Odp: Połonina Krasna wzdłuż i dwa razy wszerz
Ja z przyjemnością przeczytałem tą relację ( za co szczególne ukłony dla osób które chciały ją stworzyć)
Wiedząc w jakiej kondycji jest nasze forum (dzięki nam) zacząłem wątpić czy ta relacja powstanie ?.
Udało się . Super...
Dzięki. a te ostatnie foty z zardzewiałego skansenu są kwintesencją tego regionu.
p.s. Żyjemy chwilą . a drugi raz nie zaprosi mnie nikt
2 załącznik(ów)
Mnie osobiscie skansen podobał się bardzo (bo czytałem o nim mało pochlebne opinie).
Zwraca uwagę data rozpoczecia II wojny
Załącznik 48281
A dla mieszkańca strefy nadgranicznej od zawsze (czyli mnie :) ) historyczna kapusta na nietypowego koloru słupie.
Załącznik 48282
Cytat:
Zamieszczone przez
Wojtek Pysz
No właśnie - jak nasze tatrzańskie Czerwone Wierchy, lecz jednak nie "czerwienieje". Niestety, nie dla wszystkich: Połonina Czerwona – Wikipedia, wolna encyklopedia
Cytat:
Zamieszczone przez
kulczyk1
Mnie osobiscie skansen podobał się bardzo (bo czytałem o nim mało pochlebne opinie).
Mnie też się podobał. Nie mam wielu zdjęć, bo z aparatem spacerowałem tu już kiedyś i tym razem mało fotografowałem.
Niegdysiejsze zdjęcia są w relacji z 2018 roku: http://forum.bieszczady.info.pl/show...l=1#post174492
Może Bartolomeo coś ciekawego dorzuci.
- - - Updated - - -
Cytat:
Zamieszczone przez
Tomnatyk
Może z rana mam wyłączone myślenie, ale nie zrozumiałem myśli przewodniej tego komentarza;-)
Witam.
Dziękuję za wspaniałą relację, miło było z Wami wędrować.
Nigdy nie byłem w tych rejonach i wątpię żeby mi się kiedykolwiek udało bo za cienki w nogach jestem. Z tym większą przyjemnością przeszedłem ową trasę wirtualnie. Dziękuję :-D
A ja też bardzo dziękuję. Dzięki Waszej relacji motywacja żeby pojechać TAM stała się jeszcze silniejsza :-)
Wytrzymałeś kolejny sezon bez wyjazdu na Ukrainę?
Cytat:
Zamieszczone przez
bartolomeo
Wytrzymałeś kolejny sezon bez wyjazdu na Ukrainę?
Tak wyszło. Ale za to spędziłem dużo czasu pod Magurą Łomniańską. :lol::-)
Cytat:
Zamieszczone przez
jojo
Tak wyszło. Ale za to spędziłem dużo czasu pod Magurą Łomniańską. :lol::-)
W takim razie jesteś usprawiedliwiony! :wink: Ale że wytrzymałeś...
Cytat:
Zamieszczone przez
Verid
za cienki w nogach jestem
Nasz wariant łączący dwa grzbiety był odrobinę trudniejszy, ale sama Krasna (z Ust-Czornej do Kołoczawy w szczególności - tak mi się wydaje, że podejście na starcie jest łatwiejsze) nie jest szczególnym wyzwaniem dla piechura.