Odp: Obsunęła się droga...
Chciałbym przypomnieć że osuwisko na Sawkowczyku wciąż jest czynne. Powstało z tej samej przyczyny(zatykające się zbyt małe przepusty pod drogą) i z tego co widziałem wracając z Otrytu, po wiosennych roztopach mieszkańcom Polany i Rajskiego pozostanie tylko "trasa wolnego ruchu" przez Skorodne, i to pod warunkiem że bobry nie zaplanują inaczej.Bo będzie sytucja szach mat: dwa osuwiska i boberki zalewajace ostatnią drogę.Vide "tukej na tym monitorku": http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...a0e9c1954.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...0b2fe2368.html To tak na marginesie... Mam nadzieję że konferujący poruszyli ten problem...
Może trzeba wysłać te zdjęcia do Urzędu Gminy?
Jak chcesz to wyślę im linki:mrgreen:
To może zastanowić sie nad awaryjną drogą z Rajskiego do Sękowca. Rezerwat rezerwatem, ale chleb się przyda.
4 załącznik(ów)
Aktualne zdjęcia obsuniętej drogi zrobione w niedzielę. Przepraszam za jakość.
Pozdrawiam
Prawdopodobnie droga nie będzie zrobiona przed sezonem letnim 2008 r.
Wójt zamiast urządzać telekonferencje powinien zakasać rękawy i lobbować na rzecz przyśpieszenia prac np u Pani Łukaciejewskiej. W innych tego typu przypadkach rząd udzielał tzw. dotacji celowej.
A poprawili coś drogę przez Skorodne?
Nie. Ale ona ma swój klimat. Coraz mniej takich jest w Bieszczadzie.
Młody wrócił dzisiaj ze szkoły i mówi "od stycznia autobus już nie będzie jeździł przez Skorodne " Więc pewnie droga nie dla wszystkich jest urocza. Ja akurat czasem (zwłaszcza na wiosnę) lubię tam przemknąć z pewnością ,że nikt z za zakrętu nie wyskoczy. A i bobry lubię pooglądać.
Mogliby za jednym zamachem poprawić obydwie drogi...wiem,że to tylko marzenia...ale czasami tylko to zostaje..swoją drogą i Skorodne mogłoby na tym skorzystać, a nie jak zawsze pozostawać z boku..
jasne ze skorodne by skorzystalo- mozna by jeszcze McDonalda postawic coby korzysc byla jeszcze wieksza ;)