Odp: Renowacja cmentarzy (wspólna akcja)
Krysiu, nie jest łatwo przejść obojętnie wobec faktu, że ktoś wyzywa mnie od skurwysynów, obraża moją Matkę, pośrednio moich współpracowników i przyjaciół. Niemniej siła kamiennego spokoju bierze górę, także po Twoim poście. Nie zniżę się do poziomu autora tych listów.
Szymon.
Nie przejmuj się . To chyba z czystej zazdrości.
Ciekawy jestem czym taki d... może się pochwalić w swoim życiu.
Robicie wielką robotę. Jak dotąd nie słyszałem jeszcze żeby ktoś oprócz was wykonywał taką pracę.
Też jestem pełna podziwu dla Waszej pracy,dla Ciebie jako człowieka mam olbrzymi szacunek i cieszę się,że mogłam Cie poznać i pogadać. Może uznasz,że to śmieszne ale już kilka razy posłużyłeś za wzór czy raczej autorytet w moich rozmowach z córkami. To świetne,że potrafisz zarazić swoją pasją młodych ludzi,że zamiast wylegiwac się na plażach z browarem ruszają z Tobą czyścić omurszałe groby ludzi o których bez Ciebie nic by nie wiedzieli. A ten koleś cóż...jak mawiają "piasek jad z niego wyciągnie".
Tak trzymaj!jesteśmy z Tobą!
Cytat:
Zamieszczone przez
szymon magurycz
(...) niestety choroba ,nienawiść i pogarda pogrąża
Twoją duszę.Napisałem bezintersownie i odrzucając,wszelkie pretensje,po prostu,
relacjonując fakty i zdarzenia,nie chcąc nikogo obrazić.Wszystko mi można
zarzucić,prócz tego,że jestem nienawistny,pamiętliwy i interesowny.Ty, s-synu , (...)"
Chcę tylko żebyście wiedzieli z kim i z czym przychodzi mi się ścierać...
Spoko Szymonie! Jak to czytam, to myślę że ten ktoś napisał krótką charakterystykę swojej osoby, tylko mu się zaimki osobowe pomyrdały ( przecież pisze, że nie chce nikogo obrażać :), czyli jak nikogo to pewnie chodzi mu o siebie).
Zdrowia dużo i wytrwałości Ci życzę!
Trochę nie w temacie, ale tym razem milej, bo to wszak o ratowaniu cmentarzy:
Cmentarze pełne są ludzi bez których świat nie mógłby istnieć....
W dniach 04 listopada – 03 grudnia 2010 w Miejskiej Bibliotece Publicznej w Jaśle czynna będzie wystawa fotografii prezentująca działania Stowarzyszenia Magurycz, które od 24 lat organizuje społeczne prace remontowe na cmentarzach wyznaniowych południowo-wschodniej Polski, a także Ukrainy.
Gratuluję wystawy!
Na pewno warta odwiedzenia
aj, Krysiu, zaraz gratulacje, hehe, praca się liczy, hehe, o niej ta wystawa..., ale dziękujemy :)
No ale wystawa!bardzo fajnie!
takie małe docenienie tego co robicie, więc jest czego gratulować
z tzw. ostatniej chwili...odnośnie kapliczki Na skale- fundament został wylany, sprzyjała pogoda ku temu ! :grin: Gont został zakupiony. Jeden z Nas wpłacił 200 zł. ('' Rajszczanie'' -PROSZĄ O JESZCZE !! )
z wywiadu osoby zamieszkującej w Sakowczyku , dziś wiemy, że wewnątrz znajdował się obraz Matki Boskiej ( w pelerynie) .Chcę coś podobnego wykonać.I tu moja prośba - o ile KTOŚ ma jakieś zdjęcie,takiego obrazu bądż ikony , w stylu karpacko-bojkowskiej proszę wysłać na PW.
Pozdrówka !!