Gdzie to jest?? :lol:
Wersja do druku
Gdzie to jest?? :lol:
No dobra , bo wiedzę, że znowu przesadziłem z poziomem trudności.Cytat:
Zamieszczone przez bertrand236
Miejscowość ta była już wymieniana w tym wątku, a sam kiwon znajduje się z tyłu bardzo charakterystycznego obiektu w tej miejscowości. Drugiego takiego budynku tam nie ma choćby ze względu na rozmiary.
Czy chodzi może o Zatwarnicę, za hotelem?Cytat:
Zamieszczone przez Doczu
P.S. Witam wszystkich, to mój pierwszy post na forum. :D
Dokładnie tak :-)Cytat:
Zamieszczone przez kratom
Gratuluję.
Witamy cię również - bardzo dobre wprowadzenie :-)Cytat:
Zamieszczone przez kratom
Dorzucam zagadkę jak najbardziej na czasie, choć zdjęcie zostało zrobione kilka lat temu.
Gdzie znajduje się siedziba tych sympatycznych ptaszków ?
Czy gdzieś są jeszcze inne siedziby, bo ja znam tylko to jedno ?
gniazdo na drzewie przy cerkwi w Równi?
Oprócz tego, że zillo piecze pyszne chruściki, to jeszcze potrafi poznać cerkiew po takim jej fragmencie. Przychylam się do tego, że jest to Równia.
Bocianie gniazdo znajduje sie też przy Barze pod Tołstą w Terce.
Pozdrawiam
Zjadłeś, aż dwa. Sorry AdminCytat:
Zadziwiające ....tyle razy w tym barze bylam ......... gniazda nie widziałam .
Teraz to widze , że nic nie widze .
Detalicznie jestem całkiem do niczego :cry:
Kto zgadnie w którym miejscu w Polańczyku gniazdo ma ten oto bociek? :D
Kiedyś słyszałem taki stary dowcip: Przychodzi zięć do teściowej. Teściowa stawia kolację. Zięć głodny to co rusz sięga po następną skibkę /po poznańsku to kromka chleba/. W pewnym momencie teściowa się odzywa; Jedz, jedz. Weź sobie szóstą skibkę ja Ci wcale nie liczę..Cytat:
Zamieszczone przez zillo
Chcę sobie pochodzić po Bieszczadzie, a jak sam zauważyłeś jestem duużym człowiekiem. Stanowczo za dużym. :oops: :oops: Musze stać się trochę mniejszy. :? dlatego tak sie oszczędzałem. A chruściki rewelacja :shock: . Jeszcze będziesz żałował, że się zdradziłeś takimi zdolnościami.
:lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam
Się nie stresuj. Kiedyś schodząc z Jasła zaczepiła mnie śliczna dziewczyna i usłyszałem Cześć Bertrand! Ciekawe, co to była za dziewczyna, której nigdy przedtem na oczy nie widziałem... :wink:Cytat:
Zamieszczone przez iza
pozdrawiam
Czy ten słup z boćkami nie stoi czasem koło kawiarni Pana Leszka w Polańczyku?
Pozdrawiam
NIE 8)Cytat:
ale te bieszczadzkie boćki sprytne :lol: ten z fotki jaką piekna podstawke pod gniazdo sobie wyspawał... 8)
Rozumiem , że nie zgadłam z tą cerkwią. Dalej strzelam Smolnik nad Osławą. Anyczka jest sprytna jak te boćki. polańczyk niby znany jest nam wszystkim ale to miejsce niewiele osób odwiedziło.
Lucynko :!:Cytat:
Zamieszczone przez lucyna
Już to zostało odgadnięte. :shock: ale masz rację Smolnik
pozdrawiam
Ups nie sprawdziłam dokładnie.
Ty mi lepiej odpisz na PWCytat:
Zamieszczone przez lucyna
pozdrawiam
Zillo dobrze wypatruje boćków pisząc
Gratuluję !Cytat:
gniazdo na drzewie przy cerkwi w Równi?
A ten "rogal" to gdzie? :D
No nie wiem... ale ja to gdzies już widziałem.....
ALe ja też cos mam.... hehehe gdzie jest to "skromne drzewko". CZęsto napweno je mijaliście..... ale nie wiedzieliście :) Przewidziana nagroda - butelka wina lub 3 piwka w Starym Siole jak kiedyś zejdziemy się w Bieszczadach :D napewno zejdziemy
czyżby to stało na terenie dawnej owczarni - obecnie zwanej Górna WetlinkąCytat:
Zamieszczone przez Browar
widziałem podobne do tego " skromnego drzewa " idąc szlakiem łącznikowymCytat:
Zamieszczone przez KKKrzychoo
" zielonym" z Jawornika do Wetliny.
Pudło Marekm :D szlak obok tego miejsca jest wiele bardziej uczęszczany. Naprawdę rośnie jakieś 50 m od szlaku który przemierzają setki, a w sezonie tysiące turystów, ale tylko jeden na 100 zajdzie obejrzeć miejsce w którym rosnie. Lucyna będzie pewnie wiedzieć :DCytat:
Zamieszczone przez marekm
Cmentarz w Wołosatem.Cytat:
Zamieszczone przez KKKrzychoo
Fakt wiem ale nie powiem. Zgaduje tylko wtedy gdy nie wiem
Rogal kojarzy mi się z drogą Dołżyca- Polanki, dokładnie przy polu namiotowym. Ale na 100% nie jestem pewien czy to ten właśnie.
Lech
:) zgadza się. A może raczej nie tyle sam cmentarz co cerkwisko. Piotr stawiam to piwo lub wino wedle gustu. Będę napewno w Biesach w w tym roku ze 4-5 razy na wione i na jesieni więc okazja będzie.Cytat:
Zamieszczone przez Piotr
Pozdrawiam
Ps. Ale przyznacie że większość ludzi po prostu mija to miejsce nie zatrzymuąc się nawet na chwilę. A jest takie ciche, tajemnicze i urocze....
BingoCytat:
Zamieszczone przez Lech Rybienik
A czy znacie tego "nosorożca" :D Gdzie on?
Niektórzy powinni wiedzieć.
.no dobra to ja tez podrzuce dwa prościutke zdjęcia......
co do drugiego zdjęcia - to przyznam że wystarczy średnio umieć obsłygiwać netem by odgadnąć - wdsp w Komańczy jest na galeri twojebieszczady.plCytat:
Zamieszczone przez żubr
pzdr
A był taki temat na forum o schodach - to te :)Cytat:
Zamieszczone przez żubr
4 proste:
.....wiem, że można ale lepiej je zrobić samemu......a pierwsze?....no i co by nie było, że takie proste to podrzuce jeszcze jedno, bardzo charakterystyczne dla pewnego miejsca....kto był ten będzie wiedział.....
A co do pierwszego zdjecia żubra to Tworylne :lol:
Rysunek obiektu na drewnianej tablicy z fot.32 to chyba musi być cerkiew w Łopience - więc obstawiam że to tablica przy cerkwi lub przy parkingu do cerkwi.
Nie, nie jest to Łopienka.Cytat:
Zamieszczone przez malo
Ja obstawiam na Smolnik ten nad Sanem.Cytat:
Zamieszczone przez Piotr
Smolnik tez nie.Cytat:
Zamieszczone przez Anyczka20