Odp: Beskid Niski -wiosna, lato ... jesień, zima
Cytat:
Zamieszczone przez
Miejscowy
Na Kamień wybieram się od dłuższego czasu, by podzwonić żołnierzom, ale jak jest ładna pogoda, to wybieram jakieś widokowe miejsca. Kamień najbardziej lubię w śniegu i we mgle.
No i dzisiaj już naprawdę już byłem blisko Kamienia, ale przypomniałem sobie, że jest sobie taka górka Kamarka, na której są widokowe, nagrzane słońcem, łąki...
Załącznik 47370
Jaśliska z pastwiska:
Załącznik 47371
Załącznik 47372
w okolicznych lasach dużo saren a zające na łące.
Żeby to szlag trafił. Człowiek się kwarantannuje w smutku a tu takie widoki... Pieprzę to i jadę w góry.
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
wowka
To cerkwisko w Szklarach to zawsze jedynie na wiosnę było widoczne, potem zarastało strasznymi chaszczami. No chyba, że coś się zmieniło w ostatnich latach. Dawniej to trudno było je odnaleźć terenie.
chyba coś się zmieniło, zobaczymy jak zarośnie
Załącznik 47401
Cytat:
Zamieszczone przez
Browar
widoki... Pieprzę to i jadę w góry.
tylko nie zapomnij o zimnym trunku, bo jak się leży na takiej wygrzanej łące w wiosennym słońcu, to człowiek ochłody potrzebuje
10 załącznik(ów)
4 załącznik(ów)
4 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
wowka
Co to za budowla na Rzepedce ?
(czy jak kto woli na Rożynkarni ?
Cytat:
Zamieszczone przez
don Enrico
Nie ma widoku z Rzepedki to zbudowali platformę widokową i teraz jest :twisted:
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
don Enrico
To nie jest na Rzepedce, ale na Żurawince, na zjeździe z grzbietu w stronę Wysoczan. Wieża pojawiła się chyba w tamtym roku, bo wtedy zauwazyłem ją z drogi Bukowsko - Szczawne, ale dopiero teraz tam się wybrałem. Prawdę mówiąc jest zbędna, bo na gołym grzbiecie, a i tak lepszy widok jest z miejsc położonych wyżej pod lasem. Chyba prywatna inicjatywa właścicieli któregoś z pensjonatów w Wysoczanach. Czerwonym krzyzykiem zaznaczyłem położenie wieży. Załącznik 47483
Dzięki za wyjaśnienie.
Kierunek patrzenia na Suliłę mnie zmylił, ale jak dokładnie przyjrzeć się na prawo od wieży widać drogi (których z Rzepedki nie widać)