Janusz! Trzy dni później piliśmy piwo. Myślałem, ze skojarzysz...
Koniec w tej zagadce!
Pozdrawiam
Wersja do druku
Janusz! Trzy dni później piliśmy piwo. Myślałem, ze skojarzysz...
Koniec w tej zagadce!
Pozdrawiam
Gdzie rośnie takie cudo?
Piękne,mucha nie siada...
Nie chodzi o muchę, tylko o miejsce. Widok z drugiej strony...
Pozdrawiam
Podpowiedź 1: drzewo rośnie sobie na cmentarzu.
Podpowiedź 2: nie ma tego cmentarza w opisie na stronie Piotra.
pozdrawiam
Odpowiedź: Buk.
Pozdrawiam
sie zastanawiałem jak to będzie jak nikt nie rozwiąże zagadki.... samemu podać rozwiązanie, czy czekać.... Ja u siebie jeszcze chwile poczekam....
No to teraz zagadka policyjna. Gdzie ustawiono ten fotoradar?
Pudło.
Bingo.
Pozdrawiam
Wielu z Was zapewne było około 200 metrów od tego obiektu. I to nie jeden raz. Ja tam zajrzałem dopiero w ub tygodniu po raz pierwszy. Kto wie gdzie?
synagoga w lutowiskach:P
Niestety nie...
Czytałeś moją relację chyba.
pozdrawiam
chyba edytowaliśmy jednocześnie bo zorientowałem sie w błędzie po wysłaniu posta że napisałem "w komańczy" bo myślałem jednocześnie na innym forum.
Tak Lutowiska.
pozdrawiam
Wróciłem niedawno, to zapodam kilka.
Gdzie stoi ta budowla?
Nikt tego nie widział? Nie wierzę, że nikt nie zaryzykował!
Podpowiedź:
Ten widok ma się przed oczami wracając z miejsca przedstawionego w zagadce.
pozdrawiam
Zalatuje mi Przełęczą Beskid a ten "obiekt" jest chyba na Ukrainie...???
A to nie Bieszczad?
BINGO
Miałem wszystkie stosowne zezwolenia. O!
Pozdrawiam
A gdzie postawiono tę bydowlę?
Nie bydowlę, a budowlę. Teraz małe zbliżenie. Ta kość jest chyba elementam konstrukcyjnym, bo jest mocno wrośnięta w mur. A może kogoś tam zamurowano?;)
Doba od zadania zagadki minęła-pora na jakąś podpowiedź może.Intrygująca jest ta "kostnica"! Okolice Mucznego?
Nie są to okolice Mucznego. Obiekt stoi w krzaczorach. Względnie blisko cywilizacji. Sam jestem ciekaw, co to za budowla :)
Pozdrawiam
Nie wiem, czy to jest podpowiedź ale po wyjściu z krzaczorów przed oczyma pojawia się ten cudowny widok...
Czy to widok na polanę Łaz nad Roztokami???Gdzieś z Kielczawy???
To nie jest to Nadleśnictwo!
Pozdrawiam
Tak sie domyślałem po Twoim wpisie.
Ze ścieżki najbliższa okolica tej budowli wygląda tak...
Teraz chyba jasne? :)
Jasne, na 99% - gdyby więcej dachu wystawało to byłoby 100.
Jeżeli jednak jest to szopa na siano, o której myślę, to tamto wyżej to prawdopodobnie pozostałość po budynkach gospodarczych (chyba dworskich), które były po obu stronach potoku (coś a'la "filary" stajni w Tworylnem,tylko mniejsze). Dałbym głowę że 3 lata temu było tam więcej kości, chyba nawet wisiały jakieś czerepy.
To nie jest szopa na siano. To jest ostatnia chałupa we wsi Ruskie. Szopa jest za krzaczorami po prawej..
Brawo Piotrze ale myślę, że miałeś dodatkową podpowiedź :) wiedziałeś, że tam byłem
Pozdrawiam
Gdzie znajduje się ta kapliczka?
Będę się upierał, bo w Ruskiem nie zachowała się ani jedna chałupa. To jest budynek współczesny (powojenny), obok rzeczywiście jest mniejsza szopka, ale raczej nie na siano - sprawdzę to jeszcze.
To prawda, ale budę poznałem po dachu i wierzbach - czyli z autopsji - a nie po podpowiedzi ;)
"Gdzie znajduje się ta kapliczka?"-zaryzykuję....na drzewie?
i to jest prawidłowa odpowiedź.
..... ale jakie to jest drzewo ?????
trzeba jednoznacznie odpowiedzieć aby uzyskać niepisaną nagrodę . :-D