Chcesz gang zakładać? Zorganizowaną grupę przestępczą? Zły pomysł, Bazyl, zły pomysł. Lepiej już załóż ten frak.
Wersja do druku
Chcesz gang zakładać? Zorganizowaną grupę przestępczą? Zły pomysł, Bazyl, zły pomysł. Lepiej już załóż ten frak.
Bartolomeo :
O ! To na górze też są parasolki ?Cytat:
Myślę, że obowiązują te parasole na górze.
Ja wiedziałem tylko o tych na dole , kilka stopni w dół z ulicy Sokoła gdzie według podanych w linku informacji
Cytat:
Posiadamy również ogródek letni z grillem,
gdzie można zorganizować imprezę do 100 osób.
Zauważyliście, że tam nie ma piwa? http://www.muza.ipr.pl/alkohole.html
Pierwszy wtorek sierpnia wypada we wtorek i to już ten najbliższy.
Myślę że godz 20-sta będzie dobra.
Miejsce : jak to się nazywa ? Grota ? Piwnica ? ...... pomiędzy teatrem a NOT-em
Już wiem , to się nazywa PIWNICA
Uprzejmie proszę o zabranie sprzętu umożliwiającego wyświetlenie zdjęć :)
Od dwóch dni dumam jak z 1500 sztuk zrobić zjadliwe 200... ;)
Laptopa zabiorę, telewizora i kabla do podłączenia nie. A ze zdjęciami sprawa jest prosta - zostawić co piętnaste i będzie jak znalazł :mrgreen:
No i jak się to spotkanie skończyło ?
Nie będę pytał ja się zaczęło - bo to jeszcze pamiętam ... 10-15 osób wciśniętych w rozłożyste fotele i .... zaczął się pokaz zdjęć .
Pierwszych 300 nie wchodziło na niebezpieczny rejon Bieszczadów ...tylko śmigało po Beskidzie Niskim skręcając na Roztocze ....ale dalej ?
Dalej pogoniliśmy na południe. Chyba to były Marmarosze ...ale nie jestem pewny bo autobus mnie wygonił.
Czy ktoś pamięta o której skończyło się to bieszczadzkie spotkanie ?
Był jeszcze kawałeczek Bieszczadów a potem Słowacja z Małą Fatrą. A koniec chyba gdzieś przed 23oo, nie patrzyłem na zegarek.
O Braci rzeszowsko- bieszczadzka, nie zrobiliście w drodze wyjątku waszego wtorkowego spotkania w poniedziałek 1-go października?
I tak przy okazji, co w Rzeszowie jest godnego polecenia? Zabytki, miejsca ale i knajpy? Muzeum Dobranocek niestety zamknięte.
My jesteśmy największą atrakcją. Te mniej atrakcyjne znajdziesz tu :
http://forum.bieszczady.info.pl/show...j-Rzesz%C3%B3w
Kolejne spotkanie klubu rzeszowskiego odbyło się dzisiaj wieczorem.
Gościem honorowym który zaszczycił nas swoją obecnością był Piskal
Mam nadzieję , że dzięki temu droga z Bieszczad przebiegła mu przyjemniej i jeszcze nie raz zrobi sobie pit-stop w Rzeszowie
A na kolejne spotkanie zapraszamy wszystkich zainteresowanych za tydzień (we wtorek) do Piwnicy
Poza spotkaniem z Piskalem i kilkoma fotkami wiele nie straciłeś, dominowały kłótnie na różne tematy :razz: Za to za tydzień zdjęcia do znudzenia.
Pierwszy wtorek miesiąca, czyli tradycyjny dzień spotkań klubu rzeszowskiego wypadł w tym miesiącu w 9-tym dniu, czyli za tydzień.
Z dawna obiecywane relacje z Gorganów będą mogły ujrzeć światło dzienne.
Zapraszamy wszystkich chętnych do Piwnicy na 20-stą
Oczywiście że nie tylko Gorgany czekają ale inne okolice też chcą się pokazać. Zdjęć i opowiadań jest mnóstwo i dlatego pojawił się problem który trzeba było rozwiązać.
Kapituła klubowa na tajny spotkaniu wprowadziła ograniczenia w ilości zdjęć jaki może zaprezentować jedna osoba na jednym spotkaniu.
Ta drastyczna liczba wynosi 50.
To tak jak ograniczenie do 50-ciu w terenie zabudowanym. Czyż to nie jest ograniczanie praw obywatelskich ?
Jak fajną wyprawę opowiedzieć przy takiej małej ilości fotek ?
ale Polak potrafi. pojawiła się opcja handlu deputatami.
Dziękuję Rzeszowskiemu Regimentowi za przesympatyczne spotkanie, miłe przyjęcie. Don Henkowi za przeprowadzenie akcji Poznaj Rzeszów w 30 minut;), Mamci za odwiezienie, pozostałym osobom za życzliwość i klimat. I zapraszam do Torunia.
A Rzeszów chętnie jeszcze, jeśli tylko nadarzy się okazja, odwiedzę.
P.
Kolejny pierwszy wtorek, kolejne nudne spotkanie, tych samych znudzonych bieszczadników z klubu.
Aby coś urozmaicić wydelegowana została ekipa rozpoznawcza do nowego lokalu o zachęcającej nazwie "Czeski film"
Czeski film czyli nikt nic nie wie. Schodzimy po schodkach do jakiejś piwniczki, a tam kusząca oferta z dwóch różnych beczek. W jednej ciemne , a w drugiej jasne piwo.
Pięknie, pomyślałem i poprosiłem o cięte piwo i ..... zdumienie w oczach barmanki !!!!
- Czy chodzi o ciemne ?
- Nie, ja chcę cięte inaczej mówiąc rezane
- No to takiego nie mamy - padła odpowiedź.
Panie Boże ! ty widzisz i nie grzmisz ? Po co ktoś otwiera piwiarnie z czeskim piwem, gdzie podają ciętego ?????????
Basiu , że niby jak ?? ...spod lady nie miał ? :mrgreen:...może jakimś szyfrem trzeba było ? ...Ech, tradycja zamiera chyba już. Swoją drogą ciekawe czy wypiłabyś to paskudztwo ... ;)
hehe, próba spożycia owego trunku w tej łemkowskiej knajpie skończyłaby się pewnie na wkroczeniu brygady antyterrorystycznej ;D
Załapałem że dzisiaj miesiąc się kończy i co z tego ?
Ano to, że wkrótce będzie nowy i będzie pierwszy wtorek miesiąca, czyli okazja na spotkanie klubowe.
Czas przygotować porcyjkę zdjęciową , ale jak ją zmieścić do takiego małego pędraczka ?
Nowy rok zaczyna się zagmatwańczo! Mianowicie w tym roku pierwszy wtorek wypada w drugi wtorek, czyli 8 stycznia i jest to data naszego comiesięcznego spotkania klubowego. Klubowiczów oraz sympatyków z kraju i ze świata serdecznie zapraszamy. Foty w ilościach strawnych mile widziane. Do zobaczenia!
Nie wspomniałeś o zapisach na najbliższe wyjazdy. Ilość miejsc ograniczona (!)
Dzięki za spotkanie :) Przybyło tysiące osób w liczbie chyba około siedemnastu, w tym dwie nowe Koleżanki, które jak nam zaserwowały pokaz zdjęć zimowych z Popa Iwana, to po prostu słychać było na sali gruchot opadających szczęk z wrażenia i zgrzyt tychże z zazdrości...
Pop Iwan w sylwestrowej szacie wszystkim nam na chwilę odebrał mowę. Dałoby się choć jedno zdjęcie na forum zawiesić? Dziewczyny - jesteście tutaj?
Dziewczyny są :) Ano Matka Natura była dla nas łaskawa i takie widoki zafundowała to i zdjęcia wyszły całkiem niezłe :) Nam też odebrało mowę na żywo! Kilka zdjęć załączam. Dziękujemy za zaproszenie na spotkanie i miłe przyjęcie :)
Załącznik 31021Załącznik 31022Załącznik 31023Załącznik 31024
ojjj... proszę nas tu nie podpuszczać <nono> :) Myślę, że "Stare Wygi" niejedne takie krajobrazy oglądały i nie jedno takie "opadanie szczeki" na żywo zaliczyły na widok takich widoków :) Tym bardziej nam miło, że nasz warsztat fotograficzny został doceniony przez Zacne Grono Starych Wygów! :)
Proszę jeszcze na emeryturę nie przechodzić tylko podzielić się z Młodymi Wygami swoimi bieszczadzkimi/karpackimi/górskimi inspiracjami :)
patrząc na te zdjęcia sylwestrowe nawet sobie nie wyobrażacie jak wam zazdroszcze;)
hallo,
ja także zazdroszczę...
i powitania Nowego w gwiezdnym i gwiazdowym towarzystwie;
i możliwości fotografowania ;
fajnych fotografii
:)
hallo,
jako fotografik już,już ...fikam z zadowolenia :)
a napompuję się ...samymi i jedynie pozytywnymi wibracjami...na Ukrainie...mam nadzieje ,że nie zabraknie dla mnie miejsca w automobilku ?
bagażnik mile widziany
( byle nie zewnętrzny ...brrrrr.....ma być zimno )
:)
Ponoć telewizor jest dzisiaj zajęty (mecz)