Odp: Renowacja cmentarzy (wspólna akcja)
właśnie wróciłem po kolejnych czterech dniach pracy z fajnymi ludźmi, a to: młodzieżą z tylickiego gimnazjum, z którą pracowaliśmy na tamtejszym cmentarzu greckokatolickim... najpierw robili to, bo Pani ich przyprowadziła... lepsze to niż lekcje, ale... przyszli też po lekcjach, fajni młodzi ludzie..., a wczoraj z nieporównanie starszymi naprawialiśmy kapliczkę przydrożną w Grabiu, też fajni ludzie i... przemy do przodu, ciśniemy z całych sił... zapraszam od 25 VI na kirkut w Baligrodzie, jest co robić!
Cytat:
Zamieszczone przez
szymon magurycz
..., a wczoraj z nieporównanie starszymi naprawialiśmy kapliczkę przydrożną w Grabiu....
Fajnie było, kto ciekaw niech szuka na forum po sąsiedzku :-)
Halo, halo :) 3 VI zbieramy się wieczorem pod kaplicą w Rajskiem, żeby 4 i 5 dokończyć szybko i sprawnie cośmy zaczęli. Jak ktoś ma ochotę trochę się wysilić to zapraszam z całego serca. Śpimy koło kaplicy, żarcie mamy :)
również GORĄCO zachęcam !!!
cel szczytny , fajna panoramka na Zalew, '' babcine '' obiadki smakowite :lol: , pracy już nie wiele....pogoda zapewne będzie łaskawsza od tej majowej :mrgreen:
ps. o ile ktoś się wybiera ze 100licy , lub będzie jechał przez nią -proszę o kontakt na PW
Z radością informuję, że kaplica w Rajskiem stoi cała niemal, gotowa do zakładania dachu, co też w tym miesiącu najpewniej nastąpi. Piszę "niemal", bo pozostały tam do zrobienia drobiazgi murarskie, które wykonać można dopiero po powstaniu dachu. Rzecz jasna mury i dach to jedno, a kwestia tynku, podłogi, drzwi wejściowych oraz okien to kolejne do ogarnięcia tematy. Serdecznie, kamiennie i pełen podziwu dziękuję: Grubemu, Maćkowi, Katarzynie, Oli, Januszowi, Darkowi, Damianowi, Michałowi, Rudolfowi, Marysi, Andrzejowi, Małgorzacie, Markowi, Romkowi, Kindze... za pracę i wszelaką inną pomoc udzieloną społecznie pracującym, za to ostatnie także Pani, która wypoczywając z mężem w pobliżu zrobiła nam jajecznicę :)
A tu zdjęcie stanu na dziś: http://www.facebook.com/profile.php?...type=1&theater
P.s.: nieserdecznie zaś przy okazji wołam: wędkarze i inni okupujący brzegi jeziora solińskiego, opanujcie się, bo syf który zostawiacie po sobie pochłania coraz bardziej kolejne miejsce
Ajajaj, zabyłem, że żeby to zdjęcie zobaczyć trzeba być na fejsbuku zalogowanym, no to inny link:
http://www.facebook.com/photo.php?pi...00000735351321
Szymon ! wielkie brawa !!!:grin:...a gdzie żeś wlazł , by sfocić ??
no na górkę na przeciwko kaplicy :)
;) no, tak..zmyliła mnie ta perspektywa, i to że tam kupa krzoli...