Odp: Wielki Bieszczadzki Sturmfahrt
Cytat:
Zamieszczone przez
Ostatni_Mohikanin
TTrudno dyskutować z kimś, kto uważa, że zawsze ma rację i nie przyjmuje argumentów.
I żeby moja dezaprobata była dokładnie zrozumiana dodam, że relacja mi się podobała, natomiast rażą mnie Twoje wypowiedzi dotyczące innych forumowiczów.
Jasne,jestem nieomylny. Jestem neonazistą i w dodatku spamującym trolem. "Wielu" osobom przeszkadzają moje wypowiedzi,a nikomu to, że robi się tu ze mnie wielbiciela zbrodniarzy wojennych spod znaku swastyki. No - chyba, że wiele osób potępia joorga za te słowa, ale nikt tego nie wyraża publicznie. Kończę komentowanie tego wątku. Piszcie o mnie co chcecie. Wolę się zająć pisaniem swojego artykułu o 100 Jg. Div. do "Magur"...
Chłopy, wyluzujcie.
Takie pytanie retoryczne: czy doczekam na tym forum wątku historycznego, który nie zakończy się pyskówką?! :| Recepta jest niby taka prosta: można się różnić, ale bez osobistych jazd. Na razie KAŻDY tutejszy wątek poruszający tematy przeszłości kończy się wzajemnym obrażaniem i personalnymi wycieczkami. I obie strony są siebie warte - każda bije się w cudze piersi, każda chce mieć ostatnie słowo, żadna nie potrafi powstrzymać się przed obelgami - czy to w formie przewrotnych pytań, czy łacińskich maksym. Że to niby nie atak. Żenua... Naprawdę nie potraficie inaczej?!
Jeśli nie wyhamujecie, wartościowy wątek pójdzie do kosza, a Wy będziecie mogli sobie pogratulować.
Marcowy spokojnie ... i nie strasz koszem , poczytaj całość wpierw, zanim osądzisz, najprościej to wywalić do kosza jest i mieć święty spokój.
Nie pierwszy raz jako Moderator nie doczytujesz "do końca" a wkraczasz po czasie.
Jak już wcześniej informowałem od czwartku do soboty odbywały się w Rymanowie Dni Pamięci o Społeczności Żydowskiej Rymanowa. W sobotę odbyłem dłuższy spacer po Rymanowie z Panem Mosze Barthem. Urodzony w Rymanowie w 1927r Pan Barth ma fantastyczną pamięć (oczywiście poddałem ją testowi). Oczywiście interesował mnie wrzesień 1939 oraz położenie sklepów, piekarni itd. W pewny momencie Pan Barth mówi ,, w przewodniku napisano, że istniało getto w Rymanowie jest to nieprawda tu nie było miejsca na getto " Owszem spędzono tu Żydów z okolicy ale sprawę rozwiązano inaczej.
Sam spotkałem się nawet z taką informacją, ze właścicielem jednej z kamienic gdzie sklep miał Szechter jest Pan Adam Michnik. Autor usłyszał plotkę i nawet nie zadał sobie trudu żeby ją sprawdzić ( Szechtera - właściciela sklepu i innych Żydów 13 sierpnia 1942r wywieziono do komory gazowej a Pan Michnik urodził się w Warszawie w 1946r.)
Więc proszę aby przy pisaniu artykułu o 100 Jg. Div. wszystkie relacje i wspomnienia jeszcze raz przeanalizować.
bogdan64 - artykuł o 100 Dywizji Strzelców do "Magur" będzie dotyczył okresu VIII-X 1944 r. i walk na i w okolicy grzbietu granicznego w Bieszczadach. O Rymanowie nie będzie tam ani słowa. Natomiast o 1 DGór. będę kiedyś na pisał osobny tekst i na pewno krytycznie podejdę do wielu obiegowych informacji nt. wydarzeń z dni 8-12 IX 1939 r.
Cytat:
Zamieszczone przez
joorg
ps Marcowy spokojnie ...
Jestem spokojny jak zdechły lew.
Cytat:
Zamieszczone przez
joorg
nie strasz koszem
Moderatorzy nie straszą, moderatorzy przepowiadają przyszłość.
Cytat:
Zamieszczone przez
joorg
poczytaj całość wpierw, zanim osądzisz,
Przeczytałem do końca, nawet parę razy. Więcej nie dam rady, bo mnie zemdliło.
Cytat:
Zamieszczone przez
joorg
najprościej to wywalić do kosza jest i mieć święty spokój.
Masz całkowitą rację. Twoje zdanie podzielają osoby zgłaszające Twoje posty do moderowania jako niezgodne z regulaminem.
Cytat:
Zamieszczone przez
joorg
Nie pierwszy raz jako Moderator nie doczytujesz "do końca" a wkraczasz po czasie.
Konkrety. Kiedy to "nie doczytałem do końca i wkroczyłem po czasie"?
A teraz wyrzucam offtopy i wycinam wypowiedzi ad personam. Każdy kolejny post nie na temat będzie potraktowany zgodnie z regulaminem. EOT.
Za dwa miesiące wybieram się na kolejny odcinek szlaku granicznego: Ustrzyki Górne-Ustrzyki Dolne. Wyprawę tą ochrzciłem nazwą: "Wielki Bieszczadzki Sturmfahrt 2 - Rückkehr in Bieszczaden". Relację wrzucę w tym samym wątku :smile:
fajnie się czytało. czekam na kolejną relację.
sam mam w planach wyskoczyć na graniczny z Łupkowa do UG.
przy okazji. gdzie na trasie są miejsca na awaryjny nocleg w październiku? jakieś miejsca bez konfliktu z prawem :) (wiem, że wszędzie jak trzeba to można, ale może któraś wiata jest sprawniejsza? jeśli macie zdjęcia wiat, to poproszę na tomq3@o2.pl)
Luten zaspales?;)
najciekawszy watek na forum a ty nie dajesz drugiej czesci;(
("Wielki Bieszczadzki Sturmfahrt 2 - Rückkehr in Bieszczaden".)
daj duzo zdjec i ciekawych opisow ,jak sie komus nie podoba niech tego nie czyta i nie komentuje
z ciekawego tematu zawsze jacys poprawni probuja zrobic dno,
a to mu sie naszywka nie podoba, a to znowu cos innego,
propozycja z mojej strony dla tych panow- fotografowac stokrotki,i moczyc nogi w sanie utrwalajac to na zdjeciach,
do tematow takich jak Leuthen robi nie zblizac sie,
to jest cos wiecej niz lazenie po ustrzykach gornych
z dwoma kijkami od nart w lapach i podniecanie sie na widok miejscowych pijaczkow ktorzy pija plyn do mycia naczyn,
ubabrani w blocie ,i ubrani w ubranka ktore kupili na swoj slub w latach 60-tych
pozdro!