Odp: KIMB 2016- lista obecności
Po burzliwej dyskusji nad repertuarem zdecydowaliście, że na KIMBie zobaczymy dwie nowelki Jerzego Janickiego "Hasło" i "Wolna sobota". Cena biletów (łącznie) 20 zł.
"Hasło", reż. Henryk Bielski, 1976 r.
W rolach głównych Wirgiliusz Gryń, Mariusz Dmochowski, Jerzy Turek, Jerzy Nowak, Ewa Żukowska, Mieczysław Voit, Franciszek Trzeciak
54 min.
Plenery nagrywane w Zatwarnicy i Nasicznem, m.in. w parku konnym, który będzie nas gościć.
"Wolna sobota", reż. Leszek Staroń, 1977 r.
W rolach głównych Wojciech Siemion, Mieczysław Górkiewicz, Maria Kaniewska, Ryszard Kotys, Zdzisław Wardejn, Jerzy Łapiński
37 min.
Howk!
Znakomity wybór, a szczególniej jak dla mnie "Wolna sobota"
Oprócz destylatów ,co trzeba przywieźć ,ja melduje się w Zatwarnicy 18,5,2016 , chciałbym się przygotować od strony prowiantowej (to mój pierwszy raz) .
Cytat:
Zamieszczone przez
tomasz8278
Oprócz destylatów ,co trzeba przywieźć ,ja melduje się w Zatwarnicy 18,5,2016 , chciałbym się przygotować od strony prowiantowej (to mój pierwszy raz) .
Tak naprawdę to, na co masz ochotę. Będzie ognisko, więc jakąś kiełbaskę. Oprócz tego przywieź dobry humor.
Ja przyjeżdżam 20-tego. Wieczorem mógłbyś wpaść do barku w Sękowcu. W sobotę w planach Dwernik Kamień na szczycie w samo południe. Zobaczymy, czy pogoda nie zweryfikuje tego.
W okresie „okołokimbowym” będę kwaterował po drugiej stronie Połoniny Wetlińskiej, ale w związku z uczestnictwem w KIMB zarezerwowałem już sobie nocleg w Zatwarnicy z 21 na 22 maja.
Do Zatwarnicy planuję dotrzeć pieszo. Jeżeli sobotnia wyprawa na Dwernik Kamień (Holicę) jest aktualna, to wszedłbym tam od strony Nasicznego. Myślę, że ok. godz. 12 - 13 już mógłbym się tam znaleźć.
Przykro byłoby mi jednak nikogo z Was tam nie zastać. Mam zatem prośbę do Piskala, aby złożył tu przyrzeczenie, że - z jakąś mniej lub bardziej liczną „grupą zorganizowana” - naprawdę wybierze się w tym czasie na Dwernik Kamień. Bo w przeszłości to z realizacją zaplanowanych wycieczek „kimbsmenów” różnie już bywało.:evil:
Poprzednio miałem zamiar dojścia do Zatwarnicy przez Przełęcz Orłowicza i tylko wzmianka o inauguracji XV KIMB na Dwerniku Kamieniu spowodowała zmianę tamtej trasy.
Co do liczebności grupy nie składam żadnych przyrzeczeń, bo może się okazać, że będę sam. Najprawdopodobniej jednak przynajmniej z Wojtkiem Myśliwcem. Staraj się jednak być bliżej 12, bo to i chwilę trza posiedzieć, cóś łyknąć, a chciałbym po drodze odwiedzić sklep, bo jako niezmotoryzowany zaopatrzenie, i tu wcale nie mam na myśli mokrego, muszę uzupełniać na bieżąco.
Czuj się zatem umówiony. Zejdziemy pewnie stałą trasą , prosto ze szczytu do szutrówki i do wodospadu, potem na chwilę wiata pod sklepem. Pewnie to już będzie koło 15.
A w piątek, przypominam, spotkanie w barku w Sękowcu. Powiedzmy o 19.30. Jakby ktoś chciał się ze mną kontaktować, to namiary do mnie przez moją stronę. Czyli trzeba najechać myszką na ptaszka poniżej;)
Zawsze może zdarzyć się wypadek losowy, i w ogóle nie dotrę w Bieszczady, ale jakby co, bilety na Polskiego Busa już mam kupione:-P
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
trzeba najechać myszką na ptaszka
Tylko bez świntuszenia... 8)
Postaramy się dołączyć w piątek wieczorem w barku i w sobotę w samo południe. Nie mam pod ręką mapy, może pamiętacie: ile trwa wejście na Dwernik-Kamień z Sękowca?
Cytat:
Zamieszczone przez
Marcowy
Nie mam pod ręką mapy, może pamiętacie: ile trwa wejście na Dwernik-Kamień z Sękowca?
Od mostu, na spokojnie, dwie godziny.
Cytat:
Zamieszczone przez
Piskal
Od mostu, na spokojnie, dwie godziny.
Zgadzam się - za wyjątkiem tym "na spokojnie".
Dwie godziny (od mostu na Sanie w Sękowcu na sam szczyt Dwernika Kamienia) to już niezły czas. Ale mam na myśli przejście pierwszego odcinka stokówką w kierunku Nasicznego, a potem w prawo i lasem pod górę.
Z OP robiliśmy tę trasę w 1 godz. 45 min., dosyć ostro zasuwając.
Gdyby w grę wchodziło towarzystwo niewprawionej płci pięknej, to raczej bym sugerował 3 godz.
W dniach przedKIMBowych też będę w okolicy więc mam nadzieję, że gdzieś uda mi się na forumowiczów natrafić :))