Odp: Czym jest dla was bakcyl bieszczad?
@elaslob...mysle tez , ze czasami przestaje sie zauwazac co jest wokol. Staje sie to codziennoscia. Ale piekna codziennoscia....zazdroszcze.
@Szaszlyk.....ja z Katowic czesto autobusem jade. Raniutko i jestem w Sanoku pod wieczor. Dobre polaczenie bo nastepnego dnia juz od rana moge zaczac moje wedrowki. Pociag bardziej meczacy ale ma ten klimat ;-)
Bakcyl Bieszczadu....to bakcyl wędrowania ! Poznawania nowych gór, nowych ludzi, nowych przygod ! Także spotykania starych, zapomnianych znajomych i odgadywania; skąd my się właściwie znamy ! Swiadomość że w każdej chwili mogę się zatrzymac, tam, gdzie mi się spodoba ! Używając słów Jędrusia Połoniny : TAM GDZIE ZŁOŻĘ MÓJ KAPELUSZ TAM JEST MÓJ DOM !!!
Ehh, zima zima... a ja ciągle daleko od bieszczadów ale moze jesienia znów wyrusze. Wkazdym razie dla wszystkich stesknionych polecam webcam na tej stronie (Lutowiska z widokiem na Tarnice). Mimo zeobraz sie prawie nie zmienia jakoś tak miło sie pogapić na Bieszczadzkie tereny.
Pozdrawiam
p.s. Gawra na Serednim to juz legenda tylko ze jakoś nikt tam jeszcze nie widzial niedzwiedzia - dowodów brak ale tropów pełno:)
Fraszka.
Bakcyl to jest taki mikrob,
co go wdychasz na wędrówce.
Nie pomoze żaden medyk,
bo nie zamkniesz go w probówce.
Jeśli chodzi o szkodliwość,
raczej życiu nie zagraża.
Za to bardzo łatwo wszystkich,
Bieszczadami pozaraża.
Pozdrawiam "zarażonych". WUKA
Qwszem, jestem zarażony !!! Jeśli tylko opieka medyczna będzie opowiadac TAKIE fraszki i wiersze jestem gotów chorować i chorować.....!
bakcyl, to jest taki głupek
co ci wlezie w każdą dziurkę
czy od góry, czy pod górkę
nawet bardziej, gdy ma tupet
Cytat:
Zamieszczone przez
awanski
p.s. Gawra na Serednim to juz legenda tylko ze jakoś nikt tam jeszcze nie widzial niedzwiedzia - dowodów brak ale tropów pełno:)
Gawra to może legenda...a może nawet mit, ale jeśli spytasz Witka i Karolinę z Seredniego, to się dowiesz, że niedźwiedź odwiedza ich zimą - bywało, że podchodził pod dom (Karolina ma nawet zdjęcia) - czy był tej zimy ja nie wiem, bo mnie tam nie było:(
a propos bieszczadzkiej pomocy medycznej - polecam usługi niepublicznego, niefachowego i kosztownego Górskiego Ochotniczego Pogotowia Rabunkowego z placówką w SM "Kuźnia" :D ... tylko, że aktualnie nikt tam nie dyżuruje... chyba, że się mylę...
pozdrawiam
GOPRsp.ZOO
Nie wiem Domina co czujesz do GOPRU, lecz ta interpretacja skrotu jest bardzo niewłaściwa i obrażająca !!! Nigdy nie byłem związany z GOPREM i nigdy nie byłem ich klientem ! Czasem żartuję że jestem ich niedoszłym klientem ! Wiem że ludzie którzy tam są, to rzetelni ludzie gór ! Wiem co mówię, bo po górach chodzę od dziecka, a mam sześdziesiąt lat ! Nie znam powodów dla ktorych ich obrażasz, lecz to bardzo niewłasciwe miejsce by rzucać takie kalumnie !!!
Cytat:
Zamieszczone przez
Klobuk
Nie wiem Domina co czujesz do GOPRU, lecz ta interpretacja skrotu jest bardzo niewłaściwa i obrażająca !!! Nigdy nie byłem związany z GOPREM i nigdy nie byłem ich klientem ! Czasem żartuję że jestem ich niedoszłym klientem ! Wiem że ludzie którzy tam są, to rzetelni ludzie gór ! Wiem co mówię, bo po górach chodzę od dziecka, a mam sześdziesiąt lat ! Nie znam powodów dla ktorych ich obrażasz, lecz to bardzo niewłasciwe miejsce by rzucać takie kalumnie !!!
Mam 54 lata. Z resztą wypowiedzi Klobuka się zgadzam.
Pozdrawiam
P.S.
Klobuk. Będę pod koniec stycznia lub na początku lutego w Twoich okolicach. Daj znać na P.W. gdzie Cię szukać.