Odp: Pytanie "techniczne" do Admina
Przy próbie otwarcia strony forum pojawia się komunikat:
Strona zgłoszona jako dokonująca ataków!
Strona forum.bieszczady.info.pl została zgłoszona jako strona stanowiąca zagrożenie i została zablokowana zgodnie z ustawieniami bezpieczeństwa.
Tego rodzaju strony mogą próbować instalować oprogramowanie wykradające poufne dane, używające komputera do pośredniczenia w atakach lub uszkadzające system.Niektóre szkodliwe strony celowo rozpowszechniają niebezpieczne oprogramowanie, ale większość z nich działa na serwerach, na które nastąpiło włamanie.[/I]
Bać się?
Podaj proszę więcej szczegółów. Jaki system operacyjny, jakie oprogramowanie antywirusowe, jaka przeglądarka, jaki program zgłasza incydent bezpieczeństwa (przeglądarka, program antywirusowy?). Modzi nic tu nie pomogą (poza informacją, że u nich wszystko działa jak należy) ale jak Admin będzie miał pełną informację to łatwiej będzie mu odpowiedzieć.
PS Może być na PW do Admina jak nie chcesz tutaj.
Ja mam od wczoraj to samo. Pojawia się za każdym razem przy próbie wejścia na stronę (i jest troszkę irytujące). Jeśli Adminowi w czymś to ułatwi diagnozę to wysyłam PW.
2 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
bartolomeo
Jaki system operacyjny, jakie oprogramowanie antywirusowe, jaka przeglądarka, jaki program zgłasza incydent bezpieczeństwa (przeglądarka, program antywirusowy?).
Wszystkie systemy operacyjne. Przykład z Firefox w Ubuntu, to samo zgłasza Firefox oraz Chrome w Windows 7.
Załącznik 29524 Załącznik 29523
Dzięki za odzew. Myślę, że wiadomości do diagnozy już są, kolejnych PW proszę już nie wysyłać bo skrzynkę Adminowi zablokujemy :wink:
Teraz wydaje się być wszystko w porządku. A w ogóle wyglądało to na zewnętrzny atak.
U mnie nadal ostrzeżenia się pojawiają.
Dzialam w temacie.
Forum jako takie jest czyste.
Joomla ktora byla zainstalowana na bieszczady.info.pl polegla pod naporem ruskich hakierow :) Joomla juz jest przeszloscia, mail do Google zostal wyslany. Komunikat w googlach powinien zniknac w ciagu kilkunastu godzin.
Czy to normalne, że powiadomienia o nowych postach przychodzą z adresu lesko@globalrealestate.pl?