Witaj na forum Adamie
Wersja do druku
Witaj na forum Adamie
Plan był taki że z Rogalina do Lubonia przez lasy i łąki, a z Lubonia PKP do Poznania... jak zwykle plany planami a rzeczywistość swoje :)
z Rogalina do Puszczykówka czerwonym szlakiem, później lody które są przereklamowane! :) i wygrzewanie się na słoneczku nad Wartą i powrót PKP z Puszczykówka do Poznania. A ciąg dalszy wyprawy na następny raz :) ale w końcu udało mi się zobaczyć dęby w Rogalinie!! :)
Załącznik 28146
więcej zdjęć https://picasaweb.google.com/1009681...ebyWRogalinie#
Pyrlandczycy, o ile nie macie planów na niedzielę 13 maja to rozważcie możliwość przybycia do Szreniawy, gdzie odbędzie się II Festiwal Piwa. Więcej szczegółów - http://www.muzeum-szreniawa.pl/?q=pl/node/471
Przy okazji można zorganizować "regimentowe" spotkanie...
pozdrawiam
Jestem za.
jestem w kajaku... na Pliszce w niedzielę 13-tego...
ale festiwal piwa.. brzmi ciekawie :)
Witam serdecznie,
od 10 czerwca co niedzielę aż do 26 sierpnia na szlaku ze Środy Wielkopolskiej do Zaniemyśla kursować będzie Średzka Kolej Powiatowa. Pociągi prowadzone są wyłącznie trakcją parową - parowozem Px48-1756. Będąc w Wielkopolsce warto odwiedzić naszą małą kolejkę.
Można ją "polubić" także na facebook'u pod adresem: www.facebook.com/Sredzka.Kolej.Powiatowa
http://www.sredzkakolej.pl/download/maj_01.jpg
Fot: Zdjęcie z tegorocznej inauguracji sezonu 1 maja 2012
Niezbędnik turysty:
Harmonogram przejazdów w roku 2012
www.sredzkakolej.pl/rozklad.html
Cennik biletów
www.sredzkakolej.pl/cennik.html
Oferta wynajęcia pociągu
www.sredzkakolej.pl/oferta.html
Zachęcam również do obejrzenia zdjęć z przejazdów pod adresem www.sredzkakolej.pl/zdjecia.html
Na koniec adres kolejki:
Średzka Kolej Powiatowa
ul.Niedziałkowskiego 25
63-000 Środa Wlkp.
tel/fax (61) 285-82-98
Pozdrawiam Adam
Tak sobie myślę, że Euro 2012 jest ważne. Ważniejszy jest Bieszczad! 16 czerwca Poznań, spotkanie! Kto chce oglądać mecze zdąży do domu albo do Strefy Kibica. Pasuje? Miejsce i godzina będzie podana w terminie późniejszym. Szczeglnie zapraszam Wągrowiec Śrem, Ostrów, Międzychód i Zbąszyń.
Pozdrawiam
To ja zgłaszam akces na spotkanie. Miło będzie posłuchać opowieści z KIMB-u
Uciekając od zgiełku miasta i wariactwa związanego z euro pomkneliśmy w pyrlandzkie lasy razem z lepszą połową. Wartu tu wspomnieć, że pyrlandia wiatrakami kiedyś stała ale i teraz można w jej krajobrazie takie piękne obiekty zobaczyć. W lasach pyrlandzkich cisza miła dla ucha i niespodzianka pierwsze grzyby. Znaleźliśmy pięknego prawdziwka i dorodnego podrzybka. Miły pobyt w lesie zepsuła nam pogoda bo jak na złość zaczeło kapać z nieba, zrobiło się szaro buro i ponuro. A w Poznaniu na ulicach protest przeciwników euro i grupy irlandzko chorwackich kibiców podążających w kierunku stadionu i starego rynku. A jutro niestety proza dnia codziennego ...
Załącznik 28692Załącznik 28691Załącznik 28690Załącznik 28694Załącznik 28687Załącznik 28688Załącznik 28695Załącznik 28689Załącznik 28686Załącznik 28693
16.06 2012 godz. 16:30 Koko Bar. Poznań ul. Kramarska. Na potwierdzenia czekam do czwartku. Proszę o potwierdzenie..., bo znowu nie dojdzie do skutku.
Pozdrawiam