-
Odp: Zaproszenie do zabawy, czyli nowa puszka geocache.
Umarł król niech żyje nowy król, postanowiliśmy reaktywować nową skrzynkę na Matragonie, jest już gotowa do szukania, dobrze by było żeby co najmniej miała takie zainteresowanie co już nie istniejąca, zapraszam do szukania.
Link na namiary:
http://ocpl.geofizyka.pl/viewcache.p...=1&desclang=PL
-
Kuku z daleka- a tak zajrzałam sobie do poczty i co widzę? Aktualizacja :)))
Niestety... Zbóje, Leśne Stwory i Potwory rozgrabią puche przede mną :(
Przyjadę z Dala dopiero na sierpień :) Znowu mam ochotę trochę na slodkie i niesłodkie :)))
Całusy dla wszystkich z Krainy "Żabojadków" :)))
-
Dla ułatwienia wklejam link z filmem gdzie też jest między innymi pokazane jak przebiega akcja chowania skarbu.;) :-)
http://www.youtube.com/watch?v=VPo_pdEOMeY
-
A ja pokażę, jak przebiega akcja odkrywania skarbów:
Poszukiwanie skarbów w Bieszczadach
-
Żeby nie zakładać nowego wątku.
http://www.bezdroza.com/serwis/main....206&newsletter
W Bieszczadach zabawy wprawdzie nie będzie, ale może będą ukryte przewodniki.
-
Odp: IX Kongres IMB
Czy program też w tym wątku?chyba tak bo inszego nie znalazła.
Kochane "Cyferki" ile można wyniuchać keszy w Bieszczadach nie posiadając auta?Bo może by mi się kumpelę udało wyciągnąć na kesze w maju :mrgreen:
Ale byście mieli wspólnych tematów do rozmów nocnych-ja już się boję :-D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
Kochane "Cyferki" ile można wyniuchać keszy w Bieszczadach nie posiadając auta?
Przecież nie chodzi Ci o ilość. Jest z czego wybierać: 172 skrzynki geocache w Bieszczadach na dzień dzisiejszy.
Chętnie się spotkamy z Twoją kumpelą.:smile:
-
Otóż właśnie, że o ilość :mrgreen: bo nie wyciągnę jej na jedną czy 2 skrzyneczki ponad 700 km w jedną stronę.
Renata im więcej tym lepiej, no i im fajniejsze tym lepiej, z tej z Kozubnika co ma 25 rekomendacji to chodziła 3 dni dumna jak paw. Ale ona nie zabiera z nich nic, chyba, że krety
-
Do Moderatorów..., jako że "geocache bieszczadzkie odżywa" ,to czy istnieje możliwość scalenia wątków dotyczących tego tematu?
np. tego i http://forum.bieszczady.info.pl/showthread.php?t=2091
-
Odp: Geocache w Bieszczadach
-
Oooo, czyli był taki topic!
Fajnie dzięki!!!
To kto się jeszcze w to bawi?
I jakie macie nicki na opencachu?
Wojtka znalazłam;-) ma taki sam
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krysia
Oooo, czyli był taki topic!
Fajnie dzięki!!!
To kto się jeszcze w to bawi?
I jakie macie nicki na opencachu?
Wojtka znalazłam;-) ma taki sam
Ja się bawię, czasami, na opencache'u mam nick, niespodzianka, Piskale.
-
Ja wróciłam do swojego ircowego jeszcze jaworek :mrgreen:
http://www.opencaching.pl/viewcache.php?cacheid=8678
a w łykend chcę tu wejść, ale się boję z moim lękiem wysokości, to jakaś masakra;-)
w centrum miasta hihihi
założona przez...księdza!;-))
-
Odp: Demontaż pomnika na zboczu Chryszczatej?
Dobra dobra, tak jak ze zniczami nie;-)))Ale kesza byś mógł tam założyć w sumie;-)
-
Na Chryszczatej już jest i założony przez Wojtka właśnie :)
-
Ano jest, ale nie pod/koło pomnika;-)
No dobra to ja tam założę;-))))
-
Zakładanie geocachu w okolicy pomnika nie jest dobrym pomysłem, ponieważ szukający mogą natrafić na granaty których jest tam mnóstwo, mogą to potwierdzić poszukiwacze militariów.
-
A niedaleko na Chryszczatej to już nie ma granatów?Albo na Magurycznem?a to Twoje skrzyneczki Wojtku;-))
Tak, ja pod tą ruinką pomniczka założę kesza;-))
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Wojtek1121
Zakładanie geocachu w okolicy pomnika nie jest dobrym pomysłem, ponieważ szukający mogą natrafić na granaty których jest tam mnóstwo, mogą to potwierdzić poszukiwacze militariów.
Wojtek może pomysł Krysi jest tylko dla orłów i będą to kesze z pewną dozą niepewności albo znajdę granata albo nie znajdę granata. Ale ile przy tym będzie emocji.
-
tak czy siak .. się rozerwiesz:mrgreen:
-
Czasem można i natknąć się na inne żelastwo;)...i nie tylko kole Chryszczatej.
http://a.imageshack.us/img827/318/dscf1659h.jpg
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Ajger
Dobra dobra, tak jak ze zniczami nie;-)))Ale kesza byś mógł tam założyć w sumie;-)
Na Chryszczatej już jest i założony przez Wojtka właśnie :)
za bardzo nie ogarniam co to jest ta "kesza" - można prosić o przybliżenie ??
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Biały 13
za bardzo nie ogarniam co to jest ta "kesza" - można prosić o przybliżenie ??
http://pl.wikipedia.org/wiki/Geocaching :-D
-
-
źródełko: http://www.isanok.pl/aktualnosc/id12...elic-sie-swoim
Cytat:
Leśnicy z Cisnej zachęcają do dołączenia do zabawy. Tym razem nową ofertą dla turystów jest geocaching. Zabawa polega na odnajdywaniu w terenie ukrytych skrzynek z tajemniczymi przedmiotami. Pierwsi zainteresowani już wyruszyli w drogę!
Pomysłodawcą zabawy jest Mateusz Świerczyński z Nadleśnictwa Cisna. - O tym pomyśle osłyszałem w radio. Geocaching był uruchomiony w jakimś mieście. Pomyślałem, że to świetny pomysł. Mamy u nas wiele ciekawych miejsc więc warto je w taki sposób urozmaicić i sprawić aby turysta odwiedzający nas jeszcze chętniej do nas przyjeżdżał i potem wracał - mówi leśniczy. Nadleśnictwo z Cisnej jako jedyne w lasach państwowych organizuje geocaching. Na specjalnych stronach internetowych można znaleźć specjalne namiary, po których można już tylko wyruszyć na wycieczkę w teren. Naszym zadaniem jest odlezieniem skrzynek w których znajdują się notesy. Na kartce mamy zapisać datę odnalezienia skrytki i zabrać z niej jeden z ukrytych przedmiotów. W zamian zostawiamy jakiś gadżet od siebie. - Najpopularniejsze są miejsca skrytek w okolicach Bieszczadzkiej Kolejki Leśnej, Rezerwatu Sine Wiry, Wodospadu w Wetlinie i cerkwi w Łopience - opowiada leśniczy. Choć zabawa uruchomiona została niedawno to ludzie chętnie się nią interesują. - Za każdym razem przychodzi do mnie mail z rejestracją. I powiem, że jest już setki zainteresowanych. Mamy nadzieje, że stanie się to popularna rozrywka w Bieszczadzach i ludzie z chęcią będą wymieniali się swoimi gadżetami i wracali w te same miejsca za rok, aby znaleźć w nich coś nowego dla siebie - mówi Mateusz Świerczyńsk. W lasach Nadleśnictwa do tej pory ukryto 17 skrzynek. Leśnicy już zapowiadają kolejne.
-
Cytat:
W lasach Nadleśnictwa do tej pory ukryto 17 skrzynek
Dla tych, co chcieliby się w to bawić, podaje listę tych skrzynek:
Wg użytkownika (właściciel) - User: Nadleśnictwo Cisna
-
Trzykropek, dzięki za odświeżenie wątku.
Nostalgicznie przypominam początki tej zabawy w Bieszczadach. Było to w roku 2005. 8 lat już minęło.:-o
Link z pierwszego postu tego wątku jest już nieaktualny. Nowy adres tej strony: Geocaching w Bieszczadach
-
Cytat:
Zamieszczone przez
andrzej627
Trzykropek, dzięki za odświeżenie wątku.
Nostalgicznie przypominam początki tej zabawy w Bieszczadach. Było to w roku 2005. 8 lat już minęło.:-o
Link z pierwszego postu tego wątku jest już nieaktualny. Nowy adres tej strony:
Geocaching w Bieszczadach
:) Sam nie łażę z giepesem, ale przyklejam się czasem do znajomych, bywało że skrzynka niosła samo dobro w zimne dni gdzieś pod krzakiem w górach :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
andrzej627
Szkoda tylko, że nie rejestrują tych skrzynek na opencaching.pl. GC, wbrew temu co piszą, to komercyjny serwis. Jeśli chce się w pełni korzystać z tego serwisu, to trzeba za to zapłacić. Bez wykupienia konta Premium nie można nawet pobrać gpx-a.
-
Ajger - nie przesadzaj. Naprawdę masa skrzynek jest na opencaching.pl. Śmiem twierdzić że zdecydowana ilość skrzynek jest zarejestrowana na OC.pl Te li tylko z GC są w mniejszości.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Ajger
Bez wykupienia konta Premium nie można nawet pobrać gpx-a.
Za darmo można pobrać plik geocaching.loc, w którym są podstawowe dane skrzynek, wystarczające aby wysłać je do GPSu i zacząć zabawę. Konto Premium jest dla tych, co lubią wygodę.:-)
-
To nie do końca tak. W pliku gpx jest opis skrzynki, spojlery, zdjęcia, logi. W pliku loc tylko współrzędne.
-
Zgadza się. Musisz jednak mieć odpowiedni GPS, aby jego oprogramowanie wiedziało, co zrobić z tymi danymi. Bez tego trzeba metodą tradycyjną wydrukować te dane. Papier też ma swoje zalety.