A ja wczoraj zrobiłem krótką wycieczkę w masyw Kamienia nad Jaśliskami. W lesie bardzo zimowo. Teraz pewno przymusowa przerwa od takich szwendań. Załącznik 47344Załącznik 47345Załącznik 47346Załącznik 47347Załącznik 47348
Wersja do druku
A ja wczoraj zrobiłem krótką wycieczkę w masyw Kamienia nad Jaśliskami. W lesie bardzo zimowo. Teraz pewno przymusowa przerwa od takich szwendań. Załącznik 47344Załącznik 47345Załącznik 47346Załącznik 47347Załącznik 47348
Na Kamień wybieram się od dłuższego czasu, by podzwonić żołnierzom, ale jak jest ładna pogoda, to wybieram jakieś widokowe miejsca. Kamień najbardziej lubię w śniegu i we mgle.
No i dzisiaj już naprawdę już byłem blisko Kamienia, ale przypomniałem sobie, że jest sobie taka górka Kamarka, na której są widokowe, nagrzane słońcem, łąki...
Załącznik 47370
Jaśliska z pastwiska:
Załącznik 47371
Załącznik 47372
w okolicznych lasach dużo saren a zające na łące.
Kamarka nad Jaśliskami. Sympatyczna i charakterystyczna górka. Na Kamieniu było właśnie śnieżnie i zimno, a przede wszystkim wietrznie. Teraz pewno odpuszczę beskidzkie szwendanie, zwłaszcza po granicy, bo łatwo ją nieumyślnie nielegalnie przekroczyć...
Dobry czas na odwiedzanie miejsc zapominanych
Załącznik 47395
Załącznik 47396
Załącznik 47397
Tak, Szklary, malownicze cmentarze i cerkwisko, tylko czosnek tam nie rośnie. Dwa tygodnie temu raczyłem się cergowskim (pokazywałem) ale cergowski jeszcze był taki rachityczny - teraz powinien być już jak trza.
A na a górze Wilcze nie byłem - lubię jakoś ostatnio takie niezaduże górki.
O ile pamiętam, pięknie rozrósł się ten czosnek w parku dukielskim , tam przy murze wschodnim zarastając alejki przy starych drzewach.
Widziałem też łany na kirkucie dukielskim, ale jakoś nie chciało mi się go zbierać tam , ale wyglądał ładnie.
..tym czosnkiem z parku zagryzałem piwo kibicując Przełęczy Dukla. Oj chciało się Ż! A po najtańsze w powiecie Ż chodziło się do Atlantika koło synagogi.
To cerkwisko w Szklarach to zawsze jedynie na wiosnę było widoczne, potem zarastało strasznymi chaszczami. No chyba, że coś się zmieniło w ostatnich latach. Dawniej to trudno było je odnaleźć terenie.