Odp: Galeria: CZARNO-BIAŁE Bieszczady
Cytat:
Zamieszczone przez
przemolla
Na podstawie podejrzenia tych nastawów możemy bardziej świadomie wykorzystywać swój sprzęt fotograficzny.
Dobrze piszesz, tylko ilu jest takich fachowców, którzy zawracają sobie głowę takimi "pierdołami" jak czas, przysłona, ogniskowa, czy ewentualnie czułość. Zdecydowana większość "pstrykaczy" uważa, że sztukę fotografowania nabyli razem z zakupem aparatu lub (jeszcze gorzej) komórki. A różnica pomiędzy fotografem a fotografikiem, jest żadna. Wystarczy popatrzeć na zdjęcia zamieszczane na FB.
1 załącznik(ów)
1 załącznik(ów)
1 załącznik(ów)
A jakież to okolice na powyższych zdjęciach ?
Cytat:
Zamieszczone przez
Kurdybanek
A ja wiem jedno, że fotka została obrobiona programem służącym do zwiększenia rozpiętości tonalnej zdjęcia, a autor ignoruje oczekiwania oglądających jego dzieła :-(.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kurdybanek
1....Bukowiec...
2...Rabe...
3...z Bukowca na Potasznię...
- - - Updated - - -
Cytat:
Zamieszczone przez
zbyszek1509
A ja wiem jedno, że fotka została obrobiona programem służącym do zwiększenia rozpiętości tonalnej zdjęcia, a autor ignoruje oczekiwania oglądających jego dzieła :-(.
...tak to hdr ... co widać jak się najedzie kursorem na miniaturkę:wink:.... kilka zdjęć z różną ekspozycją (najkrócej) łączy się w jedno... taka zabawa jak się ma trochę czasu...bez ignorancji.
Pozdrawiam.....
Cytat:
Zamieszczone przez
przemolla
1....Bukowiec...
2...Rabe...
3...z Bukowca na Potasznię...
Czyli to Bukowiec niedaleko Beniowej, ja akurat znam tylko ten z okolic Terki. Ale oczywiście takie landszafty można w Bieszczadach odnaleźć w wielu miejscach 8)
Cytat:
...tak to hdr ... co widać jak się najedzie kursorem na miniaturkę.... kilka zdjęć z różną ekspozycją (najkrócej) łączy się w jedno... taka zabawa jak się ma trochę czasu...bez ignorancji.
Pozdrawiam.....
W HDR-y się nie bawię bo wiele zdjęć poddanych takiej obróbce wygląda trochę sztucznie, szczególnie te kolorowe ...ale to jest oczywiście tylko moje skromne zdanie...
Pozdrawiam i życzę oczywiście wielu udanych kadrów...