Odp: Wolosate opanowane przez "Zajazd pod Carynska"
Kasiek, wątek bardzo pouczający - a jego wiek? - chyba nieważny.
Góry przetrwają wiele pokoleń, a moralność i mentalność ludzka mimo postępów techniki pozostaje podobna.
Ja np, mimo że dopiero zaczynam poznawać tę piękną krainę, sporo nauczyłem się z takich wątków, których - jeśli nikt by nie odkopał - nigdy bym nie znalazł.
Wróciłem właśnie z UG i niestety w kwestii Zajazdu niewiele się zmieniło. Od lipca zmiana dotyczy tylko okien. Budowa stanęła, podobno z braku funduszy. Mam nadzieję, że do nastepnego sezonu skończą choć zaczynam sie obawiać o tą inwestycję. Chyba z za dużym rozmachem ja zaplanowali.
Ja tak a propos tego "opanowania" tytułowego chciałem zapytać. Czy pod koniec listopada to wołosacki sklep i bar czynne, czy zakupy w ustyrzkach?
Co do baru i sklepu w Wolosatym to nie wiem jak teraz. Ale uwaga - w sierpniu cieple jedzenie w barze kuchnia wydaje od ..13:-) do tej godziny tylko zimna zupa:twisted:
A co do inwestycji w UG - no ponoc brak funduszy ale i - jak stwierdzili miejscowi -nie tylko. Maja swoje teorie,ale nie bede pisac, bo bedzie na mnie...ze wydziwiam. Strata dla calych UG, bo nie ma gdzie przycupnac i nie ma grzanego wina...;)
Wczoraj sklep był czynny, bar zamkniety.
Pozdarwiam
Bertrandzie piękne dzięki za informację. Mam wielką nadzieję, że uda mi się zrobić z niej użytek.
Powodzenia, ale pamiętaj, że "wczoraj" oznacza długi łikęd, a po nim sytuacja może się zmienić....
Witam Wszystkich na forum, odgrzebałam stary wątek, bo mam do Was pytanie. Właśnie dostałam wiadomość, że w Wołosatem nie działają hotelik i bar, pozostał tylko sklep. O ile przetarg na bar został ogłoszony, o tyle o hoteliku nie wiedziałam, a chciałam właśnie znów się wybrać do Wołosatego... Czy ktoś może wie coś więcej? Pozdrawiam
Z tego co wiem bar zamknięty a hotelik w trakcie rozbiórki.
Dzi. Ma ktoś może zdjęcie takiego rozbieranego hoteliku?