Odp: Dwernik-Zatwarnica-Nasiczne
Pole namiotowe w Dwerniczku, Nasicznem (baza ZHP), Berehy G. W Zatwarnicy nie ma pola, jest schronisko Ostoja. Sąsiadko, mapę kupisz w Gdańsku bez problemu, a na mapie są oznaczone pola namiotowe. Zanim zainwestujesz w mapę to na www.bieszczady.pl znajdziesz mapę i posprawdzasz to, co napisałem i znajdziesz jeszcze więcej. W Dwerniczku do kąpieli jest San, w Nasicznem potok, sklepy w zasięgu kilkunastu minut marszu.
Długi
Cytat:
Zamieszczone przez
długi
Nasicznem (baza ZHP),... w Nasicznem potok, sklepy w zasięgu kilkunastu minut marszu.
Długi
Baza ZHP w Nasicznem zabita dechami na głucho.
Hmmm... szkoda z tym Nasicznem, to miejsce jakos najbardziej mi pasowalo. Co do Berehow to te takie namiociki mam zaznaczone na mapie hehe ;) ale czy duzo tam narodu?
pozdrawiam sasiadow blizszych i dalszych :-D
Cóż, miejsc gdzie pola są nieczynne jest więcej w Bieszczadach. W większości wypadków nikt nie robił problemów, gdy tam się rozbijałem z namiotem. Wyjątkiem był teren prywatny. Warunek - zachować się porządnie, nie robić bałaganu. Na mapie nie pisze "już nieczynne". Dotyczy to pól będących w gestii nadleśnictw, baz studenckich, stanic harcerskich. Nocowałem na terenia bazy Rabe w listopadzie (nieczynna) i nikt się nie czepiał. Pole w Duszatynie też jest nieczynne od kilku lat i nikt nie robi z tego powodu problemu. Najlepiej zapytaj na miejscu leśniczego.
Długi
Gdybyś miał chęć nieco zboczyć z trasy, to polecam Suche Rzeki i tamtejszą Ostoję ZHP. Nie wiem co prawda jak teraz, ale jeszcze niedawno można było się tam rozbić.
2 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
krysp
jeszcze niedawno można było się tam rozbić.
Można. Jedyny minus to 5km do sklepu w Zatwarnicy - no i ewentulanie dochodzenie do zatwarnicy jeśli robi si wycieczki w tamtym kierunku.
Zawsze można zapytać jeszcze w Sękowcu - na tej łące poniżej ośrodka czasem stoją namioty. Do sklepu wystarczy przejść przez rzekę.
Sękowiec fajny, bardzo mozliwe ze na chwile zapuszcze tam korzonki a raczej sledzie ;) to bedzie dobre miejsce na poczatek, a co dalej to pewnie sie okaze na miejscu. A Suche rzeki tez leza w zakresie moich zainteresowan, wiec pewnie tez tam zawine.
pozdrawiam
iskierka (lub ognik w wersji w spodniach hehe ;) )
Kiedyś miałem okazję nocować na łące należącej do ośrodka BARR w Zatwarnicy. Świetne miejsce zaraz obok potoku. Do sklepu jest także kilka kroków. Z całą pewnością panie pracujące w ośrodku (z resztą bardzo miłe) nie powinny mieć nic przeciwko rozbiciu się na jedną noc, tym bardziej że owa łąka nie znajduje się za ogrodzeniem ośrodka tylko po drugiej stronie drogi.
Dzieki za wasze cenne uwagi i byc moze do zobaczenia gdzies w okolicy.
Iskierka
Wkrótce jadę w Bieszczady.Ostatni raz byłem tam jakieś dwadzieścia pięć lat temu:neutral:.W pamięci utkwił mi pomnik generała Świerczewskiego(wtedy bohatera narodowego)Zamierzam odwiedzić te miejsce raz jeszcze.Moją bazą wypadową będzie ośrodek wczasowy Sękowiec8-)Wybrałem te miejsce bo lubię ciszę i spokój.
ps.
Jest to mój pierwszy post na forum,więc witam wszystkich serdecznie8-)