stopniowej góry nie należy do przyjemnych zwłaszcza w zimie dupa się "marszczy" mowiąc po chłopsku hehe
Tarzan, a nie masz jakichś fotek Trifarmera? A może LKT?
Kilka ujęć na LKT w pracy i na postoju:
hmm zdjęc farmera narazie nie mam ale może załatwie, a co do LKTeków to mam troche zdjęc poczciwych 80, 81 może nie wiem musze jeszcze pogrzebać w archiwach:P jak coś znajde ciekawego to na dniach dodam:-P
spoko fotki kokumow super maszyna jest lkt niema porównania,wiem bo jezdziłem tym i tym,czekam na kolejne fotkii pytanie gdzie jest najwiecej kukumów na teranie bieszczad?
Jakiś miesiąc temu jak jechałem do Zatwarnicy to w Chmielu chyba widziałem całe stadko na jakimś podwórku takich małych nowych lub odnowionych skiderów. Niestety nie wiem jakiej marki...
LKT jak wygląda każdy wie, wlazł ja kiedyś do środka.... i oto jedno z moich ulubionych fotek. (może było... ale co tam :) )
nowy post- nowy pojazd :) Ta tablica rozdzielcza jest zachwycająca
Zrywka drewna skiderem Kockums 822 na "wietnamie" ok 1000m.np.m stoki Paportnej- świeżutkie foty bo z dzisiaj, śniegu poza kolano
fajne foty a moze wie ktos o kukumie na sprzedaz?
Nie słyszałem żeby ktoś myślał o sprzedaży może być z tym cięzko bo z przeszło 106 sztuk jakie przyszły do Polski w 84r została może połowa z czego 80% pracuje w bieszczadach i jeżeli ktoś już sprzedaje to jest to maszyna już wyeksploatowana do granic możliwości a wołaja nie mało zwłaszcza teraz kiedy po przetargach ceny raczej nie schodzą ponizej 90tys pln
kiedyś to sie tych traktorów pomarnowało po OTL-ach goście pozajeżdzali ciągniki nawet w 3lata!! i później leżały po kątach niezużyte czesci : mosty, ramy, kabiny, skrzynie biegów, nie mówiąc już o innych pierdołach i to wszystko wywozili pożniej na złom!!!! takie rzeczy to tylko w Polsce mogą mieć miejsce!! właśnie wtedy od państwowego przedsiębiorstwa jakim był wspomniany wyżej OTL można było kupić niewyjeżdzony traktor lub niekompletny i mase części za dosłownie psie pieniądze!! a teraz u prywaciarza trzeba bulic nierzadko 100tys i nie wiadomo ki diabeł w środku siedzi...