oczywiście!!!
Wersja do druku
Hej!
Zagadka następna: skąd zrobiono zdjęcie i gdzie znajdują się widoczne na nim zabudowania?
Pozdrówka - Bazyl
Powyższe ujęcie jest sporym zbliżeniem, natomiast na poniższym zdjęciu lepiej widać odległość od miejsca, z którego je zrobiono.
>>> sir Bazyl
Krywe k/ Cisnej, posiadłość Państwa Ziobrów.
Gratulacje! Faktycznie są to zabudowania wsi Krywe. Do kogo należą nie wiem, kiedyś były to obory. Zdjęcie zrobiłem z miejsca, z którego niegdyś rzucił się w przepaść uciekający przed wilkami jeleń bądź Zonkiel (choć podejrzewam, że ten drugi chyba przed wilkami nie uciekał, a nawet nie wiem czy się w przepaść rzucał - może ktoś wie kim był Zonkiel?) Miejsce w każdym razie atrakcyjne widokowo i widać stamtąd również ten charakterystyczny kształt:
Zagadka następna: gdzie to jest?
Nikt się nie odzywa więc zacznę zgadywać.
Jakaś kapliczka?
A może ktoś wie co to jest i w jakim celu tkwi w tym miejscu ??
A ja już myślałem, że wszyscy zajadając się grzybkami zapijanymi naleweczką rozmyślają o zrównoważonym rozwoju paralotniarstwa na wysiedziałych przez klastry przewodników trawach połonin i stąd brak reakcji na zgadywankę!
Już udało Ci się odgadnąć co to, pozostaje pytanie: gdzie się znajduje?
Pozdrówka - Bazyl
-> Hero
To reper(geodezyjny punkt odniesienia wysokości) albo punkt do badania odkształceń.Więcej danych proszę-gdzie to jest,to skała czy może ściana,ruina,blisko zapory,osuwiska itp.