Odp: Tragedia w Katyniu - Prezydent RP Lech Kaczyński nie zyje
To już wczoraj te zdjęcia były. Zacytuję z forum lotniczego kawałek.Czy aby te żarówki wymieniane pospiesznie po katastrofie to nie jest klucz do określenia przyczyny katastrofy?
Nie. To nie lampy sprowadzily samolot 2km przed pasem na wysokosc ponizej bezpiecznej.
A to już moje: pytanie otwarte jest ciągle, dlaczego samolot znalazł się tak nisko.
bo miał zamiar wylądować!
Był poniżej wartości minimalnych do lądowania. I teraz pytanie dlaczego?
Zobaczymy czy poznamy odpowiedź na to pytanie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
dlaczego samolot znalazł się tak nisko.
Gdyby ktoś znał odpowiedź na to pytanie zbędne byłoby śledztwo prowadzone przez prokuratury dwóch krajów. Zbędne były badania szczątków samolotu, odsłuchiwanie nagrań z czarnych skrzynek i przepytywanie świadków.
Gdyby dało się na to pytanie odpowiedzieć ot tak, z marszu, to prawdopodobnie dało by się tej katastrofie zapobiec.
Równie dobrze możesz od razu pytać: dlaczego się rozbił?
No właśnie dlatego się rozbił, że był poniżej wartości minimalnych do lądowania, zahaczył skrzydłem drzewo itd. To już wiadomo.
Ale dlaczego był poniżej tych wartości?Myślisz,że się dowiemy?skoro od razu (jeszcze nie znaleziono czarnych skrzynek) powiedziano, że to nie wina samolotu i samolot był sprawny.
Zdaję się na specjalistów. Nie będę dywagował i szukał trzeciego dna w każdym zdjęciu, plotce czy w podłej jakości filmie z sieci. Tobie radzę to samo.
Dziękuję za Twoje rady. Nie czerpię swojej wiedzy na ten temat z każdego zdjęcia, plotki czy w podłej jakości filmu z sieci, a z forum dla lotników. I właśnie oni się ciągle zastanawiają nad tym jak to się stało, że znalazł się ten samolot poniżej minimalnych wartości. Mnie interesuje dlaczego tak się stało jak się stało, a w rosyjskich specjalistów hmmm jakoś nie wierzę. Przez kilkadziesiąt lat specjaliści zza Buga twierdzili, że odpowiedzialni za Katyń są Niemcy.
Cytat:
Zamieszczone przez
WUKA
bo miał zamiar wylądować!
podoba mi się ta logika :)
Nie zależnie jaka jest prawda,my dowiemy się takiej prawdy jaką oni będą chcieli,żebyśmy my znali. Wiec my możemy się dużo domyślać,a prawdy dowiemy się może po latach tak jak o Katyniu czy gen. Piułsudzkim. Ale porozmawiać zawsze można!!!
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
Mnie interesuje dlaczego tak się stało jak się stało
Wielu z nas to interesuje, ale od siedzenia przed komputerem i przeglądania kolejnych for nie zmądrzejemy. Nawet najlepsi specjaliści piszący teraz na forum lotniczym są pozbawieni dostępu do faktów - ich zdania i opinie to tylko hipotezy oparte na ich wiedzy, przeczuciach i wygrzebanych w sieci zdjęciach, plotkach i podłej jakości filmach.
Ja, być może naiwnie, wierzę, że komisje badające katastrofę przedstawią nam rzeczywistą wersję wydarzeń.