pierwsze to chata nie daleko Czeremchy a Pliszka odgadnięte bez pudła.....
A co do pisania relacji to się nadal naradzamy.... jak to zrobić.....
Ale widzę że się niektórzy złamali ..... ;)
Wersja do druku
pierwsze to chata nie daleko Czeremchy a Pliszka odgadnięte bez pudła.....
A co do pisania relacji to się nadal naradzamy.... jak to zrobić.....
Ale widzę że się niektórzy złamali ..... ;)
I jeszcze kilka z krótkiego pobytu we Lwowie
Witam
Proszę o pomoc w identyfikacji "zagranicznych" górek widzianych z Bukowego berda. Pierwsze zrobione było w kierunku Sianek a drugie wiadomo. Z góry dziekuję.
Na drugim zdjęciu
-na ostatnim planie masz Borżawę
-na dalszym planie (od lewej) Ostry Wierch, Pikuj (szpiczasty) , Wielki Wierch (rozlazły), Listkowanie i Starostyna (tam połonina skręca)
- na pierwszym planie też ładne górki.
Trochę trudniej z pierwszym zdjęciem , bo na nim jest pełno podobnych
obstawiam ze od lewej Skolskie, potem te w okolicy Sławska i na prawo (najdalej) Arszyca ? chyba przesadziłem z tą Arszycą !
A na pierwszym planie dolina Boberki albo Wołczego. Przydałaby się lepsza jakość , aby rozpoznac więcej szczegółów
Spróbuj powiesić to na zewnetrzym serwerze.
Dzięki wielkie, zobaczę czy nie mam czegoś w lepszej jakości (ale obawiam się że nie bardzo :-( , straaaśnie to daleko jest). Czy to są Gorgany?
To nie są Gorgany.
Witam Wszystkich!
To mój pierwszy post na tym forum, ale nie pierwsza na nim wizyta (zaglądam tu od dawna dosyć regularnie). Na codzień udzielam się tutaj: http://www.dalekieobserwacje.eu/ .
Ponieważ widzę, że autor ma mały kłopot z identyfikacją pierwszego zdjęcia postanowiłem pomóc (fotka z opisem w załączniku).
Zrobiłem to na tyle dokładnie, na ile pozwalały mi warunki w pracy (gdzie ten opis wykonałem :-)).
Większość z widocznych na zdjęciu szczytów znajduje się w otoczeniu Tysowca (znanego Wam na pewno wschodniokarpackiego ośrodka sportów zimowych)- a więc w granicach 35-40 km odległości od Bukowego Berda, za wyjatkiem widocznego na ostatnim planie pasma Zełemina w odlegości ok. 60 km, a znajdującego się na SE od Skola już za rzeką Opór.
Dziekuję bardzo, myślałem że to sporo dalsze górki. Pozdrawiam
Luki :
.Cytat:
Witam Wszystkich!
To mój pierwszy post na tym forum, ale nie pierwsza na nim wizyta (zaglądam tu od dawna dosyć regularnie). Na codzień udzielam się tutaj: http://www.dalekieobserwacje.eu/ .
Ponieważ widzę, że autor ma mały kłopot z identyfikacją pierwszego zdjęcia postanowiłem pomóc (fotka z opisem w załączniku).
Zrobiłem to na tyle dokładnie, na ile pozwalały mi warunki w pracy (gdzie ten opis wykonałem :smile:).
Większość z widocznych na zdjęciu szczytów znajduje się w otoczeniu Tysowca (znanego Wam na pewno wschodniokarpackiego ośrodka sportów zimowych)- a więc w granicach 35-40 km odległości od Bukowego Berda, za wyjatkiem widocznego na ostatnim planie pasma Zełemina w odlegości ok. 60 km, a znajdującego się na SE od Skola już za rzeką Opór.
Pięknieś to chłopie rozgryzł, aż miło popatrzeć. Wynika z tego że błądząc w okolicach Skolego i Sławska można wypatrywać Bukowego Berda.
.
skylux :
Jak na tą porę roku to i tak miałeś fantastyczną widoczność.Cytat:
Dziekuję bardzo, myślałem że to sporo dalsze górki.
Nie wiem dlaczego, ale wiem że najlepszej widoczności można się doczekać zimową porą, lato generalnie skraca dystanse.